Kateri smartfon?

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Kupujem omenjeno zadevco in se ne morem odločit, kaj bi, niti ponudbe ne poznam prav dobro.

Hočem, da ima:
- soliden avtofokus fotkič
- WiFi & BT
- fizično numerično tipkovnico (ne touchscreen varianta)
- kakovostno ohišje
- cena pod 300eu (rabljen ali v akciji pri Mobitelu)

Hočem, da nima:
- kakršne koli verzije Symbiana oz. UIQ !

Najbolj mi je v oko padel Asus P525, zares mi je všeč.. dobro, malo je že star, a izpolnjuje vse te pogoje
smile-1.gif
kako je kaj z asusovimi servisi, deli, zanesljivosti in na splošno, če ve kdo povedat?

Tnx.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Asus ma Microsoft Windows Mobile 5.0 OS.
Kar pa je tako bolše kot symbian, moje mnenje. Winsi so bolj prilagodljivi kot symbian, pa aplikacij je tudi precej več za winse.Pa zaenkrat še s symbian telefonom ne moreš na eduroam omrežje.

SyncMaster

Pripravnik
6. sep 2007
231
0
16
imam samsung sgh i600 na win mobile 5.0 platformi, telefon je dokaj odziven, vseeno pa menim da je iz uporabniškega vidika symibial boljši os kot windows mobile. Glede samih aplikacij pa sem v dvomih, da jih je več za win mobile kot symbian (vsaj kar sem jaz iskal po netu)...cene tale sgh i 600 te pride pr mobitelu 350 evrov

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
No, sej če kupiš pda z wm5, pol lahko daš na njega wm6.Mislim, da je že skoraj za vse modele custom wm6 rom. Seveda pa je fajn kupit takšen model pda-ja, ki ga ma vlko ljudi. Zato, ker je zanj na voljo največ custom romov pa veliko uporabnikov je že odpravlo kakšne težave in boš zato hitreje prišel do rešitve.

Seto

Zelenc'
28. sep 2007
27
0
1
Za Asus 535 vem, da se lahko nadgradi na WM6, za 525 pa poglej na Asusovi spletni strani. Drugače pa teli PPC telefoni s tipkovnico niso tako razširjeni ampak, ker je pač vmesnik v začetku bolj mišljen za uporabo brez tipk. Itak imaš tipke na zaslonu. Tut izbira ni prav pestra.

Z Asusi mam dobre izkušnje - njihov dlančnik imam že veliko let, 535 sem imel na probi in je tut zelo vredu zadeva. HP ima dost podobne modele, samo teh telefonov še nism preizkusil. Js bi pogledal za HP iPAQ 610c, če se ga da kje dobit. Samo morš vedt, da teli PPC telefoni zelo hitro žrejo baterijo, če jih uporabljaš. Zelo hito!
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

Seto

Zelenc'
28. sep 2007
27
0
1
Zdej sem še enkrat prebral kaj si zgori napisal in mam občutek, da teb razni pametni telefoni ne bi odgovarjali. Glede na to, da ne maraš symbiana, ti bodo PPC telefoni še toliko večje mučenje, zato predlagam, da se jih izogibaš.

Je pa problem, da potem ti res ne ostane kej drugega.

KLIK

Ne vem zakaj ne maraš S60 telefonov, vsekakor so bližje telefonu kot PPC (manjše zlo).
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Odvisno na kaj si bil zaj navajen. Sam sem mel p900, a1000/a925 in nokijo 6680, torej symbian s60 in uiq. Vsi so delovali zelo podobno hitro. In tak hitro dela tudi zdajšnji pda qtek 9100, pa čeprav ima le 195 mhz. Po ceni in funkcijah je zelo verjetno odličen nakup, tale qtek + zeloooo veliko ga ima in še vedno je zelo aktualen model na xda developers, tako da je veliko romov na voljo. Tako da, qtek 9100, ali pa če je kaj več dnara pa qtek 9600. Sej, notranji gps je tudi fajn zadeva, samo je neuporabn v prostoru pa baterija gre v par urah, tako kot pri wifi.

Napiši kaj več, kaj želiš in s čim si že mel opravka, pa ti bomolažje svetoval dalje.

lol, sem šele zdaj videl da si napisal : hočem, da nima.
d055.gif

Nazadnje urejeno:

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
sorry za off, ampak je treba

Pa o kakem mučenju ti to govoriš?? Teh par nastavitev, ki jih je potrebno nastavit v Settings. Kak pa je pri telefonih, ki nimajo symbian, ko se iščeš po meniju. Tu vsaj veš, kje iskat.
smirk-1.gif

Pa nekateri pravijo, kak je uiq razmetan. Sej pa sploh ni. V meniju Messaging se pač nastavlja vse v zvezi z sms, mms, melodijo za sms, led za nov sms itd... Meni se je zdelo vse pregledno. Seveda pa sem rabil par minutk, ko sem prvič želel nastavit ton za sms, ampak to ni nič. Če pa pogledaš v navodila, pa najdeš še hitreje.

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Ne vem, Symbian se mi je zameril zaradi počasnosti in nestabilnosti (na N73), za UIQ pa pravijo podobno.. na dlančniku sem pa tudi že imel Win OS in mi je všeč, zato bi ga rad imel tudi na telefonu. Je pa res, da izbiro zmanjša pogoj, da mora imet tipkovnico, namreč precej nerodno mi je tipkat številke z eno roko po touchscreenu, nekak ni pravega filinga in ekran se umaže
tongue-1.gif

Mogoče je ena opcija tudi P1i, vendar je malo predrag
smirk-1.gif

Seto

Zelenc'
28. sep 2007
27
0
1
Eh dobr pozab. Nisem prebral naslova, tko da sem mislil, da pač ne mara Symbiana, ker je bolj kompleksen od navadnih telefonov. Sej verjamem, da je teb S60 čisto enostaven (tut men je), so pa uporabiki, ki pametnih telefonov nočejo. Ubistvu, sem slabo prebral in potem čisto sfalil s tem drugim odgovorom.
Uglavnem matix, če nočeš Symbian, pa bi imel pametni telefon, potem bi verjetno rad Pocket PC. Za 300 evrov tistega HPja, ki sem ga omenil verjetno ne boš dobil, zato je potem vejretno res tisti Asus, ki je že nekoliko star, skor edina izbira.

Seto

Zelenc'
28. sep 2007
27
0
1
Če se ti je pri N73 zamerla hitrost, te tut P1 v tem ne bo prav zadovoljeval. Sam ga imam in zmer bolj opažam, da ni prav hiter. Poleg tega je pri P1 ta zaslon na dotik toliko bolj neroden, ker je majhen (zarad tipkovnice). Če že je touchscreen, je dobro, da je zaslon res velik in potem se da marsikaj narest tut z eno roko. No nekatere stvari se vseeno da.