kateri sesalnik?

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
za občasno rabo imam roombo, ampak to ni to. za enkrat na teden imam enega sencor brez vrečke, ki zadovoljivo sesa, ampak je že star in se mu iztekajo meseci ...
malo sem se zapičil v brezžičnega dysona, ampak kje to preizkusit, kupit?
kaj bi vi vzeli? vsekakor bi imel sesalec brez vrečke ...
še lastnosti gospodinjstva: jaz, žena, dva mala otroka, centralna kurjava in precej praha, brez živali, duplex stanovanje s stopnicami ...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
jaz imam izkušnje z dvema modeloma.
philps s trikotno krtačo, fc97 ali nekaj, nazadnje po 190€ pred tem pa okoli 220. po parih letih zdrobil ležaje. imel je takrat sesalno moč 550w kar je bilo največ na trgu, sesal je res odlično, tudi širše od krtače, ase je grel ko zmešan.
ponovni nakup istega, greje se še zmer isto.

drugi je pa en electrolux green neki. mal slabše sesa, 1m krajši kabel, ampak tih. neslišen.

če bi spet bi vzel electroluxa. sta pa oba na vreče.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
za občasno rabo imam roombo, ampak to ni to. za enkrat na teden imam enega sencor brez vrečke, ki zadovoljivo sesa, ampak je že star in se mu iztekajo meseci ...
malo sem se zapičil v brezžičnega dysona, ampak kje to preizkusit, kupit?
kaj bi vi vzeli? vsekakor bi imel sesalec brez vrečke ...
še lastnosti gospodinjstva: jaz, žena, dva mala otroka, centralna kurjava in precej praha, brez živali, duplex stanovanje s stopnicami ...

Dyson pri nas no-go. Uvoznik je, da ne bom rekel kaj
grin1.gif

Kaka baterijska metla ti ni ok? Bosch Athlet recimo? Osebno me sicer na posodo sesalci ne prepričajo (v praksi en vidm plusa), si pa tle mal poglej opcije:

BigBang

Če rabš kako "pametno ceno", sam povej..

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Dyson pri nas no-go. Uvoznik je, da ne bom rekel kaj
grin1.gif
Jaz imam Dysona že ene 8-9 let, pa sem z njim zelo zadovoljen. Uporabljam ga za sesanje po hiši, z njim pa sesam tudi avte, še celo med gradnjo sem z njim po tlakih sesal pesek in dosti gradbene umazanije. Takrat sem dal zanj na sejmu v Ljubljani 400 €, torej ni bil nek blazen strošek, nima pa vrečke, tako da drugih stroškov z njim sploh ni.
No, enkrat sem kupil tiste male metlice-nastavke nove, strošek je bil manj kot 12 €, uvoznik (nekje iz Gorenjske) mi jih je poslal v treh dneh po pošti, tako da je zaenkrat vse štimalo.
Minus je samo, da je relativno glasen in težji kot obični sesalniki - za kako krhko gospodinjo bo to napor vlačit po stopnicah, meni pač ni to nek velik problem ali minus.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
Baterijski dyson je 300 evrov v mediamarktu.kar se mi ne zdi prehudo,glede na to,da je bil irobot 400.ampak z dysonom lahko sesas samo 20 minut na 28 wattih al pa samo 6 minut na polni moči 100 wattov...
Zakaj so jih pri nas nehali prodajat,spet neke EU direktive?

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Sm omenil, nesposoben distributer, v praksi to pomeni da boš 20-30% dražji kot v Avstriji, pol pa prodaj kaj
aplauz.gif

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
čisto vse kar gledam po naših spletnih trgovinah, ima vrečke. kako to, kdaj pa se je to spremenilo? meni se zdi bolj praktično brez ...

aha, zdaj videl na linku za bigbang tiste brez vrečke ...

Nazadnje urejeno:

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Ma v 70% folk pri nas raje na vrečo jemlje. Men osebno je pa lih vrečka bolj komot.

Plus ko gledaš povprečn sesalc za 90-100€, kateri so pač najbolj prodajani, , so uni na posodo bolj k. v primerjavi z temi na vrečko. In pol maš tut ustrezno ponudbo pr trgovcih.

Tole je drgač avijon:

Philips

Če si iz LJ, Big Bang BTC (nasprot Merkurja) ima demo model..

19. jul 2007
2.843
1.566
113
Še jaz bi imel vprašanje:
iščem budget sesalec (50 - 70 €, akšna kominacija z -20 %, -25 % akcijo), ki bo nadomestek metle, da ga na hitro vzameš iz shrambe, da posesaš, kar so otroci raztresli, za posesat iglice izpod jelke, itd

Za sobotno čičenje imamo vodni sesalec, samo je precej nepraktičen za kakšno hitro sesanje, ker ga moraš po sesanjo obvezno očistiti in posušiti, enkrat na teden to še gre, da bi vsak dan delal pa ni logike (je pa res da res dobro sesa, v tem ni problem).

Se pravi enostaven, kompakten sesalec, kako dobro posesa preproge ni pomembno, kakšne vse nastavke ima tudi ne. Kakor sem gledal, kakšni baterijski vseeno odpadejo, neko konkretno moč vseeno mora imeti.
Kakšen predlog ? V rangu 90-100€ je res ogromno izbire, jaz bi dal še malo manj, ker nekaterih zadev enostavno ne rabim (in jih tudi ne želim plačat)

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
V ožjem izboru je zdaj bosch roxx pri meni. 350 evrov pa navzgor. Po testih sodeč, naj bi bil boljši od dyson ...

Citat:
Uporabnik johan_blond pravi:
Še jaz bi imel vprašanje:
iščem budget sesalec (50 - 70 €, akšna kominacija z -20 %, -25 % akcijo), ki bo nadomestek metle, da ga na hitro vzameš iz shrambe, da posesaš, kar so otroci raztresli, za posesat iglice izpod jelke, itd

če ne rabš da je na baterije, torej da je navadna kišta poglej kda interšpare. s kuponom za 25% ga lahk cene enabavš maš pa razne simpexe, pa gorenja in kak e lux. Da se razumemo vse je made in prc, tko da ne met nekih hudih pričakova. Intešrpar v Qulandiji v Novi Gorici ma simpexe (vaj enega) ki bi znal biti okej, s kuponom za popust pa mogoče maš celo zmagovalno kombinacijo

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
imel dysona brez vrečke, pa sem prešaltal na philipsa na vrečke;)
sem že pisal tle gor, da je tist brez vrečke samo delo.
Ko streseš v školjko, vserješ celo in spustiš vsaj pol kotlička vode.
Prah se kljub svoji teži dvigne nekaj tudi nazaj gor proti tebi.
Posodo in tist zgornji del je potrebno vsake tolk časa oprat. Pa spet vserješ odtok v kabini/bani.

Pri vrečkah, pa samo menjaš:) Sej niso tako drage in tudi zdržijo kr nekaj sesanj.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
Meni je recimo čudno,da bi sesalec z vrečko bolje sesal,kot brez.ker pač motor pri vrečki zrak vleče čez to,kar aavtomatično pomeni slabšo moč po mojem mnenju. Pa še večja svinjarija se mi zdi tisti prah skoz v vrečki met,dokler se ne napolni,da jo vržeš proč...

guardy

Guru
3. avg 2007
8.487
1.051
113
Obišči stran
No sem imel prej brez vrečke (nekaj od batagelja) in sem pred leti šaltal nazaj na vrečke ter kupil Elektroluxa iz silent serije in sicer:

http://www.electrolux.si/izdelki/sesalniki/obicajni-sesalniki/UltraSilencer/ZUSGREEN_/

Najbolj me je prepričalo izredno tiho delovanje, saj smo ga uporabljali precej ponoči za pucat nos otroku
grin1.gif

Dela super, vleče dovolj za moje potrebe, dejansko se tudi tepih prilima nanj BP. Je pa res, da imam doma samo parket, ter en otroški tepih s cesto.

Če bi še 1x kupoval bi vzel istega, oz nekaj pač iz serije ultra silencer. Tega green sem vzel samo zato, ker je bila takrat akcijska cena in je bil najcenejši...

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
iz zps testa.. 1. electrolux, 2. vorwerk, potem miele, vmes kak philips. dyson in ostali pa potem zadaj..

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
točno to imam. svetovno. ne veš da dela.
moti me le, da ni zmožen sam odvijat kabla, ko se premikaš naprej. je trenja več kot za vlek iz vtičnice in potem...

guardy

Guru
3. avg 2007
8.487
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik softi pravi:

moti me le, da ni zmožen sam odvijat kabla, ko se premikaš naprej. je trenja več kot za vlek iz vtičnice in potem...

A to že obstaja?
grin1.gif

Pri nas se zadnje čase uporablja še za poganjalca. Sam da se zalaufa je tamal takoj gor
evil.gif