Kateri printer

Tony_Soprano

Alter Mafia
7. jun 2008
1.405
0
36
Zdravo,
odločam se za nakup printerja, pa ne vem katerega.
Imam obdobja ko potrebujem po 100, 200 kopij in potem kak mesec bolj sušno obdobje.
Baje, da so printerji na črnilo cenejši kot laserski, a se zabašejo, je to res?
Meni je najbolj pomemben price performance na kopijo. Ima kdo kak nasvet? Iščem pa v price rangu nekje do 100€

Upam, da te teme še ni bilo.

Lp

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Sam priporočam xerox workcentre 3045_ni. Pred kratkim so ga imeli tudi na mimovrste po 125eur, trenutno pa zgleda zmanjkalo. Sem nabavil sam in še nekaj znancev, vsi zadovoljni. Taka zadeva pride prav v vsaki družini, imaš mrežni priklop, tako da ni potrebno vsak računalnik priklapljati gor, ima celo možnost wifi povezave... potem maš skeniranje (pdf, jpg) na email, ftp, usb, printanje iz usb, faks, kopiranje, avtomatski podajalnik za kopiranje in skeniranje, itd. Ni da ni, pravi pisarniški printer za dobrih 100eurov, kar se mi zdi super.

Tony_Soprano

Alter Mafia
7. jun 2008
1.405
0
36
Z amazonom bo problem, ker je ponavadi visoka poštnina, tko da ne vem če se mi splača naročat od tam.
Vsi mi priporočate laserske, so laserski boljši/cenejši gledano na ceno izpisa?

Tomsonman

Majstr
30. maj 2010
3.749
300
83
Ali je cenejši laserski ali inkjet printer je precej odvisno od tega kakšno kvaliteto potrebuješ in koliko boš tiskal. Za 100-200 kopij mesečno in še to ne vsak mesec je nakup laserca pogojno smiseln.

Izredno dober laserski tiskalnik, z visoko kvaliteto izpisa, širokim naborom funkcij in zelo nizkim stroškom izpisa je npr. HP LaserJet Pro P1606dn, ki se ga v tujini dobi že za 100€:
http://www.kajkupiti.si/hp-laserjet-pro-p1606dn

Prednost npr. multifunkcijskega pa bi bila v večuporabnosti in barvnem tiskanju ...

HP PhotoSmart 5520 dobiš za okoli 100€. Odličen multifunkcijski tiskalnik. Precej nizki stroški tiskanja in dobra kvaliteta izpisa:
http://www.kajkupiti.si/hp-photosmart-5520

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.605
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Citat:
Uporabnik Tony_Soprano pravi:
Z amazonom bo problem, ker je ponavadi visoka poštnina, tko da ne vem če se mi splača naročat od tam.
Vsi mi priporočate laserske, so laserski boljši/cenejši gledano na ceno izpisa?

Men se vseeno ne zdi drago iz amazona:

2014-01-11114950.jpg

Za to ceno in ceno tonerjev ne vem, če prideš kje ceneje.
Mogoče s kakšnim črnobelim. Ampak tu imaš barvnega laserja.

Kartuše pa se rade posušino in zapacajo glave. Sem se že davno nazaj nehal ukvarjat z ink/buble jeti ravno zaradi tega.
Kako je danes, ti pa ne znam povedat. Opcije je kakšen HP kjer vržeš celo gllavo v smeti in daš v printer novo. Pa spet ne
vem, če prideš skozi s ceno izpisa na list papirja glede na laser...

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Tega pri meni ni.
Po besedilu v okvirju zgoraj sklepam, da si nekje neki "Amazon Currency Converter" vklopil. Že iščem...

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Ne deluje niti, če se jim "zlažem", da imam AUD (ki je v spisku podprtih valut) kartico...

Pa sorry za off-topic.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik jolko pravi:
Tega pri meni ni.
Po besedilu v okvirju zgoraj sklepam, da si nekje neki "Amazon Currency Converter" vklopil. Že iščem...

najslabša možna opcija je, da amazon preračunava... boš vedno pušnil par evrov... pusti v original valuti
wink-1.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.605
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Je nekaj odstopanja v valuti pri preračunavanju. Pri naročilih do 100€ te lahko prikrajšajo za nekaj centov ali euro.
Če se mi da, kliknem na preračunavanje, da dobim približno informacijo o ceni, drugače pa pustim v funtih.