Kateri prenosni disk?

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Moram kopit prenosni disk in me mal zanima na kaj bi moral bit pozoren pri nakupu. Priporoča kdo kakšnega? Saj verjetn so si te zadeve priblizno enekovredne ne glede na proizvajalca? Rabim pa tam od 500GB - 1TB in mora imet USB 3.0 vmesnik...

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
V bistvu ne rabim diska ravno za neko prenašanje okol. Mogoče občasno.. Mi je bolj pomembno, da ima USB 3.0 vmesnik. Kaj pa te cenejše varjante od Samsunga ali Western Digital za cca. 70eur? Je to dovolj dobra zadeva?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Po mojem je popolnoma vseeno, kaj vzameš. Proizvajalcev diskov je ene par (hmm... pravzaprav razen Samsunga in WD-ja ne poznam nobenega drugega zdejle) in na njihovo delovanje bolj malo vpliva, ali je okoli cheap plastika, dizajnersko usnje ali pa neoprenska pena.

Diska ne meči okoli, med delovanjem naj bo pri miru, med prenašanjem pa pomožnosti v kaki torbici (Case Logic za par evrov bo čisto ok).

Sicer pa so trdi diski potrošna roba, enako kot DVD-ji, CD-ji in včasih diskete. Računaj, da lahko crkne kadarkoli, sploh enota, ki je namenjena za prenašanje.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Po mojem je popolnoma vseeno, kaj vzameš. Proizvajalcev diskov je ene par (hmm... pravzaprav razen Samsunga in WD-ja ne poznam nobenega drugega zdejle) in na njihovo delovanje bolj malo vpliva, ali je okoli cheap plastika, dizajnersko usnje ali pa neoprenska pena.
Vpliva pa SATA/USB pretvornik (čip) in njegov firmware.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik dejk0 pravi:
Moram kopit prenosni disk in me mal zanima na kaj bi moral bit pozoren pri nakupu. Priporoča kdo kakšnega? Saj verjetn so si te zadeve priblizno enekovredne ne glede na proizvajalca? Rabim pa tam od 500GB - 1TB in mora imet USB 3.0 vmesnik...

V BB poglej za HP 500gb disk, notr je WD passport 3.0USB, cena 60 oz 65€ (pozabil točno).

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Citat:
Uporabnik dejk0 pravi:

V BB poglej za HP 500gb disk, notr je WD passport 3.0USB, cena 60 oz 65€ (pozabil točno).

Misliš tega?

http://www.bigbang.si/racunaln...ort-500gb-black
Bom šel pogledat in verjetno kar vzel nekaj podobnega...

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
samsung in wd imammo tudi mi tega.....tudi 1tb elements....edino 750 nimam.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik dejk0 pravi:
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Citat:
Uporabnik dejk0 pravi:

Misliš tega?

http://www.bigbang.si/racunaln...ort-500gb-black
Bom šel pogledat in verjetno kar vzel nekaj podobnega...

Jp s tem da je v HP ohišju še 5€ manj.. Gre pa res za 110% isti disk..