Kateri pralni stroj zna prati na 50°C?

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Beko in verjetno vsi ostali z nastavljanjem temperature.
wink-1.gif

voznikvozniku

Fizikalc
3. okt 2007
398
31
28
12 let star Ariston je imel vse...celo 55, 45 °C... je pa to potrebno posebej nastavit, ker v standardnih programih tega ni...pač izbereš program in potem določiš temperaturo in hitrost ožemanja

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.496
7.010
113
Smem vprašati, zakaj 50 stopinj? Se pa res ne spomnim zdajle nobenega da bi imel to. Tudi obleke pridejo vse z nalepko s "standardnimi" T, kot da so vsi povzeli enak repertoar.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Eno so temperature prednastavljene v programih, ki pa jih lahko "povoziš" navzdol, če ima stroj možnost ročnega nastavljanja temperature in sedaj se res ne spomnim prav dosti strojev, ki tega nebi imeli.

Hazler

Pripravnik
3. sep 2007
361
0
16
Obišči stran
Eli imajo. Saj sem že našel eno firmo in..... Fino je to za perilo, ki se na 40 ne opre dovolj, 60 je pa preveč. In sem že slišal da je 50 temperatura zelo primerna če se najde tak stroj. Saj najbrš jih ni malo ampak nikjer ne moreš iskati po tej karakteristiki.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.496
7.010
113
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Eno so temperature prednastavljene v programih, ki pa jih lahko "povoziš" navzdol, če ima stroj možnost ročnega nastavljanja temperature in sedaj se res ne spomnim prav dosti strojev, ki tega nebi imeli.

nope, no more. ni to funkcija ki jo kao imajo stroji. Seveda lahko povoziš T navzdol (in tudi navzgor), ampak samo na prednastavljene, kjer pa ponavadi 50ke ni.

Drugače se pa spomnim še iz časov, ko sem bila naročena na ZPS (ker nisem več, ne morem več nič od njih gledati), da so napisali da malokateri stroj pere pri napisani T, velika večina pere na višji (malenkos jih pere tudi na nižji), tako da je 40 stopinj dostikrat 50. Kateri stroji ali firme trendirajo navzgor pa ne vem, kot rečeno dostopa več nimam, niti se mi ne da kaj dosti brskati, ker ne vem točno a je bilo to lansko leto, dve ali 3 leta nazaj. efinitivno po tem, ko sem jaz stroj kupila, kar je pa 6 let nazaj
smile-1.gif

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Daj še enkrat preberi o čem pišem. Sem pogledal pet strojev na random na mimo vrste in imajo VSI možnost nastavitve temperature v koraku 10° (ali ločen krožni gumb ali preko LCD zaslona) in pravilno je, da jo lahko nastaviš samo navzdol od prednastavljene - s tem se proizvajalec zaščiti pred reklamacijami, da si pral na občutljivem programu z 90°!

Zelo preprosto: lahko pereš vse na 1ki, ki je po navadi belo perilo 90/95° in potem pač z izbiro temperature in hitrosti centrifuge dobiš ostale prednastavljene programe. Seveda je pri prednastavljenih še spremenljivka količina vode, čas pranja in ostalo, ampak na grobo je to to, pa če se na trepalnice postaviš in v Miletu in Indešitu.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.496
7.010
113
lej, ok, sej ti verjamem. Pač dezinformacija, ki jo širim, ker moj nima in ko sem kupovala sem spraševala, pa so mi rekli, da imajo vsi več ali manj tako, kot sem rekla. preverjati pa nisem vsakega šla, ker je to funkcija, ki mi ni bila baš neki pomembna, je pa mati imela kolešček, kjer je lahko to nastavljala, pa sem vprašala.
lahko pa T šaltam tudi navzgor, seveda pa ne neomejeno. Bombaž je po defaultu na 60, po tvoji logiki ga ne bi pač mogla nastaviti na 90. Mešano perilo na 40 in lahko zvišam, vendar pa ne na več kot 60. Pač nimajo vsi enake regulacije.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
OK pis braders!
wink-1.gif

Če imaš "pet" osnovnih programov: bombaž, sintetika, temno, svila, volna je logično da ti omogoča nastavljanje T tudi navzgor do neke meje, vendar kolikor sledim ima večina danes 10+ programov in po dva tri za vsako tkanino in pri takih je pravilno, da ti omogoča spreminjanje T samo navzdol, ker se s T sočasno ne spremenijo druge spremenljivke.
Možno pa je tudi, da so turki pač toliko bolj napredni pri pralni tehniki (kar sam sicer dvomim - kje je Miele Fan?)

Saj kot gre evolucija človeka naprej bomo kmalu dobili v vsaki obleki čip, ki ga bo stroj bral in sam posortiral oblačila in jih opral primerno tkanini, teži, umazanosti,...
wink-1.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.496
7.010
113
Kaj bi dala za 3 programe pa te z boljšo pametjo. Tako imam pa programe v dveh kolonah, pa noben ok. ne morem jim osnovnih nastavitev spreminjati da bi si npr zapomnil naj vedno da na hitro različico in dodatno spiranje, kar uporabljam v 99% primerov. Bi bilo bolj ajnfoh to potem odklikati če bi hotela drugače. Tako pa moram to durh na durh tapkati. Hvala bogu ima vsaka ta zadeva svojo tipko, če bi mogla kje v menijih iskat ne bi dočakal toliko kot je...

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.496
7.010
113
Ni Mile, ampak Boško. Gorenja pa ne kupim, razen če res ni ta zadnji stroj, ker na roke ne bi. Izkušnje z gorenjevimi izdelki imam pač take, da se jim ognem na kilometer. In njihovi garanciji, pa če je je 100 let.