Kateri organ odloča o uvrstitvi v SKD dejavnost?

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
Zanima me, kateri organ mi lahko zagotovi oz. morda tudi da uradno potrdilo, v katero klasifikacijo (po SKD) sodi določena dejavnost. Nebi namreč rad, da pride na obisk kakšen inšpektor z drugačnim mnenjem.

Ali ima kdo izkušnjo s tem, koliko časa traja na Ajpesu, da podjetju dodajo novo dejavnost?

Hvala!

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.055
204
63
Recimo firma Data d.o.o. iz LJ se ukvarja s tem. Greš tja, poveš kaj boš delal, pa ti povejo v katere skupine spada dejavnost (ali dejavnosti). Bolje je imeti več klasifikacij, kot premalo. Mislim, da je vse skupaj z Ajpesom vred hitro zrihtano. Klik

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
Dato poznam, vendar ali ti oni dajo potrdilo, da tvoja devnaost dejansko sodi pod pravo SKD. Kaj pa če se inšpektor ne strinja?

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.055
204
63
Data je ena izmed Vem točk, to pomeni da imajo licenco za registracije podjetij, dejavnosti, itd...

Če boš rekel, da boš avtomehanik, oni ti določijo SKD, potem boš pa odprl oštarijo, je normalno, da se inšpektor ne bo strinjal, ko te bo obiskal. Zato pa greš tja, poveš, kaj boš počel, in oni ti označijo vse glavne skupine in podskupine dejavnosti ter pošljejo na Ajpes. Tudi če kasneje dodaš še kakšno dejavnost, narediš enako... Tako da kar brez skrbi...
Bodi pa pozoren na to, da za nekatere dejavnosti potrebuješ posebne dodatne pogoje (izobrazba in podobno)...

sad

Guru
24. avg 2007
21.175
9.813
113
Jaz sem imel zelo specifično zadevo in svetovalka ni vedela kam bi dala. Preverjala je z neko svetovalko na ministrstvu in na podlagi tega vnesla klasifikacijo. Komunikacijo je vršila elektronsko po mailu in sem jo prosil še za kopijo tega. Tako da, če pride kakšen inšpektor upam, da bo to dovolj. Čeprav ni nujno, ker so baje inšpektorji "samostojni" (beri kakor se mu tisti dan dvigne).
Nova dejavnost: v parih dneh dobiš domov pisno.