kateri notranji disk kupiti?

Goran_r

Pripravnik
18. okt 2007
165
0
16
Kot je iz naslova razvidno, rabim nov disk... na starem je očistno nekaj narobe.

Kateri diski so dandanes v redu oz. so best buy. Rabim pa SATA2, velikosti od 500 GB naprej.

Torque_monster

Pripravnik
4. avg 2007
547
0
16
Kaj green WD ni OK?
Jaz sem ravno razmišljal, da bi kupil WD 1TB (32MB/7200/SATAII) Green, WD10EADS dva kosa v RAID 1!
confused-1.gif

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Ja, verjetno so tudi ok, ampak ,ker je pač Goran_r rekel, da rabi od 500GB naprej sem predlagal tista dva 640 GB.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik Goran_r pravi:
Kot je iz naslova razvidno, rabim nov disk... na starem je očistno nekaj narobe.

Kateri diski so dandanes v redu oz. so best buy. Rabim pa SATA2, velikosti od 500 GB naprej.

Ne se bat, vsi diski ti bodo po vsej verjetnosti v roku 1 leta šli papa. Tako da lahko kupiš najcenejšega
smile-1.gif

Torque_monster

Pripravnik
4. avg 2007
547
0
16
Bolj sem razmišljal v smeri, če model green ni OK in priznam, da nisem imel kapaciteto v mislih!
Res pa je, da imajo manjši green modeli 16 MB prepomnilnika medtem, ko ima ta 1TB model že 32MB.

Goran_r

Pripravnik
18. okt 2007
165
0
16
Tnx... sicer sem mislil bolj na to, kateri proizvajalec je trenutno "in", čeprav sem že v osnovi ciljal WD
wink-1.gif

tudi znanci so mi svetovali kar WD diske

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
malo poglej teste na netu.. sam sem pred novim letom bil v podobni dilemi, le da sem jaz izbiral med seagateom in samsungom.. po "milijon" prebranih primerjavah teh dveh diskov sem se na koncu odlocil za samsung spinpoint 750 gb.

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik Goran_r pravi:

Ne se bat, vsi diski ti bodo po vsej verjetnosti v roku 1 leta šli papa. Tako da lahko kupiš najcenejšega
smile-1.gif

Boš podkrepil to izjavo z kakšnimi dokazi ali lahko mirno rečemo, da nimaš pojma o čem govoriš ??

22. jul 2007
13.563
1.743
113
124
mislim da andrej res ni daleč od resnice, ker kilometrina diska se z torrenti hitro dosežeLPWWY

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Huh?
Najslabši disk mi je res crknil v enem letu (DeathStar), drugi pa laufajo tudi 10.
Ja, torrentiram tudi.

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Zakaj že so torrenti tak pain in the ass za diske ? Sicer pa glej odgovor namenjen AndrejD-ju, da se ne bo ponavljal.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik SpaceMonkey pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik Goran_r pravi:

smile-1.gif

Boš podkrepil to izjavo z kakšnimi dokazi ali lahko mirno rečemo, da nimaš pojma o čem govoriš ??

Kake dokaze bi pa ti rad ?
Mogoče ti ne veš o čem govoriš. Ampak tile novi diski so vsi za en k***
Včasih je to delovalo po več let. Trenutno nimam niti enega starejšega od leta, ker je vse odpovedalo. od 320GB dalje je šlo vse v manj kot letu v k... Kolegu isto. Skupno že cca 20 diskov... Pa to samo letos. Ni to več kar je bilo.

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
No to je pa že res hud extrem. Pa kupuješ to preverjene modele, znamke ali najcenejše možne varjante (no tudi ti dvomim, da odpovejo v tako kratkem času) ker normalen disk ti mora delat vsaj dve, tri leta brez problemov. Si mogoče že pomislil, da je vzrok za odpoved kje drugje kot v samih diskih ?

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
WD Caviar Black so trenutno bomba diski... Eni najhitrejsih 7200 diskov..

Nazadnje urejeno:

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
diski crkujejo po enem letu? definitivno user error..
sploh pa da bi zarad torrentov crkvali? a dej no.. bolje da disk skozi laufa zaradi torrentov kot pa da ga winsi ugasajo in prizigajo zaradi neaktivnosti.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik SpaceMonkey pravi:
No to je pa že res hud extrem. Pa kupuješ to preverjene modele, znamke ali najcenejše možne varjante (no tudi ti dvomim, da odpovejo v tako kratkem času) ker normalen disk ti mora delat vsaj dve, tri leta brez problemov. Si mogoče že pomislil, da je vzrok za odpoved kje drugje kot v samih diskih ?

Ja pri Seagatih sem ugotovil da je vzrok odpovedi vertikalna postavitev. Trenutno mi tako še delujeta Samsungova diska. Kolega pa jih kar v hoferju nabavlja, ker so poceni. Poleg tega gre pri Hoferjevih diskih za Hitachi, WD...
Druga zanimivost je to da so mi diski v prejšnjem računalniku delovali 7 mesecev bp, ko je bil računalnik stalno vklopljen. Zdaj ko sem ga začel uporabljat za 2 mašino pa ga izklapljam pa je v roku meseca že odletela 500... Kolegu je sicer odletela na serverju ampak mislim da zaradi vertikalne postavitve...
Tudi ena 320 mi je že začela odpovedovat, pa sem jo dal kolegu v avtu, in zanimivo da se je po enem mesecu spravila k sebi. Mogoče pa tresljaji med vožnjo pozitivno vplivajo na delovanje.

Največ sem imel Seagatov. trenutno imam Samsunge, Seagate, WD. Ampak ni je znamke, ki bi mi držala več kot leto...

D_B

Zelenc'
5. maj 2009
6
0
1
WD green serija diskov je počasnješa od blue in black, res pa da so bolj tihi.Torej če imaš rad tišino moraš malo 'potrpeti' na hitrosti, če te zvok ne moti kupi drugega.Če imaš dobro ohišje se disk naj nebi slišal..
Kar se pa tiče pa diski odpovejo po enem letu je pa zelo relativno,ne rečem da se ne more naredit, ampak to so izjeme.
Sem imel veliko diskov, vseh proizvajalcev,računalo laufa 24\7, crknil mi je edino seagate barracuda 320gb sata2, ampak zaradi tega ne mečem črno luč na seagate, se pač zgodi.

lp

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Torque_monster pravi:
Prav s tem namenom sem hotel kupiti green serijo, ker bo za HTPC in bi rad naredil zelo tiho mašino.

disk iz te serije naceloma ni primeren kot sistemski zaradi nacina varcevanja energije