Kateri mobilni ponudnik?

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.781
6.171
113
blizu močvirne prestolnice
Drug mesec mi poteče naročnina. Ker imam paket 2014 na Telekomu ( 2014 enot ) in plačujem 21€, bi sedaj zamenjal operaterja brez obveznosti. Rad bi zmanjšal stroške imel pa približno podoben paket. Pogoj je tudi dobro omrežje. Sedaj ali naj ostanem ali dobim drugje kaj podobnega za manjšo ceno? Še enkrat pogoj je da sem brez vezave.
Hvala za pomoč in čim več konkretnih odgovorov.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Izimesec, enote po želji, trajnik za plačevanje.
zmaga.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Drug mesec mi poteče naročnina. Ker imam paket 2014 na Telekomu ( 2014 enot ) in plačujem 21€, bi sedaj zamenjal operaterja brez obveznosti. Rad bi zmanjšal stroške imel pa približno podoben paket. Pogoj je tudi dobro omrežje. Sedaj ali naj ostanem ali dobim drugje kaj podobnega za manjšo ceno? Še enkrat pogoj je da sem brez vezave.
Hvala za pomoč in čim več konkretnih odgovorov.

Pri nobenem operaterju se ni potrebno vezati... seveda ce ne vzames opreme ali ne koristis dodatnega popusta za vezavo ...

8888

8. jul 2010
33.781
6.171
113
No saj to je to, sam ne bom vzel nobene opreme. Bi pa imel približno isto enot na razpolago, zato pa tudi sprašujem kater punudnik pa da je mogoče cenej in da ima porihtano omrežje?
Krimec, a izimobil je tako da kupuješ kartico? To mi glih ne diši.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
No saj to je to, sam ne bom vzel nobene opreme. Bi pa imel približno isto enot na razpolago, zato pa tudi sprašujem kater punudnik pa da je mogoče cenej in da ima porihtano omrežje?
Krimec, a izimobil je tako da kupuješ kartico? To mi glih ne diši.

Saj ti je napisal, da uredis trajnik za placevanje
smile-1.gif
...

Sicer pa najprej napisi, kaj bi rad imel oz. koliko cesa porabis mesecno. Ker ce si imel sedaj 2014 enot... si jih lahko vse porabil za sporocila, vse za pogovore ali pa vse za podatkovni promet
smile-1.gif
...

8888

8. jul 2010
33.781
6.171
113
Teh 2014 enot je vseeno kako porabiš. Ali za sms mms klici ali net. Porabim za okoli 1000 nebi pa rad videl da mi zmanjka. Uporabljsm vse tako da iščem temu primeremn paket.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Poglej si zadnje strani izi teme. Jaz imam ze sprintane papirje, samo ne vem se kako naj osebno in ba posredujem.
Lahko sredi meseca preklapljas na vec enot. (ce jih zakupis premalo, ne kupuješ kartic, ampak si odpres SEPA trajnik in mirna sirija.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.584
113
Lahko samo nekaj vprašam. Svoj čas je veljalo, da je bilo treba biti izredno pazljiv s ponudniki, ki nimajo svojega omrežja oziroma je pokritost slabša. Tako sta bila samo Mobitel in Simobil (mogoče tudi Tuš?) edina, kjer je neomejen prenos podatkov oziroma zakupljana količina podatkov, pomenila dejansko to. Pri vseh ostalih pa je zakupljena količina pomenila zakupljeno količino v lastnem omrežju, roaming pa po ceniku. In če nisi bil omejen na center LJ (karikiram) si kar fejst plačeval? Je to še tako. Pri katerih operaterjih je potrebno gledati drobni tisk spodaj.

Konkretno me zanima kako je s Telemachom. Pri tastu imajo po novem vse pri Telemachu (TV, internet, fiksni telefon) in zdaj tašča grunta, da bi še mobilni telefon vzela. Sicer ona ni nikakršen porabnik mobilnih podatkov, ampak da se ve in da ji podam pravilno informacijo, pa da se potem odloči... gleda tisti paket po moje za 12€ (drugale je 15, za uporabnike TV, tel in interneta pa 12€, če prav razumem). Resda bi lahko ženska vzela tudi kak drug paket pri mobitelu, ker še vedno plačuje nenormalne minute po tarifi izpred 10 let, ampak za 12€ se tu veliko dobi, v kolikor je uporabno.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Še n-tič: Telemach ima v paketih VEČ BREZPLAČNO nacionalno gostovanje v omrežju Telekom (Mobitel) za klice in podatke (res pa je hitrost omejena za podatke - kar pa dvomim, da jo tangira).
Tečno je edino preklapljanje med obema omrežjema na mejnih področjih, ker traja malo, da ujame omrežje, sploh če se giblješ (voziš). Drugače zaenkrat po enotedenskem testu v MB in na Pohorju nimam pripomb.

TMJ

Fizikalc
4. jul 2013
1.588
8
38
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Poglej si zadnje strani izi teme. Jaz imam ze sprintane papirje, samo ne vem se kako naj osebno in ba posredujem.
Lahko sredi meseca preklapljas na vec enot. (ce jih zakupis premalo, ne kupuješ kartic, ampak si odpres SEPA trajnik in mirna sirija.

Vse skeniraj ali poslikaj pa pošlji na info@izimobil.si rešeno!

dinos77

Pripravnik
2. nov 2010
589
1
18
Slovenija
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Lahko samo nekaj vprašam. Svoj čas je veljalo, da je bilo treba biti izredno pazljiv s ponudniki, ki nimajo svojega omrežja oziroma je pokritost slabša. Tako sta bila samo Mobitel in Simobil (mogoče tudi Tuš?) edina, kjer je neomejen prenos podatkov oziroma zakupljana količina podatkov, pomenila dejansko to. Pri vseh ostalih pa je zakupljena količina pomenila zakupljeno količino v lastnem omrežju, roaming pa po ceniku. In če nisi bil omejen na center LJ (karikiram) si kar fejst plačeval? Je to še tako. Pri katerih operaterjih je potrebno gledati drobni tisk spodaj.

Konkretno me zanima kako je s Telemachom. Pri tastu imajo po novem vse pri Telemachu (TV, internet, fiksni telefon) in zdaj tašča grunta, da bi še mobilni telefon vzela. Sicer ona ni nikakršen porabnik mobilnih podatkov, ampak da se ve in da ji podam pravilno informacijo, pa da se potem odloči... gleda tisti paket po moje za 12€ (drugale je 15, za uporabnike TV, tel in interneta pa 12€, če prav razumem). Resda bi lahko ženska vzela tudi kak drug paket pri mobitelu, ker še vedno plačuje nenormalne minute po tarifi izpred 10 let, ampak za 12€ se tu veliko dobi, v kolikor je uporabno.

1. Dandanes so vsi operaterji na podobnih omrežjih. Ni več velikih razlik med simobilom in telekomom na eni ter tušmobil (oz. sedaj telemachom) na drugi strani. Vsi imajo čez 99% pokritost. Glede LTE omrežja so tudi vsi nad 90%.

2. če si bi izbrala Še več paket za uporabnike telemacha, mora vedet, da se bo morala vezat (mislim da za dve leti), sicer pa ni vezave. Je pa res, da so to trenutno najboljši paketi + imaš še nekaj bonbončkov v obliki d3go televizije in unifi brezplačnega wifi omrežja.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Razlik med omrežji je ooooogroooooomnoooooooo.

Verjetno v večjih mestih med njimi res ni velike razlike, ko greš pa malo iz mesta te pa glava boli, ker nič ne lovi-kolikor gledam in testiram edino Mobitelu malokrat popolnoma izgine signal.

Tako, da kaj dosti razmišlati sploh ni treba.
Za običajne uporabnike telefonije je daleč, daleč najbolj ugoden Izimobil.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Me zanima kaj bo bob se odgovoril na ponudbo izija. Nekatere je zadnjič cas zadrzal z sms kjer nam naooveduje 3/3/3 namesto 1/1/1

Gizmo

Pripravnik
26. feb 2008
74
0
6
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:

Mislim, da je za tvojo taščo najboljš varianta paket VEČ na Telemachu, cena je za naročnike 4 €, zraven pa si dokupi še neomejene klice za 4 € in ima potem neomejene klice, sms in mms pa 500 MB prenosa za 8 €.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.584
113
Citat:
Uporabnik Gizmo pravi:
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:

Mislim, da je za tvojo taščo najboljš varianta paket VEČ na Telemachu, cena je za naročnike 4 €, zraven pa si dokupi še neomejene klice za 4 € in ima potem neomejene klice, sms in mms pa 500 MB prenosa za 8 €.

zmaga.gif

8888

8. jul 2010
33.781
6.171
113
Res ne vem, toliko je tukaj predstavnikov raznih operaterjev pa noben ne odgovori na moje želje. Je tako težko dati ponudbo?
Še enkrat, nočem vezave, hočem obdržati številko, sedaj sem pri Telekomu imam paket 2014 plačujem 22€. Pod ta denar spada, klici, net, mms, sms. Je kje podoben paket samo cenejši, pa da nimam probleme z omrežjem?

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
@8888, ni kaj za razmišljati ---------------> Klik!

Simobil omrežje (super pokritost), naročnina, brez vezave, brez stroškov prehajanja med paketi, brez dodatnih stroškov za SMS v tujino, brez stroškov "zapiranja" računa.
Če je pokritost pomembna, ne računaj na Telemach, ravno tako tam dobiš zgoraj naštete dodatne stroške. Tako da, ko/če izdajo boljši paket, se samo prestaviš, kar bi ti drugje naredilo strošek.

Če je lahko tudi pred-plačniško, potem lahko tudi Izimesec:
http://www.izimobil.si/Ugodnosti/izimesec
Urediš si plačilo preko trajnika.

LP

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Seveda gre lahko kamor koli. strošek je 5 EUR staremu operaterju. Carski bob je naročniško razmerje, IZImobil pa predplačniško.