Kateri medijski predvajalnik

Tomsonman

Majstr
30. maj 2010
3.731
297
83
Mede8er MED600X3D sem nekaj časa nazaj kupil za starše in lahko samo pohvalim. Je odziven, ima lep in pregleden uporabniški vmesnik, predvaja praktično vse formate, podpora je 1A. Sicer je s temi scraperji pač pri vseh predvajalnikih malo dela, a rezultat je odličen, se približa XBMCju. Če ga primerjam z WD Live, ki je tudi v hiši, je razlika ogromna. Od uporabniškega vmesnika, odzivnosti, podpore raznim formatom, skratka je vreden tistih nekaj deset € več.

Sam sem si pa pred kratkim nabavil HTPC in XBMC na OpenElec, to je pa sploh bomba. Samo ima tudi bombastično ceno!
smile-1.gif

APM

Pripravnik
28. okt 2013
121
22
18
Citat:
Uporabnik Tomsonman pravi:
Mede8er MED600X3D sem nekaj časa nazaj kupil za starše in lahko samo pohvalim. Je odziven, ima lep in pregleden uporabniški vmesnik, predvaja praktično vse formate, podpora je 1A. Sicer je s temi scraperji pač pri vseh predvajalnikih malo dela, a rezultat je odličen, se približa XBMCju. Če ga primerjam z WD Live, ki je tudi v hiši, je razlika ogromna. Od uporabniškega vmesnika, odzivnosti, podpore raznim formatom, skratka je vreden tistih nekaj deset € več.

Sam sem si pa pred kratkim nabavil HTPC in XBMC na OpenElec, to je pa sploh bomba. Samo ima tudi bombastično ceno!
smile-1.gif

Hvala. Torej je zgleda Mede8er MED600X3D prava izbira za mene.
cool-1.gif
Edino vidim, da pri nas ponujajo verzijo brez Wifija, tak da ga bom naročil direktno iz njihove strani..

Me pa nekaj še zanima: Če imam zunanji WD Passport disk, ga bo prepoznal če ga priklopim preko USB in lahko predvajam serije iz njega ? To me zanima za primer, če streamanje iz PC ne bo delalo dobro, ker je router kar precej oddaljen. Kolikor sem videl, podnapise sam najde in doda ne?

Hvala

Nazadnje urejeno:

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Seveda, vsak zunanji disk ki ga povežeš preko USBja lahko uporabiš kot vir za predvajanje medijev. Prenos podnapisov naj bi bil tudi omogočen direktno iz vmesnika, nisem pa preizkušal ...
https://www.youtube.com/watch?v=zRGPZs0Exuk

Eno vprašanje, podnapise ponavadi poišče in povleče iz mape, ki so na disku shranjeni tako kot vsebina ali to prav naknadno išče po spletu?

Hvala

Lp.

Tomsonman

Majstr
30. maj 2010
3.731
297
83
Lahko imaš v mapi kot film, lahko pa naknadno prek vmesnika potegneš iz neta ... NaXBMCju lahko DLjam podnapise iz podnapisi.net, na Mede8erju malo pogooglaj če je samo opensubtitles.net ali lahko tudi podnapisi.net ...

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Citat:
Uporabnik alfist555 pravi:
Vse kar rabite naredit je priklop smart TVja v mrezo, si nalozit en DLNA server in ne boste rabil nobenega multimedijskega prevajalnika. Sploh pa je ti predvajalniki na smart tvjih neuporabni ce niso priklopljeni na mrezo. USB kljucek/disk pa lahko vklopis tudi v TV

LP

Meni filmi v HD zaštekajo če jih gledam iz ključka ali če jih preko all share streamam iz računalnika. Medtem ko serije v isti kvaliteti (50 minutne) delajo normalno. Pri filmu pa kar zašteka in ga ½nalaga½. Kaj bi bila rešitev? Predvajalnik ali kaj drugega? Gre za Samsungov tv...

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
DTS ali pa tudi ne... To so filmi v kvaliteti 720p BluRay x264 ali BluRay 1080p.

APM

Pripravnik
28. okt 2013
121
22
18
Citat:

smile-1.gif

Pa imam doma Mede8er MED600X3D. Sem včeraj priklopil nanj disk in je super vse predvajal, tudi poiskal podnapise.

Zanima pa me, kako je povezava za streamanje iz PC na Mede8er. Jaz imam modem in router v eni omarici v steni, naprej pa je razvejana mreža - torej od modema naprej grejo mrežni kabli v steni in PC je priklopljen s kablom na to mrežo. Mede8er je v drugi sobi in je povezan preko Wlana (lahko pa ga priklopim tudi na mrežni kabel). Zdaj pa me zanima, če je možno tako streamat iz PC na Mede8er, ali bi potreboval še router priklopljen direktno na računalnik?

Hvala in Lp.

Tomsonman

Majstr
30. maj 2010
3.731
297
83
Če imaš vse naprave povezane v omrežje (tudi brezžično velja) lahko seveda streamaš direktno iz PCja, a filme le do 720p, za 1080p boš potreboval žično povezavo...

Tomsonman

Majstr
30. maj 2010
3.731
297
83
Huh .... zelo sumljivo poceni! Sicer pa je tale i5 več kot dovolj zmogljiv za XBMC, tudi Intel HD2000 grafika je za 1080p video čez glavo dovolj. Če daš gor OpenElec XBMC na vgrajen SSD bo to šibalo!

Sicer ni USB3, kar niti ni za pričakovat, pa tudi ni nuja, ima gigabit lan, zvočna je 5.1 preko jacka, žal manjka kakšen optical ali coax out, hdmi je eden, skratka je nekaj pomanjklivosti, sam za 60€, top šit napram RaspberryPi ki je edina XBMC alternativa v tem cenovnem rangu.

Druga stvar pa je kako deluje, če deluje in koliko časa bo zadeva delovala, če deluje ...
smile-1.gif

Če nabaviš, defenitivno poročaj, me iz firbca zanima če je res možno za 60€ dobit Intel i5 mini PC z 4GB rama in 32GB SSD, sliši se namreč "too good to be true" ...

Malo mi je sumljivo da piše v opisu "Atom", ker potem imaš pa isto na Aliexpress npr. model X27-i5, ki pa je i5 U540 Atom CPU, ima samo 16GB SSD, cena pa je $219, kar je nekak bolj realno.
XCY X27-i5

Skratka, v tvojem linku je sigurno neki catch ... Vsi ki imajo dober feedback score in prodajajo podoben model imajo ceno namreč nad 300$.

Nazadnje urejeno:

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Sold By
shumei jiao
China (Mainland)

No feedback score

4. Minimal maintenance

You only have to maintain and upgrade the host PC since each XCY X25-I5 has no major hardware components, such as a CPU or hard-drive, zero-maintenance decreased the amount of administrators? work substantially.

Prava cena:
http://cnxcy.en.alibaba.com/pr...ort_1_VAG_.html
http://www.aliexpress.com/item...1292229251.html
http://www.ebay.com/itm/jack-p...x-/331149343502
http://www.aliexpress.com/stor...1251524362.html

Verjetno gre samo za ohišje v tvojem primeru, če sploh za kaj.
evil.gif

Nazadnje urejeno:

mare92

Pripravnik
17. avg 2007
941
0
16
Ljubljana
Rad bi medijski predvajalnik, na katerem super deluje XMBC in ima nadaljnjo podporo ter, da predvaja tudi 1080p. Obstaja kaj takega po razumni ceni? Hvala!