kateri low budget laptop pri katerem operaterju?

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
gledal sem tega asusa al acerja pri tušmobilu za 25 evrov na mesec ... je to za vzet?
ne rabim nič posebnega, niti mobilnega interneta (lahko pa je kaki free MBajt na mesec). bi pa vzel nek osnovni prenosnik na obroke za fotra. internet in kakšen film. to je to. velikost je nepomembna, boljše, da je manjši. pa OS mora imet. vseeno al linux al Win7. na Win8 ga ne bi navajal.
ker ima mobitel zelo nepregledno predstavljeno, niti ne vem kaj je konkurenčno in kaj ne ...
tista simobil ponudba s 300 evrov popusta se mi zdi še bolj komplicirana ...
je kaj uporabnega v big bangu?
kaki predlogi?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Osebno se mi zdi škoda vzet računalnik pri operaterju, če ne potrebuješ interneta. Ker pri vseh boš potem pošteno preplačal laptop (v vrednosti nakupa še enega).

Recimo, da pri Simobilu vzameš internet za 12€ na mesec + opcija 15€, dobiš bon za 300€ in kupiš tudi prenosnik za ta denar (http://www.bigbang.si/prenosni-racunalniki/acer-e1-531-b8302gb320gb-hdmi-crn-521531)

V dveh letih boš Simobilu plačal 648€ oz. 348€ preplačal laptop za 300€. Podobne cifre so tudi pri ostalih.

Če nimaš (oz. foter nima) denarja, kupi raje nekega rabljenega na Bolhi za 150€. Za fotra bo sigurno zadoščal (predvidevam, da ne bo igral iger in gledal Full HD filme na njem).

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
a tolko se to preplača?
hja, upokojencu je lažje dat 24 x 25 evrov, kot pa v kosu 500 ali 600 evrov.
ne, rabi za brskanje po netu in kaki film pogledat. kaj je to HD niti ne ve :)
a pol je boljpe kar kupit enega za 400 evrov pa skeširat?
mobilnega neta ne rabi, ima doma na kabl.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Še vedno lahko vzame kak brezobrestni hitri hredit pri harvey normanu, razrezano ceno pri bigbangu itd. Definitivno se to bolj splača, kot ponudba z mobilnim internetom, razen če bi internet v vsakem primeru potreboval.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Tako je, če ne rabiš interneta se veliko preplača. Če ga rabiš, je pa razmeroma ugodno - še posebej, če drugače nimaš možnosti obročnega plačila.

Za njega je tudi en za 300€ dovolj (recimo tisti na linku iz BB).