Kateri laserc s foto kvaliteto tiska?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.874
695
113
Laserc pa foto kvaliteta žal ne gresta skupaj. Pri lasercu je namreč barva v obliki prahu, kar pomeni da se plasti različnih barv nanašajo ena na drugo, mešanja pa skoraj ni.

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.921
267
83
Slovenija
to je res, zato pa iščem takega, ki to dela najbolje
smile-1.gif
recimo meni dobro izgleda output iz dc240/250 Xeroxov, samo to so profi zadeve, mene zanima small office varianta...

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Zmeni se za testne printe na xerox.si, gotovo imajo kak printer, kjer lahko s svojimi fajli narediš test. Sam jih ne bi kar tako odpisal, zadeva po mojih informacijah ni tako občutljiva (pa imam resne informacije, tko da...)

igi

Guru
13. okt 2007
5.638
1.224
113
Celje
Citat:
Uporabnik S57BMU pravi:
AHm, kaj pa epson l800 ne bi imel?

Lp.

Sem ga danes priklopil po vseh pohvalah, ki sem jih slišal. Mnenja še ne morem podati, edino prvi občutek je, da je bil canon za pol tega denarja doooosti bolj napreden. Ne vem, da danes na printer ne daš lan priključka je čist mimo. Sploh za printer nad 200€... Pa se kak duplex,....

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Čak, samo malo. Pa saj menda veš, kakšen printer si kupil in zakaj. Če rabiš printer za v mrežo, kupiš printer z mrežo, pika in konec debate. Kaj je treba tu zdaj razglabljat na dolgo in široko? "Printer nad 200€" pa prav tako ni absolutno nobeno merilo, govorimo o printerju za pisarno in ne za nekaj, kar doma v kotu pozabiš.

igi

Guru
13. okt 2007
5.638
1.224
113
Celje
Citat:
Uporabnik joejoe pravi:
Čak, samo malo. Pa saj menda veš, kakšen printer si kupil in zakaj. Če rabiš printer za v mrežo, kupiš printer z mrežo, pika in konec debate. Kaj je treba tu zdaj razglabljat na dolgo in široko? "Printer nad 200€" pa prav tako ni absolutno nobeno merilo, govorimo o printerju za pisarno in ne za nekaj, kar doma v kotu pozabiš.

vem kaj sem kupil... in žal je ta Epson eden izmed redkih ki ima nalaganje papirja zadaj, kar NUJNO potrebujem. "Potrebujem" pa tudi mrežo, ker je zadeva za v pisarno. Pa tudi če bi bil za doma, se praktično vse zadeve počasi selijo v lan. Ampak to bom že rešil.

Noben laserc mi za konkreten posel ne pride prav, pa sta pod mizo vsaj dva. Prav tako je na mizi inkjet HP serije x, pa v delavnici flat UV printer 3.2x1.6m, pa kak solvent roland...

Vsak printer ima svoj namen. In v konkretnem primeru sem hotel le povedati, da tudi tako opevani in ne prav poceni L800 po dveh dneh uporabe še zdaleč ni primerljiv s kakšnim Canonom izpred 3 let za tretjino cene. Ja mogoče res za fotke na specialni papir. In mogoče ga res še ne znam uporabljati, ampak na navaden papir ne spravim dostojnega izpisa iz njega.

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
OK, razumem tvoje argumente. Glede tiska na navaden papir pa opusti upanje. Vlakna so v navadnem papirju nekontrolirano razporejena in nekontrolirano dolga. Vzdolžno razporejena vlečejo tinto popolnoma drugače kot tista, ki so razporejena vertikalno, poleg tega pa še vsako vlakno drugače. Pri laserju/vosku je zadeva rešena s tem, da se noben od njiju ne vpije v papir, ampak se gor nalepi. Pri inkjetu pa se kapljice vpijejo in tu drugače kot s posebnim papirjem ne gre.

Za resne foto printe ostane res samo foto papir. So pa s foto papirjem rezultati osupljivi.

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
No, maš pa za kvalitetnejši izpis dokumentov (če ti navaden za navaden izpis dokumentov no všeč) 100 gramski inkjet papir, je lep izpis, tudi na canonu je bila opazna razlika, nisem pa nikoli probal kaj bolj foto sprintat...
Pa ni ne vem kaj dražji.

Lp.