Kateri lak

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Pozdravljeni

Ker si nameravam obnoviti 25 let staro kolo, me zanima, kateri lak v pločevinki nabavit. Nekoč sem ga uporabil, ko sem barval ogledalo od avta, vendar je po 1 letu postal rumen, pa se nočem spet nategniti. So se laki v pločevinkah kaj izboljšali ali bom moral res s kompresorjem pobarvati? Če ja, kateri lak za avte je dober?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
lahko greš tudi v pravo mešalnico barv, pa ti bodo naredil sprej po želji in pravilno svetoval glede nanosa. Ponavadi moreš barvo še polakirat...

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Sej glede barvanja in lakiranja sem seznanjen. Sem že barval s kompresorjem. Gre se mi zato, ker je površina zelo majhna in za kompresor rabiš nekaj več barve in laka in nočem metati potem proč zadeve. Bi moral nabaviti pištolo, kjer ima rezervoar na vrhu, ker le tako izkoristiš komplet barvo. Ker sem nekoč že barval ogledalo od avta z lakom iz pločevinke, mi je bilo kasneje zelo žal, saj je čisto porumenel. Nato sem ga zbrusil do mat površine, pihnil še enkrat z barvo in profesionalnim lakom za avte in je bil mir, dokler ga nisem prodal. Tudi komplet letvice na vratih in odbijačih sem istočasno pihnil s kompresorjem in polakiral na enak način in se ni krušilo niti po parih zimah. Seveda sem vmes zmešal še elastik primer in na letvice nanesel prvi sloj plastik primerja.
Zanimalo me je le, če so zadevo glede laka v pločevinkah kaj izboljšali, vendar sem se sedaj med pisanjem tega posta odločil, da če bom že šel v to obnovo, da ga pihnem s kompresorjem, saj iz pločevinke načeloma vedno pljuva kaplice barve, saj je pritisk premajhen, pa tudi površina je s kompresorjem bolj gladka in ravna.

Hvala
zmaga.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Ne, lak iz pločevinke mi je porumenel v pol leta, po 1 letu je bil pa že čisto rumen (zdej, če je bil noter dvokomponentni, ne vem - verjetno, saj se je sušilo kar dolgo časa) Potem sem šel do enga ličarja, mi je dal njegov lak, s katerim barva avte in je držalo u nulo, dokler nisem avta prodal. Špegu je bil kot nov po parih letih oz. do prodaje.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Najboljš, ja, da naredim kvalitetno, da mi ne bo potem žal.
zmaga.gif

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.595
480
83
kolo kot bicikel?

za ceno materiala jaz dam prašno štrihat vse okvirje koles, ki jih obnovim
kvaliteta ni primerljiva

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.595
480
83
potem sem ti že odgovoril
za spraye/barvo, nitro za pucat pištolo boš dal več kot za prašno barvanje in nikoli ne bo tako obstojno (prašno se barvajo radiatorji, kovinske konstrukcije, stojala za zvočnike ki se jih stalno meče v kombi pri pospravljanju itd.)
mora pa biti okvir DO KOVINE speskan in kar se da na fino, če je kaj bolj hrapavega bolje še malo pobrusiti
namreč skozi prašno barvanje se "vse vidi", vse neravnince itd.