Kateri kopirni stroj?

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.255
1.765
113
40
Imam prošnjo...

V firmi kupujemo novega kopirca, pa nimam ravno izkušenj s tem...kaj priporočate v cenovnem rangu okoli 1500 eur?
Prvo je, da je vzdržljiv, kopira se veliko...barvni, skener, printanje iz mreže...

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Minolte bi se jst izogibu k hudic kriza. pa za 1500EUR bos bl svoh dobu...

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
misliš, da se vam najem nebi bolj izplačal?

Vsaj pri nas je računica to pokazala...

Lahko ti dam kakšen kontakt, pa povprašaš!

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.255
1.765
113
40
Ne morem reči...pa šefi pravijo, da naj bo nakup.

Trenutno se nagibam k Canonu C2020i, če ima kdo kakšno izkušnjo..?

lp

MojcaG

Pripravnik
2. sep 2007
319
5
18
Citat:
Uporabnik uncle_sam pravi:
Trenutno se nagibam k Canonu C2020i, če ima kdo kakšno izkušnjo..?

lp

Saj to veš, da prvi ali zadnji dve številki pri Canonu pomenita hitrost tiskanja A4? 20 strani/minuto je bolj bogo
frown-1.gif
(

Mi imamo sicer vse višje serije, ampak dva od njih imata 25 str/min za tiskanje/kopiranje, skeniranje (ponavadi dvostranski originali) pa je še počasnejše, in je bolj švoh
frown-1.gif
(

Mogoče povprašaš firme za obnovljene, kjer dobiš sicer rabljen stroj, vendar višje serije za manj denarja.

Koliko printov/kopij boste delali mesečno?

Naabo

Pripravnik
19. avg 2010
268
1
18
Pri nas v službi imamo Canona iR C2380, pa moram reči, da je kar dober.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.255
1.765
113
40
Hvala za info...natančne številke kopij ne poznam, vem pa da se doka veliko uporablja...

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Jaz ti svetujem kakega starejšega (model cca 8 let nazaj) srednje velikega, recimo mi imamo Canona IR3300 , življenska doba je nekje tam, da so še stroški normalni vzdrževanja 800.000 kopij no jaz sem preko ene veze dobil 4 leta starega z samo 40.000 kopijami ja to pride, ker imajo v celi firmi enake in ko menjajo floto jo menja tudi tajnica, ki bi lahko imela vsak kopirc najmanjši za svoje delo. Zadevo imamo 4 leta, obratovanje je skoraj đabe , en krat nam je hdd odletel , sva s kolegom, ki je serviser zrihtala , uporabljamo ga pa tudi kot FAX, Omrežni printer, skener (žal le ČB) novejši imajo barvne ................. če pa bi rad kaj več, ti lahko tudi kaj uredim, me kontaktiraj na ZS, samo znanec, ki je serviser se vrne šele čez 10 dni z dopusta on pa obvlada vse to , kje, kaj kupiti, kaj se splača...., vsekakor pa recimo sami delamo cca 40.000 kopij letno in toner nas stane 32 eur x 2 = 64 eur + cca 100 eur letno kake gumice ali pa še manj, torej 4,1 eur cca na 1000 strani, kar je skoraj đabe ..... kupili pa smo ga, ker sem se sam kot finančnik enkrat zgrozil, ko sem ugotovil, da samo za tonerje za male mašince zmečemo 1400 eur letno ob enaki količini in slabšem in počasnejšem printanju, jasno smo strošek nakupa dobili noter v cca 2 letih samo na razliki v potrošnem materialu !

Nazadnje urejeno:

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Jaz ti svetujem kakega starejšega (model cca 8 let nazaj) srednje velikega, recimo mi imamo Canona IR3300 , življenska doba je nekje tam, da so še stroški normalni vzdrževanja 800.000 kopij no jaz sem preko ene veze dobil 4 leta starega z samo 40.000 kopijami ja to pride, ker imajo v celi firmi enake in ko menjajo floto jo menja tudi tajnica, ki bi lahko imela vsak kopirc najmanjši za svoje delo. Zadevo imamo 4 leta, obratovanje je skoraj đabe , en krat nam je hdd odletel , sva s kolegom, ki je serviser zrihtala , uporabljamo ga pa tudi kot FAX, Omrežni printer, skener (žal le ČB) novejši imajo barvne ................. če pa bi rad kaj več, ti lahko tudi kaj uredim, me kontaktiraj na ZS, samo znanec, ki je serviser se vrne šele čez 10 dni z dopusta on pa obvlada vse to , kje, kaj kupiti, kaj se splača...., vsekakor pa recimo sami delamo cca 40.000 kopij letno in toner nas stane 32 eur x 2 = 64 eur + cca 100 eur letno kake gumice ali pa še manj, torej 4,1 eur cca na 1000 strani, kar je skoraj đabe ..... kupili pa smo ga, ker sem se sam kot finančnik enkrat zgrozil, ko sem ugotovil, da samo za tonerje za male mašince zmečemo 1400 eur letno ob enaki količini in slabšem in počasnejšem printanju, jasno smo strošek nakupa dobili noter v cca 2 letih samo na razliki v potrošnem materialu !

tole je res OK varianta.... mi za najem za enako mašino plačujemo 0,011€ po kopiji (noter so vsi servisi, toner, mašina), samo papir je naš. Pa se mi zdi še vedno ugodno!

roscha

Fizikalc
27. jul 2007
301
49
28
Sereš na veliko.

Toner CEXV3 ORIGINAL je ppc 52,80EUR z ddv. Gumice so relativno zastonj. Fiksirna enota je draga ko pes, krepne na realno 150.000 izpisov, čeprav se Canon hvali da zdrži 240.000. Boben enota ti guzne na 60.000 izpisov, cena 190EUR z DDV. Fiksirna enota 428EUR z ddv. Pa pri 800.000 izpisih še kaka malenkost sem in tja crkne.

Tole zgoraj so vse uradne cene originalov. Seveda se da dobit tudi kompatibilo in za tako stara jajca kot jih imate vi kupovat originale je nesmisel.

Ta model je bil na trg poslan leta 2001 !!!! Največji manjko je možnost skeniranja, kajti tisto kar načeloma lahko z njim celo skeniraš je slaba šala. Saj gare so v resnici skoraj neuničljive (ocenjena življ. doba je miljon izpisov) pa sem imel v rokah tudi že kakega z še enkrat toliko in je še relativno solidno deloval. AMPAK. Za malo denarja se da dobit veliko novejši kopirc z več funkcionalnosti, tvoje cenovne kalkulacije pa sploh ne držijo vode.

Še o ugodnem najemu. Najem za 1,1 cent-a po ČB izpisu je lahko ugodna varianta ali pa tudi ne. Prekleto važno je kaj je v tej ceni všteto. Je stroj last najemodajalca? Je potrebno plačevati še dodaten pavšal, ali dodatki k stroju (npr fax, finišer) podražijo najem itd, itd ???

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
se strinjam z roscho. tisti, ki pri laserskih fotokopircih za stroške omenja le tonerje, nima pojma, ali pa dela tako malo kopij, da je vprašanje, če se mu tak stroj sploh splača (ker še nikoli ni menjal fiksircev, bobnov in ostalega).
v službi imamo konico minolto bizhub c380 in od nakupa naprej vodim evidenco kopij in stroškov. v dobrih štirih letih smo naredili 1.300.000 kopij, od tega 2/3 barvnih in 1/3 črnobelih. cena na barvno kopijo je 0,037 EUR ter ČB kopijo 0,010 EUR (v to ceno so všteti tonerji, imaging unit, transfer belt, servisi in vzdrževanje ..., vse brez DDV). recimo pri polovici barvnih kopij gre za fotografije ali slike čez celo stran, tako da gre za večjo porabo, kot pri ČB, kjer je v glavnem le tekst.
kot zanimivost, ob nakupu so nam ponujali tudi vzdrževalsko pogodbo in sicer 0,066 EUR za barvno in 0,0129 EUR za ČB kopijo.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik roscha pravi:

Še o ugodnem najemu. Najem za 1,1 cent-a po ČB izpisu je lahko ugodna varianta ali pa tudi ne. Prekleto važno je kaj je v tej ceni všteto. Je stroj last najemodajalca? Je potrebno plačevati še dodaten pavšal, ali dodatki k stroju (npr fax, finišer) podražijo najem itd, itd ???

to kar sem jaz omenjal za 1,1 cent vključuje VSE, razen papirja in elektrike. Stroj ja last najemodajalca, ni pavšala, ni minimalnega števila odtisov. Skeniranje se ne plačuje, prejeti fax se računa kot izpis, poslani nič.

Ma jst sem s kalkulacijo zadovoljen!