Kateri kavni aparat?

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
Kateri kavni aparat bi priporočili ob pogoju, da je, da je polno avtomatski - torej, da za kapučino pritisnem en sam gumb in ga čez pol minute samo še popijem
smile-1.gif
Trenutno gledam Jura ena micro 9 ( http://www.ideo.si/a/kavni_aparat_ENA_Micro_9_JURA ), vendar ni prav poceni. Pri nas ga ni pod 800 eur, v Nemčiji okoli 700..

lp!

p.s.
Zadeve na kapsule odpadejo..

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Jura je vredu ja ampak vseeno je cena teh avtomatov preveč navita. Sem pil kavo na nekaj Jura avtomatih, na enem ki stane mislim da 2500-3000€ jo pijem skoraj vsak dan. Kava je sicer dobra ni pa nek presežek. Sedaj bo zdaj nekaj pametnih forumašev takoj komentiralo da ne znamo kave s temi Jura avtomati kuhati vendar to ni poanta da se bom spuščal v avtomat in postal zraven avtomata za 3000€ strokovnjak za fine nastavitve saj bi v tem primeru lahko vsak malo boljši avtomat nastavil da kuha dobro kavo. Skratka nič posebnega, doma mi DeLonghi ESAM 3550 skuha boljšo kavo, tudi ostali so enakega mnenja. Enaka kava, preizkusil tudi vse programe tako kot na Juri. Pa ne me narobe razumet, Jura je super avtomat, verjetno dost boljši kot DeLonghi empak glede na ceno/kvaliteto daleč fejst predrag. Sploh pa se sprašujem kakšno kavo skuha "vhodni" model Jure? Pač moje mnenje, če sem koga prizadel se opravičujem! LP

Brooks

Pripravnik
1. maj 2012
75
0
6
Katero kavo za Jura avtomat F50? Sedaj je barcaffe espreso zelena vrečka pa je zanič.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Fuj, jaz uporabljam Illy, sicer pa imaš veliko dobrih kav... sicer pa moraš sam poskusit kaj ti ustreza...

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Probaj to - cca. 20 € kg - sacher

illy itak tudi dober, tudi franck zelena embalaža ni slaba.

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ja, tega Sachersa mislim da imajo sedaj na Jura avtomatu in je soliden, ni pa presežek...!

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
600
12
18
Sam pred pol leta Philipsov Saeco HD8753 (550€). Moje zahteve so bile da lahko natresem kavo v zrnjih in da ima posodo za mleko. Zaenkrat fuuul zadovoljen, dela super brez problemov, kava odlična. Zaenkrat skuhanih čez 500 kav. Nezahteven za čiščenje, po vsaki uporabi moram samo splahniti z vodo posodo za mleko, sistem za pripravo kave se čisti sam med vklopom in izklopom naprave. Enkrat na 200 aparat opozori da je potrebno čiščenje vodnega kamna (imamo zelo trdo vodo). Čiščenje je enostavno, traja sicer približno eno uro. V času čiščenja moraš biti blizu aparata, ker je potrebno dolivati vodo v posodo za vodo (3x po 1 liter).

Glede kave pa:
Barcaffee zelena 14€/kg - Ogabno zanič kisla
Neka hoferjeva 6€/kg - Zanič isto kisla
Julius Meinl 25€/kg - Super kava, izvrsten okus, osebno bolša od illy, super kava razen cena
Segafredo iz Millerja 13€/kg - Dober okus kave, zelo blizu Julius Meinl, definitivno pa best Price/Performance

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
Torej ta aparatek s pritiskom na en gumb zmelje kavo, jo skuha in naredi mlečno penco?
Ali je potrebno mleko sproti dajati v hladilnik ali ti lahko stoji na pultu?
Lahko zaupaš še, če si ga kupil kje pri nas za 550 eur?

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
600
12
18
Ja naredi točno to le v obratnem vrstnem redu. Najprej speni mleko, medtem zmelje kavo ter jo ovlaži, kao za boljšo aromo ter na koncu skuha kavo. Temu se reče kapučino. Drug postopek katerega največ uporabljam je pa najprej kuhanje kave ali celo dveh s pritiskom na gumb nato pa še z drugim pritiskom na gumb dodam mleko. Ta drugo zadeva traja cca 1,5minute/kavo. Za moj okus da v tisti kapučino preveč mleka, nisem pa še probaval oz našel načina kako bi dodal manj mleka, možno da se da kje nastavlat. Edina stvar katero je fajn da paziš je, da vedno ko nehaš kuhat kave z vodo splahneš tulec po katerem prihaja mleko v skodelico, tam notri vedno ostane kakšna kapljica mleka katera v nekem času postane neprijetnega vonja.

Z aparatom lahko tudi s pritiskom na gumb segrevaš vodo za čaj ali pa mleko.

Za mleko so pravila znana, če je na toplem bo skisalo. Sam prakticiram da dajem posodo za mleko vedno v hladilnik, razen če vem da bom mleko porabil še isti dan. V posodico za mleko gre sicer mleka za nekje do 8 kav.

Aparat sem kupil v electronic4you.si sicer avstrijska trgovina katera brez problema pošilja v Slo. Vidim da je cena trenutno 500€ + 12€ poštnine. Ko sem jaz iskal kavne aparate nisem nikjer našel kaj podobnega za tak denar. Ko so mi ga poslali sem se najprej malo ustrašil ker je bil ves umazan od mlete kave, kot da je bil testen ali kaj podobnega, nato pa sem zagledal listek v posodi za kavna zrna v kateri je bilo sporočilo od Philipsa na katerem je pisalo, da je vsak aparat pred posredovanjem na trg preizkušen.

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
600
12
18
Nevem če je ravno naslednjik. Fukncije ima iste, zvok aparata je popolnoma isti. V primerjavi se vidi da ima podobne funkcije.

Glede tega rdečega mi je pa zanimivo, da posoda za mleko ne daje sama mleka ven čez svoj izpust ampak se priklopi na aparat, kateri ima končni izpust za mleko. Če ima aparat funkcijo, da ta izpust vedno izpere potem je ta funkcija super, če nima te funkcije je pa zadeva slabša, ker moraš tist izpust redno čistiti, da notri ne ostajajo kapljice mleka. Glede na moje izkušnje se mi zdi to še največja razlika med aparatoma.

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Citat:
Uporabnik nejc111 pravi:

Glede kave pa:
Barcaffee zelena 14€/kg - Ogabno zanič kisla
Neka hoferjeva 6€/kg - Zanič isto kisla
Julius Meinl 25€/kg - Super kava, izvrsten okus, osebno bolša od illy, super kava razen cena
Segafredo iz Millerja 13€/kg - Dober okus kave, zelo blizu Julius Meinl, definitivno pa best Price/Performance

Kje bi dobil Meinla?

edit: našel, bom kar v Meinl Shop naročil, pa da vidimo.

Nazadnje urejeno:

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
600
12
18
Meinla (Spezial Super Premium) sem dobil v lokalnem bifeju.

Včasih se najde na ebayu kakšna ugodna zadevica. V začetku januarja vem da je bila akcija 4x1kg za 40€ s poštnino, vendar je bil rok uporabe do konca februarja.

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Hvala!

Drugače z zadovoljstvom zaenkrat kake 1/2 leta uporabljam manjšega brata tvojega 8753 Saeco hd8752 . Kapučino pripravljam redko - obiski, ki imajo tovrstno željo - zato mi posodica za mleko ni bila pomembna.

Kot pišeš, ima sistem čiščenja, da se ne ukvarjaš pogosto z njim, mogoče še omembne vredno je, da lahko nastavljaš mlinček (grobost mletja) in temperaturo vode. Ter seveda količino vode.

Nazadnje urejeno:

Podobne teme