Kateri je pravi IP ?

bisabre

Zelenc'
1. avg 2015
7
0
1
Nisem ravno vešč v računalništvu zato bi postavil vprašanje, ki se bo nekaterim morda zdelo neumno, a mi bo pojasnilo vsekakor koristilo pri lažjem razumevanju problema.
Dogaja se, da prejmem kakšno obvestilo v katerem je naveden "moj" IP. Če na svojem PC odprem "Brezžične internetne povezave" mi v zavihku "splošno" poleg Maske podmrežja ter privzetega prehoda prikaže povsem drug IP. Kateri je torej dejansko pravi in kaj je vzrok tej razliki?

bisabre

Zelenc'
1. avg 2015
7
0
1
Obema hvala za odgovor! Tudi od neke agencije sem dobil neke zadeve (opozorila) pa sploh nisem vedel zakaj se gre. V čem sploh je fora? Jaz sicer nisem ravno nek računalniški molj, da bi cele dneve presedel pred PC, včasih odprem katerega od linkov, ki se pojavi na kakšnem portalu ali ob elektronskem sporočilu in to je to. Ne vlečem dol nobenih filmov ali igric, občasno si za krajši čas shranim katerega od linkov oz. povezavo med priljubljene, ko imam čas si zadevo ogledam in jo potem odstranim. Drugače pa sem bolj kot ne računalniški teleban, sem že v letih in nimam tolikšne računalniške kilometrine kot marsikdo tukaj oz. izkušenejši od mene.

bisabre

Zelenc'
1. avg 2015
7
0
1
Najlepša hvala za pomoč!
zmaga.gif
Upam, da bom uspel, saj nisem ravno vešč v takšnih stvareh.

Nazadnje urejeno: