Kateri ISP?

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Hi.

Saj vem, da je verjetno že malo morje odprtih tem v tej smeri pa vendar te dni nimam preveč časa, da bi brskal naokoli.

Situacija je sledeča; doma imamo SiOL / Telekom trio paket na optiki - 20/20 ter 2 komunikatorja.
Eden izmed komunikatorjev je crknil in bo najverjetneje potreben nakup novega. Kar pa seveda NE pride v poštev, saj zadeva stane okrog 140eur.

V tem primeru raje zamenjam ponudnika storitev. Čeprav s siLoLom ni bilo nekih težav, za gledanje TV-ja v svoji sobi ne mislim plačevati 140eur.

Zdaj pa glavno vprašanje: Kateri ponudnik storitev mi lahko nudi podobno zadevo na optiki - pogoji so, da ima kanale Discovery (vse), National Geographic in ostale podobne zadeve. HD kanali niso potrebni, so pa zaželjeni.
Internet mora biti VSAJ 10/10.

Haha, ... In potem ostaneta samo v izbiri Amis in T2. Katerega torej in zakaj?

P.S.: Ali pa če kdo zrihta ugodno delujoč komunikator (Sagem od Siola). Dam 30€
grin1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
T-2 ima precej boljšo sliko kot Amis na ADSL, če imajo na optiki kaj boljšo, pa žal ne vem.

Če crkne komunikator pa mora kolikor vem ISP dat novega / nadomestnega. Sestri sta pri Tušu že 2 šla k vragu, pa je dobila drugega bp. Tudi daljinec so ji enkrat že zamenjali.

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Na Telekomovo optiko T2 nea gre, ima svojo, kjer jo pač ima. V Kranju imajo recimo v določenih blokih dvoje parapetov po stopniščih. Za Amis pa ne bi vedel, ali jim Telekom dovoli na svojo optiko.
Drugače - a telekom "proda" komunikator? Ga ne da v najem?

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Očitno komunikator prodajo. Sem dobro izprašal na 080 1000. Kar se mi zdi popolnoma gnilo. No, ti pa vsaj zadeva ostane za prodajo, če zamenjaš providerja.
Kar se tiče pa optike.. Imamo speljano od obeh T-2 in telekoma, tako, da s tem ne bi bilo težav. Edino Amis ne vem če ima sploh možnost optike v okolici M. Sobote... Verjetno ne.

(govorim sam sebi..) Potem mi itak kaj drugega kot T-2 ne preostane..

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Koliko pa je komunikator star? Mogoče je še v garanciji...

Sicer ti pa prej kot menjavo operaterja svetujem, da na Siol optiki zamenjaš IPTV za kabelsko, ker potem nisi več odvisen od STB-jev.

Sicer pa... kot si že sam ugotovil... če imaš napeljano samo še optiko od T-2, potem je to tudi tvoja edina alternativa.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Nikakor mi pa ni jasno, zakaj ne vzameš kabelske, če že imaš telekomovo optiko. Če ne drugega je boljša slika, ne rabiš komunikatorjev, pa še ceneje je. S hd kanali ne vem kako je, imajo pa jih nekaj vsaj testno na dvb-c.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
Komunikator je bil decembra star 1 leto.
Kolk pa piše, da ima garancije?

Kak pa je crknil? Odgovornost prodajalca za brezhiben izdelek traja 2 leti.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
@brgo, a je kabelska možna povsod oz. če je optika gre tudi kabelska? Ali kako?

@stein, garancija je 1 leto.
Od kod ti informacija, da je odgovornost prodajalca za breziben izdelek 2 leti? Ker če to drži jih bom na to struno drkal..
smile-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
@stein, garancija je 1 leto.
Od kod ti informacija, da je odgovornost prodajalca za breziben izdelek 2 leti? Ker če to drži jih bom na to struno drkal..
smile-1.gif
Iz zakonodaje RS:
Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2)
37.b člen

(1) Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.

Za speljavo postopka (eni prodajalci radi mutijo, za Telekom ne vem) lahko vpraša ZPS, UVP ali pač nekoga, ki se na to spozna ali se s tem ukvarja.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Ampak tukaj ne gre za stvarno napako, temveč odpoved komponente kot take. Stvarna napaka je npr. napaka v dizajniranju izdelka zaradi katere se nato komponente pregrevajo ipd.
In če bi se izgovarjal na stvarno napako, kakšne so moje možnosti?
smirk-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
smirk-1.gif
Saj sem napisal: kontaktiraj nekoga, ki to počne dnevno: ZPS, UVP, itd.

Če pa misliš, da je odpoved naprave po letu in pol normalno, pa ... zakaj si potem načel temo?
wink-1.gif

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
smirk-1.gif
Saj sem napisal: kontaktiraj nekoga, ki to počne dnevno: ZPS, UVP, itd.

Če pa misliš, da je odpoved naprave po letu in pol normalno, pa ... zakaj si potem načel temo?
wink-1.gif

Zato:

Citat:

Zdaj pa glavno vprašanje: Kateri ponudnik storitev mi lahko nudi podobno zadevo na optiki - pogoji so, da ima kanale Discovery (vse), National Geographic in ostale podobne zadeve. HD kanali niso potrebni, so pa zaželjeni.

Aja, pa tisto če kdo proda komunikator še zmeraj velja
grin1.gif

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.539
291
83
Citat:
Hi.

Saj vem, da je verjetno že malo morje odprtih tem v tej smeri pa vendar te dni nimam preveč časa, da bi brskal naokoli.

Situacija je sledeča; doma imamo SiOL / Telekom trio paket na optiki - 20/20 ter 2 komunikatorja.
Eden izmed komunikatorjev je crknil in bo najverjetneje potreben nakup novega. Kar pa seveda NE pride v poštev, saj zadeva stane okrog 140eur.

V tem primeru raje zamenjam ponudnika storitev. Čeprav s siLoLom ni bilo nekih težav, za gledanje TV-ja v svoji sobi ne mislim plačevati 140eur.

Haha, ... In potem ostaneta samo v izbiri Amis in T2. Katerega torej in zakaj?

P.S.: Ali pa če kdo zrihta ugodno delujoč komunikator (Sagem od Siola). Dam 30€
grin1.gif

na bolhi je malo morej ki prodajajo STB Sagem od siola si tam kaj pogledal? http://www.bolha.com/iskanje.php?ckat=&search=siol

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Citat:

Ker imas dva - si poizkusil zamenjati napajalnike med sabo - dokaj pogosto crkavajo zadnje case (Ktec).

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Sem pogledal bolho. Vendar 90€ za rabljeno robo, ki bo kmalu iz garancije... Hvala, ampak ne hvala.
smirk-1.gif

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik Robert pravi:
Citat:

Ker imas dva - si poizkusil zamenjati napajalnike med sabo - dokaj pogosto crkavajo zadnje case (Ktec).

Sem klical domov in zgleda, da je res napajalnik tisti, ki je pokvarjen.
A mi lahko prosim posreduješ kakšne bolj podrobne informacije o tem napajalniku, da ga nekje naročim. Hvala.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Jaz mislim, da imam enega viška od enega starega sagemovega adsl modema. Ko sem še imel sagemov stb sta zgledala povsem enako. Če te zanima in če se ti ljubi priti iskat ti šenkam modem in napajalec
wink-1.gif