Kateri generator QR kod

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Na spletu je velika ponudba generatorjev QR kod. Zanima me, katerega uporabljate in pa, če obstaja kakšen, ki bi izpolnjeval vse te možnosti spodaj:
- spreminjanje barv po barvni lestvici (ne zgolj ena rdeča npr.)
- spremljanje statistike, vsaj osnovne, koliko skeniranj je bilo (ne potrebujem detaljni pregled)
- white label, torej da je naveden originalna povezava, ne preko njihove prevezave: še dodatno vprašanje tukaj: a sploh lahko spremljajo statistiko, če ni narejeno preko prevezave linka?
- brezplačen
Namreč pričel bom uporabljat te zadeve in bi rad izbral ponudnika, ki mi omogoči vsaj pregled skenov, ker če grem brez tega, ne dobim podatka iz statistike obiskov spletne strani, koliko jih je prišlo preko QR kode. Bi pa to rad imel.

Še vprašanje: kakšne so izkušnje s skeniranjem QR kod, če so natisnjene z navadnim tiskalnikom?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Uporabljam tega http://www.esponce.com/ ker zna naredit vektorsko kodo, ki jo potem v Illustratorju lahko barvam in resize-am.

Klikom slediš preko "skrčovalnikov" url-jev, kot je npr bitly. Morda tudi že stran do generatorja to omogoča, ne vem, ker imajo bitly drugi preko.

Lahko določiš kako "načičkana" oz gosta bo koda

Dela tudi, če jo s čb lasercom sprintam, kater se mi zdi, da ima zlooo slabo resolucijo. Z inkjet pa nimam izkušenj.

Na telefonu sem imel prej en qr reader, ki ni znal izostrit, no s takim app-om potem ne moreš skoraj nič skenirat.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Skrčeni naslovi mi ne dišijo ravno, ker se ti izpiše web naslov, ko skeniraš QR kodo in je potem fajn, če je noter že direkt naslov spletne strani (zato sem tudi napisal, da mi white labeling ne diši).
Sem pa naštudiral drugo varijanto. Recimo imaš spletno stran nekaj.si/xxx.html. Narediš novo spletno stran nekaj.si/xxx-QR.html in jo preusmeriš na nekaj.si/xxx.html. Tako bi lahko potem s svojim analitičnim orodjem direkt spremljal obisk preko QR kod. Imam pa pri tem en problem, ki pa si zasluži svojo temo.