Kateri driver za ATi Radeon ?

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Že kakšen mesec se mi sesuva gonilnik grafične kartice ... najprej računalnik "zašteka" (slika) potem nekajkrat utripne, pa se spet vrne v normalno delovanje in javi opozorilo, da se je obnovil po napaki.

Včeraj sem na novo naložil Win7 in ta zadnji Catalyst, pa se je napak vseeno ponovila.

Poskusil sem tudi s starejšo verzijo driverja, pa enaka težava ... sesutje pa se zgodi povsem naključno, lahko par dni nič, potem pa v enem dnevu 3x.

Grafična je Ati Radeon HD 4600 AGP ...

Je možno da se sesuva zaradi pregretja? (vročina v zadnjih dneh)

Kasneje bom še odprl škatlo, da počistim ventilatorje in preverim če se tisti na grafiki sploh vrti.

S katerim Ati driverjem imate dobre izkušnje?

LP

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Pozabi na driver, ker ni v tem problem!

Najprej preveri, kako je z elektriko v računalniku. Če imaš kak kilav napajalnik, je to velika možnost za probleme. Če niti ne veš, koliko imaš prahu v računalniku, je to lahko še en razlog za težave. Tretja možnost je, da je kartica malenkost zlezla ven iz vodila.

Driver pa tazadnji, pa bo 99,9% vse OK, razen če imaš ZELOOOOO specifične zahteve!

P.S. ampak da greš najprej še enkrat win7 nalagat, preden vsaj osnovne možnosti preveriš... maš preveč cajta?
smile-1.gif

Gox

24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Hmm, bom preveril vse točke ... praha ni videt prav dosti
smile-1.gif
nazadnje je bil očiščen v marcu (imam stranico z "okni" pa se vidi noter).

Bom pa posesal in kartico malo zmigal, da vidim če je prav v ležišču.

Napajalnik sem sumil že v marcu, da zna delat težave, ker je "tulil". (LC power 500W, 14cm ventilator), potem sem ga razstavil, podmazal osovino ventilatorja in je še vse do danes OK, tih.

Win7 pa sem planiral že nekaj časa obnovit, samo nisem našel volje, do včeraj. (preveč programov in nepotrebnih zadev se mi je v par letih odkar so bli gor nabralo, tako da sem končno dobil voljo da se znebim vsega in imam spet čisto namizje
smile-1.gif
) Inštalacija mi je vzela 40 min. (Win7, nod32, updejti, mozilla, driver za grafično in printer)

Zdaj pa grem razstavit škatlo
smile-1.gif

Hvala za nasvete
zmaga.gif

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Močno odsvetujem šarit po računalniku s sesalcem. Pri tem je zelo velika možnost, da pride do poškodb zarad statične elektrike. Spihat z lahkim curkom zraka (ali pa dovolj od daleč).

Grafično vzemi iz ležišča in jo daj nazaj noter.

Za vse ostalo pa:
zmaga.gif

Gox

24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Sem rešil ... počistil, vzel kartico ven, dal nazaj ... na ventilatorju grafične je bilo nekaj praha.

Pa še napajanje kartice sem priklopil direktno na priključek z napajalnika. (sem šele danes med kupom priključkov na napajalniku našel tudi tega) do sedaj sem imel priklopljeno na molex konektor z adapterjem (nekaj podobnega kot na sliki).

Do sedaj danes dela še vse ok ... upam da bo še naprej
zmaga.gif

1547157-molex-pci-e_power.gif

Priponke

• 1547157-molex-pci-e_power.gif
    1547157-molex-pci-e_power.gif
    31,2 KB · Ogledi: 215