Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
No, poslovil se je 80L bojler in ker nimam pojma o bojlerih bi bilo hvaležen če bi kdo kaj napisal. Torej verjetno je smiselno da se kupi nek bolj varčen bojler? Koliko gledam so aktualni razredi B C D. Nimam pojma sicer kaj to pomeni pri matematiki ampak verjetno je neka razlika. Kaj pa neki termo bojlerji? Znamka bojlerja? Pri nas se kar dost tržijo Gorenje bojlerji ter Ariston? Kaj se naj vzame? Kako je z vodnim kamnom, so pri teh novejših bojlerjih kakšne "tehnologije" ki preprečujejo nalaganje tega kamna? TnX
jaz pa kolega sva nabavla gorenjevega. KOlega ma tsitega z touch displejem, kar je fajn ker ga lahk prepričaš da dela smao na poceni tok, jaz mam tistega z displejem in 3 knofi. takrat ariston še ni mel neke hude konkurence, vsaj ne pri nas. jaz sem z mojim zadovoljen, kolega tudi. Sem pa tle gor zasledil da je en alteraš mel težave z diplejem, ker da je piskal, pa so mu ga zamenjali. Ta dva modela , pa še mogoče kak drugi, so fajn ker maj oindirektne zračne grelce. Grelec je nameščen v prirobnico in ni v stiku z vodo, pa šemagnezijevo anodo maš zoper vodni kamen
kaj nudi ariston pa žal ne vem, ker je pri nas nekoliko na stranskem tiru, ni pa slaba firma. malo poglej, primerjaj podatke (garancija, poraba el energije na letni ravni ,izgube, dogrevanja (segrevanja vode iz temp 1 n atemp 2 kolk traja itd))
predvsem preveri kako je s servisom aristona v tvojem koncu