Kateri ASUS Router z USB

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Ok, na izbiro sta tale dva:

ASUS WL-500W
ASUS WL-500gP V2

Zahteve:

- tiskanje na HP tiskalnik (tudi na CDje če ima kaj veze)
- Priklop zunanjega diska (kar naj ne bi bilo problem)
- Snemanje torrentov na disk (naj bi se dalo)

Oba imata približno iste specifikacije, je razlika samo v dometu? Katerega priporočate? So kakšne težave?

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Kokr sm jst gledu za tele routerje naj bi šlo za identično konfiguracijo z izjemo brezžičnega dela, se pravi je samo Mini PCI-E WLAN kartica v WL-500W modelu drugačna in sicer podpira draft 802.11n standard, ostalo pa naj bi bilo enako. Drugače pa nimam nobenih izkušenj s temi routerji, sem jih pa tudi sam gledal, vendar bom zaenkrat ostal na tem, ki ga imam.

blackman

Pripravnik
2. sep 2007
230
13
18
Imam ASUS WL-500gP V2, ta ima 2 USB vhoda, prej sem imel gor priklopljen Brother laserski tiskalnik, deloval je normalno, sedaj pa imam Samsung multifunkcijsko napravo, pa je preko routerja v začetku deloval, sedaj pa kar naenkrat ne več. Do sedaj nisem imel težav s tem routerjem, razen teh omenjenih. Zunanjega diska pa še nisem priključeval.

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
jaz imam ASUS WL-500gP V2.
Ima dva USB priključka, na enega sem imel priklopljen USB multifunkcijsko napravo, na drugem imam zunanji disk. Tiskalnik je delal bp, edino skener ni delal, zato sem ga moral priklopiti nazaj na računalnik. Zunanji disk je delal kot mrežni disk, tudi FTP strežnik je delal, edino program za torrente mi ni uspelo usposobiti. Probal sem vse možne kombinacije firmwarov, verzije programov za torrente, vse vrste datotečnih sistemov na disku, pa žal ni šlo.
Potem sem naložil OLEG firmware po navodilih s te strani in zagrizel v linux. Za torrente uporabljam kombinacijo Rtorrent + Ntorrent, zadeva zdaj deluje super, tudi FTP strežnik in mrežni disk mi je uspelo usposobiti.
Skratka zadeva v originalu s torrenti ne deluje (sem bral po forumih, večina ljudi ima težave), treba je uporabiti drug firmware. Vse skupaj sem se več kot 1 mesec zajeb..., vmes sem že razmišljal, da bi zadevo vrnil. Vedi da boš moral še kar nekaj dela vložiti v zadevo, meni npr. prvič ni uspelo, da bi se Rtorrent zagnal na routerju, zato sem moral celoten postopek formatiranja ponoviti. No zdaj zadeva deluje tako kot mora. Nastavljeno imam, da torrenti ponoči laufajo na polno, čez dan pa jim omejim hitrost na 10 kB/s, da mi ne omejujejo linije. nastavim kak film, čez noč se pipca odpre na polno, naslednji dan je film dol.
vmesnik lahko odpreš tudi navzven. v službi zaženem Ntorrent klienta, se povežem na router, mu naložim da kaj DL, potem pa preko FTP strežnika prenesem v službo. vse to pri ugasnjenih domačih računalnikih.
zadeva naj bi omogočala tudi priklop USB kamere na router in potem dostop do te kamere preko interneta, vendar tega še nisem sprobal.