Kateri Android AMD-Based MSI Windpad 110W Tablico

Njupalo

Pripravnik
13. okt 2009
129
0
16
V roke sem dobil MSI tablico na ketri je bil nameščen win 8.1, ki pa je delal le pogojno. Zato se je zgodil format c:
smile-1.gif

Na isto tablico bi rad instaliral kaj bolj uporabnega in seveda brezplačnega. Verjetno bi bila najboljša izbira Android. Vprašanje je kateri?
Poskusil sem z verzijo 4.4 pa se ni dalo namestiti. Nato sem poskusil verzijo 4.0.3 AMD-brasero ali nekaj takega, ki je delala v live načinu. Po instalaciji se je OS pognal po prvem rebootu pa se je zataknilo. Na začerku javi, da odpakira Android-x86 in potem se samo pike pojavljajo na ekranu
frown-1.gif

Nasveti dobrodošli!

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Ta ne gre? android-x86-4.4-r1.iso

Potem si v težavah, bi pa jaz probal kar Windows 10.

Njupalo

Pripravnik
13. okt 2009
129
0
16
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Ta ne gre? android-x86-4.4-r1.iso
Na žalost s to verzijo nisem bil uspešen. Ko se požene iz ključka se pokaže napis 'ANDROID' in potem tu stoji v nedogled.

Citat:
Potem si v težavah, bi pa jaz probal kar Windows 10.

Hec je v tem, da ne želim winbluzov!!!
Če mi ne bo uspelo instalirati Androida bom dal gor Ubuntu, ki sem ga stestiral in lepo dela. Samo ne vem kako priti do GPS-ja, ki bi ga rad uporabljal na tej tablici.

Njupalo

Pripravnik
13. okt 2009
129
0
16
Citat:
Uporabnik titov pravi:

Citat:
Mogoče Genymotion?

Hmmm to je emulacija Androida?

Citat:
http://www.makeuseof.com/tag/how-to-run-whatsapp-in-ubuntu-using-genymotion-bluestacks-more/

Ali pa Winsi in Bluestacks oz. Andyroid.

Samo to zna laggati, Brazos CPuji so počasni.

Nastalala je nova težava. Ponovno sem šel instalirati Android 4.4-r1 in ga uspešno instaliral in malo stestiral s tem, da nisem izvlekel usb ključka iz huba. Po ponovnem zagonu mi je spet iskal Android in se mi je posvetilo, da mogoče pa išče usb ključek. In gleja ga vraga ko sem mu vtaknil korenček se je zadeva zbudila in zagnala.
Prekleto ZAKAJ se je instaliral na sdb1, če pa je šla (naj bi šla, ker sem to izbral pri instalaciji) instalacija na sda1????

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Ja, emulacija.

Hmm čudno, izberi potem sdb1 ob instaliciji in ti bo instaliralo na pravo mesto. :D

Njupalo

Pripravnik
13. okt 2009
129
0
16
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Ja, emulacija.

Hmm čudno, izberi potem sdb1 ob instaliciji in ti bo instaliralo na pravo mesto. :D

Na to sem že pomislil, vendar pri instalaciji mi pravilno pokaže velikost sda1 in ga formatira, potem pa se instalira na usb ključek.
Je morda problem v tem, da sem imel v biosu nastavljen AHCI????? in android ne pozna ahci-ja!

Aja pa še nekaj. Ko sem poganjal Android iz usb-ja mi nikakor ni hotel priključiti SD kartice. V File managerju sem videl neko emulacijo, ki pa mi ne pove dosti. Zaenkrat mi je še ta OS precej tuj. Ga imam na telefonu, vendar tam vse dela.

Sem sedaj instaliral Ubuntu 14.04 in bom videl kako bo. Zaenkrat se je vse lepo instaliralo. Če bom lahko uporabljal GPS in navigacijo potem je to vse kar potrebujem od te tablice, kajti vse ostalo kar se tiče interneta in pisarne dela!

Njupalo

Pripravnik
13. okt 2009
129
0
16
Ker mi ni dalo miru sem se še malo ukvarjal z Androidom. Zamenjal sem programsko opremo za kreiranje boot ključka (UnetBootIn) in glej ga zlomka, zdaj se je Android 4.4-r1 instaliral na sda1 tako kot sem zahteval.
Trenutno zadeva dela, vendar bom instaliral še Ubuntu, ker je sdd disk dovolj velik.

Zdaj pa vprašanje: kako ali kateri boot manager instalirati, da bom lahko izbral OS, ki ga želim pognati.

Boot manager bi moral prepoznati ekran na dotik, ker paš ne bom vedno imel priključene tipkovnice.

Njupalo

Pripravnik
13. okt 2009
129
0
16
Uspešno sem instaliral Ubuntu 14.04 in Android 4.4-r1.
Android sem dodal v Grub zaganjalnik. Pri zagonu izberem operacijski sistem s tipko za glasnost.
Nekatere stvari ne delajo kot bi morale, vendar ni zelo pomembno. Recimo vrtenje ekrana.

Program za testiranje senzorjev ne najde nobenega
frown-1.gif

Če mi še uspe dobiti GPS modul in pripadajočo anteno, bo to čisto spodobna tablica.