hej!
Če me sprašujeta za moj designjet 1280 glede barve - na ebayu sem jo nekje zvrtal za 3-4€/100ml. Čipov pa itak nima ker je tok "star"
glede officejeta 7000 pa si ga ne lastim, za barvo sem pogledal na netu in prodajajo tako poceni kar celo kartušo ki naj bi bila 15 ml.. Glede resetiranja pa sem našel en filmček, kjer nek čip iz kartuše odrežeš in ga prilepiš na novo tako da verjetno printer misli da je original... Ne morem pa 100% trditi ker ga nimam, izgleda pa za tistih 200€ al koliko je kar dobra stvar in bi ga takoj zamenjal z mojim
Saj pravim - jaz imam z HPjem zelo dobre izkušnje glede polnjenja kartuš... Tisti ki pa misli originale imet noter je pa itak vseeno potem kera firma
Pri mojem je tudi to fajn da je glava na sami kartuši in ni bojazni da bi crknila oz se zapacala ker enostavno kartušo novo kupiš (na ebayu refilano) in je to to. Pri večini Canonov je pa (kar jaz vem) tako da je glava posebej in če gre v k.... je bolje da nov printer kupiš...
Sem bil na faksu na arhitekturi in sem imel na začetku HP 1120C zdj pa tegale HP 1280 in sta oba delala ko šus - printanje vektor, raster, medtem ko so drugi plačevali po 2€/A3 v raznih kopirnicah
Sem v tistih 5,6 letih ceno printerja 4x notri prinesel...
upam da sem odgovoril.
lp