Kateri A3 barvni printer priporočate ?

ajvanho

Pripravnik
3. sep 2007
463
6
18
torej, vprašanje je že v naslovu teme ?

uporaba za AutoCad, CorelDraw in vsakodnevno tiskanje, sem pa tja tiskanje kakšne fotografije, delalo bi se cca 30 kopij dnevno

CENA - čim ceneje
smirk-1.gif

hvala za morebitne predloge

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.925
267
83
Slovenija
uporabljaš originalne kartuše ali se že dobijo ponaredki?
imam mogoče ravno pot papirja (za trši papir)?
bi bil primeren za tisk fotografij?

ajvanho

Pripravnik
3. sep 2007
463
6
18
dobro zgleda, pa še cena ni pretirana. Koliko pa kaj pride menjava kartuš - približno ?

drugače pa, hvala za konkreten predlog - vredno razmisleka.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Pri vseh tiskalnikih vedno uporabljam samo originalne kartuše, menjal jih še nisem: http://www.pixmania-pro.si/si/uk/r/1100/0_0_4/
Cene na tej strani so brez DDV - kar velja če si zavezanec za DDV.

Ravne poti papirja nima, za fotografije (profi) so namenjeni drugi tiskalniki. Če se prav spomnim gre v spodnji predal lahko tudi nekoliko težji papir - se pravi za priložnostno izdelavo slike bi šlo. Sam fotografij na tem tiskalniku še nisem tiskal.

Zgornji predal pa je omejen na 120g/m2 (pisarniški papir ima 80 g/m2).

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Tisti za 400,00 EUR ti ga prodajo z občutkom in ljubeznijo, tisti za 200,00 EUR pa samo denar poberejo in pošljejo.

Sicer je pa pri ebayu vedno treba preveriti stroške pošiljanja, pogosto tisti najcenejši niso več tako ugodnji (seveda ne pri razliki 200 EUR)

ajvanho

Pripravnik
3. sep 2007
463
6
18
Matko,
zmaga.gif
za link (katerega od linkanih printerjev priporočaš )
predvsem bi rad kakšno konkretno info za določen printer, kot je recimo za Brotherja napisal NigelM

ury

Pripravnik
20. apr 2010
167
19
18
ajvanho: če še ni prepozno: jaz bi kupil kakšen HPjev printer (sam imam nekoliko starejšega Deskjet1280)

Zakaj?

1. Ker je tiskalna glava na kartuši in če gre kaj u k.... samo kartušo zamenjaš.

2. ker je polnjenje kartuš enostavno ko burek... nobennega resetiranja čipov in podobnih smešnic...kot npr. pri Canonu... pri sebi sem črno barvo nafilal že neštetokrat (barvo kupil na ebayu za par €) in printa kot original... barvne kartuše so malce bolj občutljive in malo prej crkavajo.

Tako je pri mojem printerju, ki pa ni prav foto printer, vendar sem prejšnjič z njim printal fotko in je bila kvaliteta kar solidna. S tem mojim starim jajčkom sem printar tudi na trši papir (ravna pot papirja)...

Sem ravno videl tale officejet 7000 - na ebayu so kartuše po 5$ imaš fajn ločene po barvah (kar pri mojem ni) in so 15 ml vsaka kar je kar dosti barve.. se pravi daš za vse kartuše 20$ - manj kot 15€..

Nazadnje urejeno:

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
ury če sem prav razumel ohraniš svojo kartušo ki jo samo nafilaš?
drugih ne kupuješ z drugim čipom?

ury

Pripravnik
20. apr 2010
167
19
18
hej!

Če me sprašujeta za moj designjet 1280 glede barve - na ebayu sem jo nekje zvrtal za 3-4€/100ml. Čipov pa itak nima ker je tok "star"

glede officejeta 7000 pa si ga ne lastim, za barvo sem pogledal na netu in prodajajo tako poceni kar celo kartušo ki naj bi bila 15 ml.. Glede resetiranja pa sem našel en filmček, kjer nek čip iz kartuše odrežeš in ga prilepiš na novo tako da verjetno printer misli da je original... Ne morem pa 100% trditi ker ga nimam, izgleda pa za tistih 200€ al koliko je kar dobra stvar in bi ga takoj zamenjal z mojim:D

Saj pravim - jaz imam z HPjem zelo dobre izkušnje glede polnjenja kartuš... Tisti ki pa misli originale imet noter je pa itak vseeno potem kera firma:) Pri mojem je tudi to fajn da je glava na sami kartuši in ni bojazni da bi crknila oz se zapacala ker enostavno kartušo novo kupiš (na ebayu refilano) in je to to. Pri večini Canonov je pa (kar jaz vem) tako da je glava posebej in če gre v k.... je bolje da nov printer kupiš...

Sem bil na faksu na arhitekturi in sem imel na začetku HP 1120C zdj pa tegale HP 1280 in sta oba delala ko šus - printanje vektor, raster, medtem ko so drugi plačevali po 2€/A3 v raznih kopirnicah
bonk.gif
Sem v tistih 5,6 letih ceno printerja 4x notri prinesel...

upam da sem odgovoril.

lp