kateri 5-vratnik nižji srednji razred?

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
nov, obvezno bencin, moč ni važna (bo za wajf in za po mestu). zastavljen budget okrog 12.500 evrov.
V ožjem izboru so:
focus
megane
i30
c4
308
v tem vrstnem redu bi se trenutno odločil. pač glede na zunanjost. 100 konjev je prek dovolj.

Nazadnje urejeno:

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
vidim da te je mondič utrudil,..
focus
i30,...

poglej se kakega berlingota,, astra, bravo,..
b

Blaz

Pripravnik
4. avg 2007
353
0
16
Se strinjam, najbolše da gresta malo po avtohišah pogledat in vzameta tistega ki bo najlepši.Če ji bo všeč in se bo rada z njim vozla vse ostalo niti ni tolk pomebno.

strasni

Pripravnik
16. mar 2011
103
5
18
Sem bill pred kratkim v enaki dilemi. S punco sva obredla vse salone, kjer so ponujali kaj za primerno ceno
smile-1.gif

Megane odpadel v začetku zaradi precej grde plastike v notranjosti (razen v paketu GT line ampak to je bilo že predrago).
i30 tudi, od zunaj še nekako zgleda znotraj pa plastik fantastik.
Astra, golf so bili predragi (za osnovni motor za neko spodobno opremo, torej avt, klimo, radio mp3, nič pretiranega) so hotli met preko 15000€, pa kljub temu da smo bili zmenjeni da me pokličejo za testno vožnjo me nikoli niso. Prosil jih pa ne bom.
Tako da na testno sva šla z focusom, 308, Bravom in C4.
Bravo izpadel zaradi zelo slabega sedeža drugače najlepši od vseh, focus dober, vendar je ob enaki ceni kot 308 in C4 izpadel iz igre.
Odločitev pri podobni ceni med zastarelim 308 in novim C4 pa ni bila težka. Seveda C4. Lep (sva vzela z bež notranjostjo), ogromno opreme, udoben, spodoben motor, malo slabši menjalnik.
Priporočam.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
@borovnica: ja mondlc se verjetno poslavlja, berlingota pa že imamo (ta ostane pri hiši, ker rabimo dva avta)
@ostali: za focusa sem dobil podobne ponudbe, kot so na netu, je pa res spet ford. C4 se mi vedno bolj dopade. zgleda bo res treba vzet kaki dan nekaj cajta in malo od avtohiše do avtohiše. ampak nekaj je pa res. wajf pravi, da ji je vseeno kaj vozi, samo da bo lepe barve. pa gre 600 evrov po gobe. pa je beli fokus čisto lep, ampak ne, mora biti metalik plav. brezveze ... :)

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Če je govora o poslavljajočem modelu focusa... potem ne razumem zakaj bi ga izbral med preprosto boljšimi in lepšimi novejšimi modeli drugih znamk.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
ker se mi precej bolj dopade, kot novi focus. ker nekak za korejca (še) nisem, ker enega citroena že imam, me bo še kdo obsodil, da sem citroen frik, ker v bistvu sploh ne vem kaj hočem, še manj pa wajf ve, kaj bi rada od avta ...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Takole glej: zdajle ti je ta focus še všeč, čez leto ali dve, ko se bo namnožil novi, bo izgledal brezupno zastarel. Že zdaj je očitno generacijo zadaj. Sicer pelje se super, ampak ostali se tudi (pri i30 je podvozje v primerjavi z ostalimi tako-tako, samo to v primerjavi s focusom nadoknadi drugje - ti povem, da so predsodki proti korejcem brez veze). Najbolj pri teh cenejših focusih in kar vedno poudarim me pa moti to, da so varnostno hendikepirani v primerjavi s konkurenco...

Če si zadovoljen s citroenom in sploh če kupuješ avto za žensko nimaš kaj razmišljat, samo poglej kako c4 neskončno bolje izgleda od focusa
smile-1.gif
Pa baje je dober tudi. Edino oprema za tvoj budget bo bol švoh...