Kateremu telefonu delajo opomniki pravilno?

pep

Pripravnik
21. avg 2007
393
24
18
Torej.
Ena izmed najpomembnejših funkcij telefona zame so opomniki.
Na precej starih Nokiah je to delovalo točno tako kot si jaz to želim:
Opomnik se na določen dan ob določeni uri aktivira - eno minuto piska/utripa/vibrira, potem pa se pomiri in če jaz pridem čez nekaj časa do telefona, je prva stvar ki jo vidim - ta opomnik.
Sedaj bi rad počasi mojo sedanjo "kantoško" zamenjal za nekaj malo boljšega - recimo s spodobnim fotoaparatom, pa ugotavljam da mi ne uspe nobenega Symbian telefona prepričati da bi te opomnike izvajal točno tako. Pri Symbianu namreč opomnik po tisti minuti hladnokrvno izgine in ga ne bom videl več - razen če grem prav v koledar in ga poiščem. To je pa zame popolnoma neuporabno - namreč ne grem vsak dan 5x gledat v koledar.

Torej - vprašanje se glasi:
Kateri mobilni telefon na trgu ima:
- opomnike kot si jih jaz predstavljam
- spodoben fotoaparat (avtofokus, morda celo image stabilizer)
- je sposoben pokazati, ali je dohodni klic bil preusmerjen na to številko (s službene številke imam preusmeritev na privat, vsekakor pa želim vedeti, ali je klic bil na službeno številko ali na privat) - Windows Mobile naprave tega namreč preverjeno ne zmorejo.
- bluetooth
- MP3

Za vse konstruktivne odgovore bom zelo hvaležen!
smile-1.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
nokia E63 in je opomnik na zaslonu, dokler se ta stvar na katero me opomni konča.
če se pa gre za opravilo je pa na zaslonu dokler neobkljukam kot opravljeno

Nazadnje urejeno:

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Primer iz E71.

Če opomnik shraniš kot sestanek, bo to prikazano dokler čas za sestanek ne poteče (se vidi čas sestanka in trenutna ura). Če pa ga shraniš kot opravilo, pa ga kot je že omenjeno kaže dokler ga ne označiš kot opravljeno. Mislim pa tud9 da alarm, če ga ročno ne izklopiš piska na vsakih nekaj minut (nisem stestiral, ker imam telefon vedno ob sebi in mi je eno opozorilo dovolj)

e71.jpg

pep

Pripravnik
21. avg 2007
393
24
18
Najlepša hvala obema!
smile-1.gif

To zadevo že poznam, saj sem nekaj časa uporabljal Nokio 6120 classic, mi pa to vseeno ni dovolj - sem gladko opomnike "prešvical". Navadne Nokije (brez Symbiana) imajo opomnike narejene tako, da po opomniku MORAŠ nanj reagirati, če hočeš uporabljati telefon (ali opomnik prekličeš ali pa ga daš na dremež) in to mi najbolj ustreza. Pri vajini varianti pa moram biti toliko discipliniran, da vedno pogledam ta seznam ki ga kaže.
Je hudič, ko sem tako len/smotan/neprilagodljiv, da mi ta vajina varianta ne ustreza, saj bi sicer že dolgo uporabljal Symbian telefone
smile-1.gif

Še vedno torej iščem nekaj kar bi mi ustrezalo...

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik pep pravi:
Najlepša hvala obema!
smile-1.gif

To zadevo že poznam, saj sem nekaj časa uporabljal Nokio 6120 classic, mi pa to vseeno ni dovolj - sem gladko opomnike "prešvical". Navadne Nokije (brez Symbiana) imajo opomnike narejene tako, da po opomniku MORAŠ nanj reagirati, če hočeš uporabljati telefon (ali opomnik prekličeš ali pa ga daš na dremež) in to mi najbolj ustreza. Pri vajini varianti pa moram biti toliko discipliniran, da vedno pogledam ta seznam ki ga kaže.
Je hudič, ko sem tako len/smotan/neprilagodljiv, da mi ta vajina varianta ne ustreza, saj bi sicer že dolgo uporabljal Symbian telefone
smile-1.gif

Še vedno torej iščem nekaj kar bi mi ustrezalo...

Si pogledal, če se dobi kakšen programček, ki bi kaj takega omogočal na symbianu? Čuda se najde. Na symbian freak forumu bi ti ga mogoče celo kdo spisal.

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
Na K800 dela koledar/opravila tako, kot si opisal. Ko se sproži, bo vidno na namizju in standyju tako dolgo, dokler ga ne izbrišem ali odprem vnos. Uporabno v nulo. Kamera pa itaq zakon.

Supergirl

Pripravnik
1. feb 2008
321
0
16
Hojla!

Na SE G900 se opomnik vklaplja na 30 sek in ostane prikazan na displayu, dokler ga fizično ne deaktiviraš - pravkar preverjeno...

Lep pozdrav, pa
roza.gif
!

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
pep: za Symbian obstaja program Handy alarm pro, ki je točno tak, kot želiš. Nastaviš opomnik, recimo ko te opomni si pod tušem in opomnika ne vidiš. Ko pogledaš telefon, ti pokaže "Eno zgrešeno opravilo", kot sms recimo, tako da dokler ga ne pogledaš te opozarja na to...

pep

Pripravnik
21. avg 2007
393
24
18
@Supergirl & ginekolog:
To je zanimivo, ker sta oba telefona bistveno boljša od moje kante. Problem zna biti le v tem, da mi Sony Ericsson telefoni nekako ne ustrezajo (mater sem izbirčen
smile-1.gif
) - pred časom sem imel K790, pa sem ga po dveh, treh tednih zamenjal za Nokio. Vsekakor najlepša hvala za vajin trud!

@GSMobil:
Ta program sem uspel včeraj zvečer najti, saj sem po spodbudi MadMitcha šel v akcijo. V resnici se obnaša tako kot si to želim in kot kaže bom prešaltal na Symbian (aneksi čakajo in N85 me rajca
smile-1.gif
).
Malo mi je edino nerodna zadeva, da po opomniku zaslon ostane osvetljen, dokler ga ne skenslam (Nokia 6120 classic) - ali je tudi pri tebi tako? Pri svojem delu pač včasih tudi nekaj ur ne utegnem pogledat na telefon in na baterijo to verjetno ne vpliva najbolj blagodejno. Bom še na Epocware povprašal, kako je s tem.

Vsekakor še enkrat hvala vsem! Zelo sem vesel da ste tukaj ljudje, ki z veseljem pomagate!
Se pa še vedno priporočam za morebitne dodatne ideje.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
Citat:
Uporabnik pep pravi:
Pri vajini varianti pa moram biti toliko discipliniran, da vedno pogledam ta seznam ki ga kaže.

odv od tega kako nastaviš. jaz si lahko nastavim kok prej me opozori in me pač opozarja dokler ga ne utišam