Katerega "low cost" digitalca izbrati?

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Prišel je čas, ko je trenutni Canon A60 že zrel za odpis. Ogledanih imam nekaj cenejših digitalcev, pa se ne morem odločiti kateri izmed njih bi bil best buy. Megapike mi niso pomembne, ker sem bil tudi s Canonom, ki je imel le 2MP več kot zadovoljen. Pomembno mi je le, da naredi lepo sliko, da so barve izrazite. Prednosti so: velik LCD (2,7"), AA baterije, SD kartice, TV out, stabilizator slike in možnost snemanja 16:9 filmčkov, seveda z zvokom.

Ogledane pa imam naslednje:
-Nikon Coolpix L20 ali L21
-Samsung ES17, ES20, ES55 ali ES60
-Agfa Photo compact 100 (ta mi po specifikacijah najbolje ustreza) ali T102
-Canon Powershot A490

oziroma nekaj, kar je pod 100€. Mnenja zaželjena!
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.621
208
63
Kranj
Mislim, da nihče od teh nima pravega IS, ampak samo optičnega.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Mislim, da nihče od teh nima pravega IS, ampak samo optičnega.

Kaj pa je potem pravi IS?
confused-1.gif

Jaz poznam optičnega in zamik senzorja. Oba sta dobra. Kakšen trik uporabljajo poceni digitalci pa ne vem.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.621
208
63
Kranj
Obstaja še mehanski IS, tisti ta pravi.....naj kak digi stručkov več napiše?

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Želja je le ta, da bi bile slike enake ali lepše kot pri 8 let staremu Canonu A60
smile-1.gif
Ima kdo kakšne izkušnje z Agfaphoto Compact 100? Po specifikacijah za svoj cenovni razred (70€) ne izgleda slabo (3x optični zoom, max. resolucija 3648 x 2736, video z zvokom 720 x 400 pik, ISO od 50 do 3200, 2,7" LCD, TV izhod...).

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Sicer tega Agfaphoto ne poznam, skoraj zanesljivo pa gre za kakšen preoblečen model bolj znanih znamk. verjetno Pentax-a.
Predlagam ti edino pametno možnost: vzemi spominsko kartico in pojdi s svojim kompletom baterij v trgovine, kjer te aparate prodajajo. Naredi posnetek ali dva v zaprtem prostoru (zunaj so večinoma vsi dobri), morda še par sekund filma in se boš nato doma verjetno najlažje odločil.
Sam sicer v tem izboru stavim na Canona...

LP

cat

Fizikalc
3. sep 2007
903
53
28
Sem sicer lastnik Nikona, ampak v tem razredu od rumenih ne pričakuj prav dosti, sam sem bil razočaran na celi črti že ob prvih posnetkih v bolj slabi svetlobi. Ostrenje je bilo porazno, fotke pa bolj kot ne rdeče.

Se pridružujem zgornjemu mnenju : Canon

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Jst obcasno se vedno slikam z Nikon L10, za katerega sem dal 70 eur, pred tremi leti.

Spodnje slike so bile posnete z njim in makro predleco. Je pa res, da v slabi svetlobi lovi fokus, ampak to resujem tako, da usmerim na neko jasno tocko, ki je dovolj svetla in potem prestavim, brez da bi shuter spustil. Pri slikanju s flesem vedno kompenziram max v minus, ker flesa ne mores regulirat. Pa tri koscke belega papirja sem nalimal cez fles,da malo pomehca.

trepetavka.jpg

trepetavka1.jpg

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Hvala vsem za pomoč, ste dobili zvezdice
wink-1.gif

Na koncu sem kupil Agfo, čeprav mi je mogoče malo žal, da nisem vzel Nikona.
Fotoaprat je super, display odličen, malo moti zelena LED lučka (indikator vklopa), katera precej močno sveti ob LCDju.
Slike so v boljših svetlobnih pogojih odlične, če je pa manj svetloba se pa vidi, da to ni to.
Za predstavo še nekaj slik:

Pa še ena primerjava na auto mode, brez flasha z Agfo:

In pa s Canonom A60 ob enakih nastavitvah in enakih pogojih:

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.658
5.845
113
Ti smem zaupat, da je slika s starim Canonom boljša kot z novo Agfo.

ant

Pripravnik
Pa saj je jasno, da je boljša. Saj so slike iz starih canonov še vedno med boljšimi. Če kupiš stari canon tam nekje od a60, a70 do a95 imajo super kvaliteto, edino malo počasni so pa majne lcdje imajo.

Vsakemu, ki kupuje nov low budget fotič bi raje svetoval starga canona. Pri novih samo pixle višajo, kvaliteta je pa bolj švoh.

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Ce pri agfi malo navijes kontrast in wb malenkost popravis proti rumeni, bo slika dosti lepse izpadla. Tukaj ocitno hoce prevec potegnit iz temnih delov in zato pride do slabse kvalitete, ceprav je naceloma detajlov vec. Za domaco uporabo je cist ok, se posebi ce spustis nek autolevels cez. Pa mal pojacat redukcijo suma oz. naknadno popeglat.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
kakor se spomnim Canon A60 takrat ko je bil nov ni spadal v razrad digitalcev "do 100€", ampak je bil kar malo višje. Če bi vzel recimo sedaj Agfo v tem razredu, če jo sploh majo, bi tudi delala boljše fotke.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Večna tema in neskončne debate, tole o starih in novih digitalcih.
O tem imam sicer izdelano svoje mnenje, pridobljeno pri več kakor desetletni 'kilometrini', vendar naj to za sedaj ostane meni.
Da pa bi lahko nekaj več spoznali tudi ostali, sem postavil novo temo - "Primerjave kar tako"

LP

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.621
208
63
Kranj
Močno priporočam

SAMSUNG ES65 najcenejši s širokim kotom in 5x optični zoomom....pa še odlična cena.

Potem imaš Nikona L20 80€, L22 99€ ...SAMSUNG ES17 79€...CANON A490 89€

Moj predlog: ES65, NUDI NAJVEČ.