Katere zvočnike za v sobo 12-13kvadratnih metrov?

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.455
346
83
34
Na laptop bi mel prključene ene zvočnike za malo youtube poslušat, filmov ne bom gledal, skratka nič zahtevnega. 2.1 bojo najbrž najbolš? Kater model in koliko denarja bo treba dat?

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Če boš mel zvočnike ves čas na istem mestu , pol bojo 2.1 vredu, če ne vzami 2.0 , ker jih je dosti majn skupaj, nimaš pa pol ločenega basa...

Altec Lansing VS2621 2.1, 28W RMS, slabih 40 eur

Kaki logitech pa podobno za okoli 30 eur so zelo švoh. Majo samo okoli 10W RMS. Išči okoli 20-25W pa bo čist dovol
wink-1.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš

Doma mam woofer s 15W in dva satelita, vsak po 10W. Prek dovolj za tako sobo.Neboš razočaran, če vzameš te altecove, ki so samo malenkost šibkejši od mojih teac xl-20.
wink-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Jaz imam 2x 30W RMS (in ojacevalec 2x 3W RMS), pa je se prevec naglas in ne more biti volume odprt do konca. Ce bi vanj porinil tistih 30W, kolikor zmorejo, bi imel doma "disko klub".

Kupi manjsi sekret od zvocnikov (= visji SPL pri enaki moci), pa ne bo treba nevemkaksnih moci. Za ravno opazno povisanje glasnosti (to je toliko, da ravno dojames, da je zadeva malenkost glasneja kot prej) je potrebne 3 dB SPL, kar je lahko ali za 3 dB/W/m ucinkovitejsi zvocnik ali pa za 2x (!) visja moc ojacevalca. Razlika med kaksnimi cungalunga 81 dB/W/m in ucinkovitimi 96 dB/W/m zvocniki je torej v tem, da za enako glasnost predvajanja potrebujes recimo pri slednjem 2W, pri prvem pa 64W. Razmerje ostaja enako, ce bi recimo zelel nivo, ki ti ga da 10W v drugi zvocnik (to je ze prav nemarno naglas, recimo ne mores se zraven pogovarjati s clovekom, ki je tik ob tebi, brez da bi oba posteno privzdignila glas), bi potreboval 320W v prvega za enako glasnost.

Jaz kar ne morem verjeti, da kdo placa par sto EUR za zvocnik z ucinkovitostjo pod 90 dB/W/m. Ce je dovolj prostora za normalen studijski monitor, potem tudi 95-100 dB/W/m ni nedosegljivo za par sto EUR za par, vse ostalo je nateg. Bookshelfi z visjo ucinkovitostjo so precej drazji
frown-1.gif

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik igorduska pravi:
Jaz uporabljam zvočnike na spodnji povezavi v dnevni sobi(25m2), tako za poslušanje radia kot tudi v kombinaciji z računalnikom za gledanje filmov in lahko rečem samo ZAKON. Nikoli ne grem preko 50% glasnosti, pa se že vse trese od basov!
Preberi si malo mnenja uporabnikov! Sicer so kar dragi, vendar vredni vsakega centa!

http://www.mimovrste.com/artikel/1140333823/komplet-zvocnikov-21-logitech-z-2300-thx

Še en glas za ta komplet. Stvar je stara že precej let, pa še vedno so v prodaji. Sem zelo zadovoljen z njimi.