Fleks ali trdota pancerja naj definitivno ne bo pod 80, lahko tudi 90 ali 100. Za konkretno karvanje ti bojo na 78ki malenkost trši pancerji bolj prav prišli, ker boš lažje dosegal odklon smuči na robnik. Pri mehnih pancerjih namreč namesto tega, da postaviš smuči na robnik, pleše noga v pancerju oz. se zvija cel pancer.
Jaz uporabljam Technico Diablo Race Pro, trdote (fleksa) 110, pa mi je za moje potrebe na trenutke žal, da si nisem omislil 130ke. Skratka, z 90ko zanesljivo ne boš zgrešil, razlika v ceni pa ponavadi tudi ni tako velika. Sploh si pa velik in težek in tudi zato si lahko privoščiš malo večji indeks fleksa.
Za ostalo glede čevlja boš moral pa ugotoviti sam, ker le ti veš, kateri pancer ti paše na nogo. Vedno moraš pancer konkretno preizkusiti, če nič drugega, jih imej vsaj pol ure na nogah v trgovini, pa sprehodi se v njih, obut bodi pa v take nogavice, kot boš smučal z njimi. Nosi samo enojne nogavice, po možnosti smučarske. Jaz tu pretiravam še malo bolj in namesto debelih smučarskih nosim samo enojne tanke nogavice, da imam res dober stik s čevljem. Ampak to je samo moja preferenca. Ženskam, ki jih vedno in povsod zebe, tega definitivno ne bi priporočal.