Katere slušalke izbrati?

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Pozdrav!

Kupujem nove slušalke za na glavo (ne in-ear). Trenutno imam AKG 540 in Sennheiser 485 HD, vse skupaj gnano preko iPod-a in ojačevalca. Iščem bolj kot ne flat zvok v celotnem spektru in čim bolj širok sound stage.

Kakšna priporočila tam do 150 € mogoče 200 €?

Hvala

lp

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Best buy po moje v tem rangu je Audio-Technica ATH-M50S, jih lahko celo za 120€ kje dobiš.

Potem pod 200€ Sennheiser HD-598, Sennheiser Momentum so že preko (mislim da okoli 250€)...

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Best buy po moje v tem rangu je Audio-Technica ATH-M50S, jih lahko celo za 120€ kje dobiš.

Potem pod 200€ Sennheiser HD-598, Sennheiser Momentum so že preko (mislim da okoli 250€)...

U ja, vidm da so kar precej visoko ocenjene, vidim da bo to kar top izbira.

Hvala za nasvet!

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
AKG K702 sem že slišal in so mi res odlična izbira, ampak na žalost izven mojega cenovnega ranga, ker mislim še nekaj vržt na en sposoben player kot npr Ibasso DX50 ali Fiio X3.

Kar gledam Grado je tudi zelo pohvaljena firma, ampak jih še nisem slišal, sicer se ene prodajajo na Bolhi in jih bom mogoče šel preizkusit, vsaj toliko da vidim za referenco.

Hvala!

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Naročil ATH M50, dobil za 110 € na eBay.de.

Poročam kako se obnesejo.

Hvala vsem, lp!

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
zmaga.gif

Jaz sem nabavil M30 in je že ta serija vrhunska.

Aja...kar se tiče ebay-a je pa gor ogromno kitajskih ponaredkov...malo prečekiraj ko dobiš.

Nazadnje urejeno:

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
zmaga.gif

Jaz sem nabavil M30 in je že ta serija vrhunska.

Aja...kar se tiče ebay-a je pa gor ogromno kitajskih ponaredkov...malo prečekiraj ko dobiš.

Glede eBay-a; sem ji namenoma vzel iz nemčije, ker s kitajske so bile sicer pod 100 € ampak nikoli ne veš ali so original ali ne, bom pa preveru ali me je slučajno nemec nategnil
smile-1.gif

TMJ; rabim slušalke za poslušat in ne da gledat, če malo pogledaš Beats slušalke zvokovno niso ne vem kaj

Citat:
Conclusion

The soundsignature could very well be described as muddy with overbearing low end even more than the studios already had.
After all monster outdid themselves with a product with No class D amplifier Nor noise cancellation and a higher price that fell lower than the already low standar the studios had. Even if the recordings were done in such a way as to have instruments or synthesized to sound more or less at certain frequencys, the beats fell short no matter what I tried.

Hereby for anyone who were having a modicum of hope for monster bigger headphones, I wouldn't give much for looking at them again even though they had made mediocre headphones.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.821
2.058
113
Poglej še za Sennheiser 580. Imam jih od leta 2002 in jih lahko le priporočim.

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Sej ravno zaradi tega sem jih vzel na Ebay-u in od nemca, da se izognem ponaredkom, pa tudi od 6000+ feedbackov nima nikjer napisan, da bi ponaredke prodajal, poleg tega pa ima trgovina, ki se ukvarja z hi fi akustiko.

Upajmo na najboše, čeprav se nasledni teden odpravljam na dopust in upam da ne z ponaredkom
smile-1.gif

VanZ: Za naslednjih 5 let upam, da mi bodo te dobro služile, ampak hvala vseeno!
smile-1.gif

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
OK, dobil slušalke, so original in prvi vtisi niso bili ravno pozitivni. Zvok je sicer veliko boljši, ampak kljub vsemu sem pričakoval več. Vendar bolj jih poslušam bolj so mi všeč, očitno je doba uvajanja precej dolga pri teh slušalkah, tako da so šele pred kratkim "zaigrale".

Zvok je precej nevtralen, nobeni toni niso preveč izraziti, nekaj malega sem popravil na EQ-ju ampak res minimalno. So pa precej občutljive na "kvaliteto" posnetkov oz. slaba kakovost mp3-jev pokvari zvok, ker se toliko bolj "sliši" nižji bitrate.

Vsekakor sem zadovoljen, še en konkreten predvajalnik pa bo zadeva špilala
smile-1.gif

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Ja tele M50 so kar udobne, sploh če imaš večja ušesa in delaš dolge ure.

Sam sicer nisem fan "zložljivih zadev", ker ti mehanizmi hitreje crknejo. Prav tako imajo kar precej plastike. Iz omenjenih razlogov sem jih jaz prodal.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik neo32 pravi:
Vendar bolj jih poslušam bolj so mi všeč, očitno je doba uvajanja precej dolga pri teh slušalkah, tako da so šele pred kratkim "zaigrale".

To itak, jaz sem Sennheiserce skoraj že na Bolho dal, zvok katastrofa, pa sem vztrajal kak mesec in se je obrestovalo
zmaga.gif

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Ja, očitno ni to iz trte zvito, čeprav ko bereš neke kvazi hi-fi članke, se te kvazi pisatelji temu uvajanju samo smejijo.

Vsakemu svoje.

Udobje in kvaliteta je na nivoju, sledi zamenjava glavnega kabla in notranjih kablov z čistim srebrom, toliko da vidim če bo dejansko pomagalo ali pa je vse to le psihoakustika.

Če bi kdo še naročal srebrni kabel naj mi sporoči, kabel je iz smzd iz Češke z certifikatom 0,90m pa stane cca 10€ +6€ poštnine, ki se pač razdeli...

lp