Katere okvare ste imeli na prenosnikih

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Na eni izmed trgovin z računalniško opremo bi kupil rabljen prenosni računalnik za cca 200 - 250 evrov Toshiba ali HP. V tej trgovini sem že dobrih pet let stranka in imam same pozitivne izkušnje. Pa ne mi spet s tistimi dodaj še 150 evrov pa kupi novega.
Zanima pa me, kakšne okvare ste imeli kaj in kako draga so popravila pri prenosnikih. Koliko stane nova baterija menda 100 evrov pol vrednosti prenosnika.

Kako je glede baterija, če je zelo slaba. Se še lahko uporablja prenosnik

Ni tako preprosto, kot namizni računalnik le tega lahko sam popraviš (zamenjaš pokvarjen del) stroški z osebnim računalnikom so smešno nizke. Jaz sem emnjal ventilator na procesorju me je stal 2 evra, napajlnik 15 evrov, grafična 5 evrov (neka slaba rabljena). U glavnem zelo pocen.

Bi dal takoj za novega samo nisem še nikoli tipkal po prenosniku pa s emi niti ne sanja kak zgleda, ko je vse tako majhno. Za začetek za 250 evrov in, če bi bil pozitivno presenečen prodam tega (vrjetno ne bo težav) in kupim NOVEGA za dalj časa, kot pa, d anovega sedaj kupim in ga prodam za veliko manj.

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Laptop ne rabi baterije za delovanje. Deli niso več tak hudo dragi, razen če crkne matična. Pač ne smeš nest na uraden servis ampak malo pobrskat naokoli za deli in najt kakega kolega, ki zna zamenjat. Sam imam laptope od leta 2000 naprej in v vsem tem času mi je crknil samo inverter pri LCD-ju, stal je 15€, bratranec mi ga je zamenjal za 5€. Včasih so bili LCD-ji precej pokvarljivi, tudi občutljivi na fizične udarce, zdaj so bolj vzdržljivi in če že crkne kaj je to lučka, ki ni draga, meni je inverter crknil zaradi vlage (odkod je prišla mi ni jasno). RAM-i so poceni, DVD 2x cena navadnega (včasih so bili zverinsko dragi), diski so za polovico dražji od namiznih, RAM ima skoraj enako ceno (najbolj pogost DDR2 model, DDR in DDR3 so precej dragi).

Ko boš kupoval preveri, če delajo vse tipke, to dandanes še najhitreje odpove, predvsem presledek začne slabo prijemat.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Imam notebooke že nekje od leta 2000, pa ni še noben crknil (tudi tisti mlinček iz leta 2000 še dela, edino disk je bil menjanj zaradi pomanjkanja prostora starega), pa so bili vsi neke noname firme Gericom, StyleNote ipd. V firmi pa kupujemo HPje, servija xxxxB, so pa kar težave z njimi, predvsem z diski.

Nazadnje urejeno:

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Jst imam Acerja...tri leta nekje, menjal sem disk, ker se je začel sumljivo obnašat (slabo hlajenje, ful se je pregreval), sicer pa mi začenja pokat ohišje pri pantih, pa sem ga ful pazil (nikoli ni imel bližnjega srečanja s tlemi
grin1.gif
Dodal sem eno palčko rama, to je blo pa tut to...

Lp

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ne odlomi se ekran kar tako, poči plastika, not pa je alu okvir, ki drži ekran. Sestra ima na gericomu tak počeno, da bi lahko verjetno pokrov dol potegnil iz ekrana ko štumfo, pa še vedno vse deluje bp.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Samo zakaj pa potem ko ga zapiraš izgleda, kot da se bo ravnokar odlomil - se špranjica malo poveč ko ga zapiraš in zleze skup ko ga odpiraš... No, upam na najboljše, da mi ne bo treba vlagat v novega
grin1.gif

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38

Moj HP... Ne vem kako se je to zgodilo, enkrat je bilo kar počeno. Prenosnik nikoli ni bil nikamor udarjen in je zelo čuvan. Ni mi jasno kako je do tega prišlo.
smirk-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Po 2h letih mi je na hp-ju shodil ekran. Riše več navpičnih črt debeline 1px. Menjava LCD-ja okrog 500€, ampak jaz jih ne dam.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Drugače pa pogoste okvare, ki jih srečujem v službi so:
- odpovedi panelov lcd (predvsem ibm),
- vertikalne črte po ekranu (hp),
- crkovanje cd/dvd pogonov (hp, ibm),
- crkovanje osnovnih plošč (hp),
- tu pa tam kakšen disk (hp, ibm),
- lomljenje vogalov prenosnikov (hp),
- dobra baterija kar crkne (ibm r61, t61).
- okvara network adapterja na osn. pl. (starejši modeli ibm)

Če se še kaj spomnim bom napisal.

Nazadnje urejeno:

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Zakaj pa prenosniki tako zelo crkujejo...jaz mam namizni računalnik že slabih 5 let s tem, da sem kupil rabljenega pa je v tem času ga dobila strela najmanj 50x, pa še vedno deluje.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.657
6.417
113
Crkujejo zaradi mobilnosti in majhnosti. Med prenašanjem se pogosto zgodi kakšna "nesreča", ker je ventilator manjši se mora hitreje vrteti, diski se ponavadi slabo hladijo, so zato bolj vroči in se hitreje pokvarijo, ...

Ker so lahki in dragi so tudi zelo popularni med nepridipravi, saj v Sloveniji vsak dan iz stanovanj in pisarn ukradejo kakšen prenosnik. Edini primer, da je policija ukraden prenosnik našla, je bil takrat, ko so ga ukradli članu Drnovškovega gibanja.

B81

22. jul 2007
37.587
10.878
113
Imam noname prenosnik, nek pc plus varianto. enkrat ga je strela zadela, pa sem rekel, da je crknil in so malo pred potekom garancije menjali ploščo brez problema. Malo sem samo rame dokupil, ostalo pa dela brez problema, samo baterija je za 5 minut.

Osebno ne vidim razloga, da bi kupoval kišto s toliko kabli, ker ne vidim nobene prednosti pred laptopom, razen če nimaš kakega superračunalnika doma
smile-1.gif

Zdaj bom spet kupil kak asus ali acer z 2 leti garancije.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.067
6.916
113
pri taščici
dve leti star HP je tudi začel pokat pri pantih!?
Pa ni nikamor padel... imam občutek da je pretrd monitor za zapiranje in če ga večkrat dnevno zapiraš, pa nekajkrat tedensko še prenašaš pol si tam. Na desni že manjka en košček, na levi je samo razpoka.

Sicer pa pred kratkim crknil napajalc, pa jeseni enkrat se je disk sesu samo je kolega lahko rešil podatke in sedaj tudi diks dela normalno... pa je recimo 5 ur na dan v pogonu povprečno, 90% na stromu.
enkrat so določene tipke šteknile pa so po nekaj minutah nazaj začele delovat
Tisto o crknjeni presledek tipki pa verjamem....

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
vhod za slušalke (potem sem uporabljal usb zvočno)
piskanje na sredi prenosnika (malo sem sumil, da je bil kriu en usb miš)
monitor je spuščal neke čudne zelene pike
nehal je pečt cd-je

B81

22. jul 2007
37.587
10.878
113
Pazi to.
Noname laptop, dnevno laufa vsaj 15 ur, včasih čez noč. Kupljem poleti 2005, nikoli crknilo nič. Nienete. Nada
grin1.gif

Hp-ji pa dragi, pa ne upajo več kot leto dni dat garancije. Že iz principa ne kupim HP-ja.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
<object width="425" height="350"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/NHT7ELAfKsk"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/NHT7ELAfKsk" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed></object>

Moj HP... Ne vem kako se je to zgodilo, enkrat je bilo kar počeno. Prenosnik nikoli ni bil nikamor udarjen in je zelo čuvan. Ni mi jasno kako je do tega prišlo.
smirk-1.gif

Si kupil računalnik originalno zapakiran, ali je bil raztavljen? Če je bil raztavljen, je bil po vsej verjetnosti "privezan". Priveže se ga na tisto "luknjico" zraven "panta" monitorja. Spet nekatere luknjice so manjše in je potrebna večja sila zajle za privez. No, in tu ti je trgovec polomil ohišje....
grin1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Imam(va) prvi prenosni računalnik, sedaj je star že dobra pol leta. Prej sem imel skozi namizne. V tem času se je pojavila mrtva pika(ki pa ni opravičen razlog za reklamacijo) in črka Č se je začela luščit. . Se pa hudič kar fajn greje(Turion64X2, AtiRadeonHD - Vista ultimate)...kišta je Toshiba, stala cca 900 evrov.

Nazadnje urejeno:

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Crknil ventilator na T43 po cca. 6 mesecih, zamenjali na servisu v času ko sem spil kavico (častil tam).

Na šihtu mamo pa večinoma IBM/Lenovo ene 40 komadov pa je crknil 1 disk, sam to se lohk izvzame iz računice, ker nima proizvajalec prenosnika nič stem, pač statistika proizvajalca diskov, popravilo ni drago, pravtako ram.

HPjev pa na šihtu kmalo ne bo več, ker crkne takoj ko je izven garancije, ne vem kako ve, kdaj mine 3 leta kdaj 1 leto ipd.
stupid-1.gif