katere MTB gume

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.250
113
vozim se v glanvem po cesti ampak občasno pa pride tudi do trerea vendar ne preveč zahtevnega... potrebujem dober kompromis gume ki jo ne bo na hitro pobralo po asfaltu in bo vseeno tudi kaj prijelo ko grem po terenu predvsem na dol

razmerje med cesta in teren je 90/10

kaj svetujete?

luka51

Guru
16. avg 2007
14.411
5.685
113
cestno gumo oziroma makedamsko gumo.
kompromisa ni.
al guma prime na terenu in je relativno počasna na asvaltu, al pa gre lepo na asvaltu in na terenu ne nardi nič pametnega.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Bulshit. Za te potrebe je continemtal doublefighter recimo super. Drugace pa se tej vrsti gume rece semislick

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.986
355
83
tam ko se terc po tori rola
Jaz imam na svojem... No, bom kar iz začetka povedal. Ko sem kupil Grisleya (kolo, da ne bo kdo mislil da pravega medveda), so bile gor ene polterenske gume. Pridem čez par dni nazaj v kolesarsko trgovino po nove gume. Tip se je kar za glavo držal, ko povem da sem jih v 200 kilometrih zlizal do gladkega. Je pa res, da sem vozil samo na Kope (asfalt), pa na polno. Kasneje sem nabavil terenske gume Kenda -so držale 4000 kilometrov. Ja, štiri jurje. Ni bilo konec sezone, sem jih moral menjati. Zlizane, profila le še za vzorec. No, te zadnje gume pa imam Cheng-tire, neke azijske. 1.90x26. Pa so šment, dokaj vzdržljive. Prejšnjo soboto sem bil na Rogli (po Mislinjskem grabnu in preko Komisije na vrh), edino na vzponu se ni za igrati, ker hitro zasuče v prazno... Včeraj pa še enkrat na Roglo, po drugi poti, tudi makadam, pod skakalnicami. Na vrgu sneg, ki se topi. Posledično packa do stolpa in v okolici Petrinega vadbenega centra v gradnji. Ni bilo panike, je šlo. Ker pa sem bolj makadamski tip, bom dal v kratkem grobe gume gor. Bolj zaradi mirnejšega občutka pri spustih na makadamu. Saj gre tudi s temi, pač moraš imeti občutek in ne brezglavo zavirati pred ovinkom.
Aja, še slika z vzpona prejšnjo soboto in včeraj....

Nazadnje urejeno:

colos

Pripravnik
12. jan 2008
494
6
18
Jest imam bontrager xr0. Zaenkrat sem zadovoljen, kolo je lazje za eno kilo. Edino cena te vrze na rit - cca. 40€

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Je kje kakšna dobra ponudba oz cena teh Conti gum? Rabim v kratkem.

jaz grem v culta ta teden na gorca od tamale dat neki bolj cestnega.

Dej vec info na pm o casu in kraju. D o cetrka sem v Ljubljani.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.836
2.116
113
Jaz imam drugo sezono gor Michelin Xc Dry2, 26x2.0. Uporabljam jih podobno kot ti, nekje 90% cesta, 10% teren. Ne menjam jih za nobene druge (razen pozimi za Ice Spiker pro
smile-1.gif

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
Jaz sem imel na prejšnjem kolesu Author gume - jaz bi rekel, da so najbolj robustne treking gume.

http://www.pulzar.si/plasci-author.html

Z njimi sem se vozil predvsem po terenu (Toško Čelo, Katarina, gozdne poti) in mi je bilo v redu, po asfaltu so pa tudi hitre.

Pa še predrage niso
smile-1.gif
(kupil sem jih v Veb-Company, samo zgleda jih nimajo več v ponudbi..)

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Zakaj je treba po plašče hodit v Culta? Cel kup štacun ima kup te robe na zalogi.

recmo da davidoffa vem
recimo, da ke itak grem
recmo, da mu spotoma nabavim
recmo da je tip zaposlen na polno, pa nima časa skočt v hervis
recmo...

tko..bo ok

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.766
113
kod Džej-Zija
V nobenem primeru robe jaz ne bi kupoval v Hervisu. Kar se mene tiče, kupuj, kjer želiš, zanimivo mi je le, da velikokrat in precej tega Culta omenjaš. Bicikli so sicer kar ok, ampak plašči so pa povsod enaki. Jaz jih kupim tam, kjer so najcenejši. Recimo preko spletnih trgovin.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
dejva ponovit

1. a sploh veš po kaki ceni kupujem
2. a razumeš, da je tokrat meni to spotoma. grem v cluta pelat bicikel uredit in spotoma kupim nekaj, po kaki ceni nima veze, le da je njemu ok, se dobim z njim na pisu in mu predam.

tko nekak delamo tisti, ki se poznamo.

če greš pa ti v bauerja, pa mu spotoma dostaviš, pa tut super.

drugače pa ja, kupiš kje se najbolj splača. splača je pa cena časa + cena robe

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Jaz sem za svoje prve gume te vrste nataknil Schwalbe Hurricane (2.0x26) in glede na prejšnje terenske so pravi balzam po asfaltu in ob ustreznem tlaku še vedno nudijo nekaj oprijema po terenu. Cena je sprejemljiva, malo čez 35EUR za par.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.411
5.685
113
dajmo zdaj nekaj razčistit.
guma ki je hitra na makedamu ali asvaltu nima kaj preveč čepov in takšna guma na terenu enostavno ne dela. razen, če je za vas teren pač makedam, potem ajde ok vas razumem.... Za ene so teren pač singli s koreninami, dostikrat mokro in blatno in podobno. Če gledamo, da je to teren si z neko gumo kjer ni čepov mrtev, ko zabremzaš more guma grabit, ko nagneš v ovinek more guma grabit, ne pa da si po celi šumi levo in desno.. pa smo spet tam. kompromisa ni. itra guma na asvaltu nebo delala na terenu.
vozo sn fat albert in to je na terenu blo majka, na asvaltu mi je en vzpon po asvaltu iz ure 23 samo z menjavo gume podalšano na uro 45.
zdaj vozim continental gravity se mi zdi še najbolj ugodn kompromis glede na ceno, na oprijem na terenu in na ne prevelik upor na asvaltu. probal sem tudi mountain king in pa speed king. Speed boljši na makedamu, na terenu slabši, mountain king pa boljši na mehkem na asvaltu pa prepočasn. vozil tudi wtb velociraptor in ji nisem zaupal kaj preveč na mokrem. in pa Hutchinson bulldog. na asvaltu hitra. na zbitem terenu ok, na mokrem in na skalah in koreninah pa smrt.
torej smo spet tam guma ki dela na tereni ni za asvalt.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Točno te sm jst kupil v a2u bikes v tacnu za mojga gorca 4 leta nazaj za franjo. Z njimi sm prevozu že ohoho km, tud po hribih, ker se mi ne da zmeri menjat za kramparce in morm rečt, da so res super.

Nazadnje urejeno:

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Eno vprašanje. Če imam zdaj na kolesu dimenzijo 26x1.4 ali sedaj lahko na isto platišče spravim dimenzijo 26x1,75 oz 26x1.9?