dajmo zdaj nekaj razčistit.
guma ki je hitra na makedamu ali asvaltu nima kaj preveč čepov in takšna guma na terenu enostavno ne dela. razen, če je za vas teren pač makedam, potem ajde ok vas razumem.... Za ene so teren pač singli s koreninami, dostikrat mokro in blatno in podobno. Če gledamo, da je to teren si z neko gumo kjer ni čepov mrtev, ko zabremzaš more guma grabit, ko nagneš v ovinek more guma grabit, ne pa da si po celi šumi levo in desno.. pa smo spet tam. kompromisa ni. itra guma na asvaltu nebo delala na terenu.
vozo sn fat albert in to je na terenu blo majka, na asvaltu mi je en vzpon po asvaltu iz ure 23 samo z menjavo gume podalšano na uro 45.
zdaj vozim continental gravity se mi zdi še najbolj ugodn kompromis glede na ceno, na oprijem na terenu in na ne prevelik upor na asvaltu. probal sem tudi mountain king in pa speed king. Speed boljši na makedamu, na terenu slabši, mountain king pa boljši na mehkem na asvaltu pa prepočasn. vozil tudi wtb velociraptor in ji nisem zaupal kaj preveč na mokrem. in pa Hutchinson bulldog. na asvaltu hitra. na zbitem terenu ok, na mokrem in na skalah in koreninah pa smrt.
torej smo spet tam guma ki dela na tereni ni za asvalt.