Katera žarnica v Hondo Accord?

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
V Hondo accord Executive, letnik 2004 mi ni jasno, katera žarnica paše v dolgo luč.
V luč se lepo zatakne H1, vendar ima čuden konektor, ki izgleda tako:

Odprtina v luči pa izgleda tako:

Pride mogoče še kakšen kabel v ta konektor?

tony

Guru
23. jul 2007
9.748
1.531
113
Glede na luč bi lahko bila H1. Konektor pa je tako usran, da mislim, da je prosto kje visel? (Če je pravi, ga vsekakor pred uporabo očisti z alkoholom...)

Tip žarnice imaš sicer v navodilih, kateri konektor je pravi, pa poglej na drugi strani avta!
wink-1.gif

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Na avtu ni bilo luči, zato je umazan
smile-1.gif

Vsi konektorji pašejo povsod, samo ta za dolgo luč mi ostane in mi je čudno da ima 3 pine (2 povezana z žico), žarnica H1 pa ima samo en konektor.
crazy1.gif

Še slika malo bolj čistega konektorja na drugi strani:

Potem naj bi to delovalo, če vklopim žarnico v pravi pin?

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Verjetno je H4/H7 žarnica za kratke luči in H1 za dolge.

Sicer pa pokliči na servis.

Nazadnje urejeno:

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.200
3.825
113
Sem imel takega accorda in tole je H1. Ti pa toplo priporočam da prej očistiš (zamenjaš) konektor.

tony

Guru
23. jul 2007
9.748
1.531
113
Absolutno, poskusi razdreti konektorja in jih spihaj s kompresorjem, pobrusi kontakte z brusnim papirjem in očisti z alkoholom oz. kontakt sprejem.

Kaj pa če ti manjka nekakšen pokrov zadnje strani žarometa, v katerega se všteka ta konektor?

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
OK, hvala vsem za nasvete.
Kratka luč je xenon, original.
Potem bo res H1, samo ni mi šlo v račun, zakaj sta na konektorju 2 priklučka, če je na H1 žarnici samo eden:

hella-marine-halogen-h1-12v-55w-p145s-bulb-1353502559-l.jpg

Potem, če dobi žarnica maso iz luči moram sprobati, kateri je na konekotrju +.

tony

Guru
23. jul 2007
9.748
1.531
113
Absolutno, žarnica dobi minus iz mase na samem ohišju žarometa. Na sredinski kontakt (na sliki oznaka X4) pa gre plus. Vendar mora biti vse to tudi z zadnje strani neprodušno zaprto z pokrovčkom, sicer boš s packarijo s ceste zelo hitro uničil tudi (nove?) žaromete
zmaga.gif

deedee

Pripravnik
20. dec 2008
54
2
8
Town Of Thousand Radars
Enako je imel narejeno Civic tega letnika.

Lunkja v žarometu je H1 (takšna zarnica je tudi prava), konektor paše na H4 žarnico.

Kaj manjka? Adapter v katerega vstavis H1 žarnico, nato žarnico z adapterjem vstaviš v luč in ga zatakneš s "špango" v zarometu.
Ta adapter izgleda na drugi strani enako kot H4 zarnica, s to razliko da ima samo dva konektroja/pina in ne tri kot H4 zarnica. Nanj pase konektor, ki je na sliki. Tretji pin - tisti "precni" ostane v zraku, saj imas tudi samo 2 kabla na konektorju.

Ti adapterji se dobijo samo original na servisu, kolikor se spomnim cena ni pretirana.

Nazadnje urejeno:

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Najlepša hvala vsem za pomoč, smo zrihtali.

Še eno vprašanje:
Kako se pri Accordu nastavi uro?

Avto ima tako navigacijo (ki sicer ne dela - ne prebere DVD medija)
Accord-Navi.jpg

Navodil na žalost nimam, stric google mi tudi ni kaj dosti v pomoč.

Nazadnje urejeno:

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Angleščina ti ni vrlina ane?
smile-1.gif
Vse ti piše; vpiši kodo radiam ki si jo dobil zraven ko si kupil avto. ko boš vnese, se ti bo sistem "postavil na noge" in boš lahko dostopal do raznih finkcij, meddrugim tudi do navigacije in kar sprašuješ, nastavitev ure.

Kaj pa če pritisneš samo "menu" tipko? Ne prideš do clock settings?

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Zraven avta nisem dobil navodil ali kode, ker je prejšni lastnik vse založil. Dvomim da bi jo potreboval za nastavitev ure?
Spodnje tipke pa ne delujejo, ker ne prebere DVD medija, po vsej verjetnosti je DVD čitalec v okvari.