Katera videokamera do 800 €

FRooT

Pripravnik
19. avg 2007
507
8
18
Pozdravljeni,

kupujem videokamero za domačo uporabo v rangu do 800 EUR. ( Pri 1000 EUR vem kaj kupit
wink-1.gif

imam torej nekaj zahtev s katerimi lahko zožamo izbor :

- Full HD
- kak WI-Fi je dobrodošel ampak ni obvezen
- Odlične fotografije
- MORA imeti okular
- Čimvečji optični zoom z čimmanj popačenji

Predlogi ?

LP M.

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Zdravo!
Iščem kakšno videokamero do 300evrov , to je res maksimalna cena.. Glede na to, da sem laik bi bil hvaležen za kake predloge in mnenje glede spodnjih dveh kamer. Aja, kamero pa prvenstveno kupujem za enomesečno potovanje po Iranu, ker bom objavljal vlog. Kamera mora biti nujno robustna in imeti dober zoom , super je, če lahko snema tudi v temi . Glede na vročino in tresljaje, ki jim bo izpostavljena, ne sme crknit na pol poti. Zoom mi je pomemben, nimam pa občutka kolikšna je "must have" povečava? No, tile dve kameri sem našel zadnjič med brskanjem po netu:

> http://www.enaa.com/oddelki/foto/izd_2550_1202014_panasonic_hc-v10_crna_digitalna_video_kamera

Citat:

HD kamera, možnost snemanja pri 60fps. AVCHD format. 63x optični zoom, ki ga lahko nadgradite z digitalnim zoomom v izmeri x 100. HC-V10 snema na SD pomnilniške kartice.

Panasonic_HC_V10.jpg

Osnovne tehnične lastnosti:
Format snemanja: AVCHD, MP4
Ločljivost snemanja: 720p ( 1280 x 720 točk) pri 60 fps
Avdio: dolby digital
Snemalni medij: spominska kartica SD/SDHC/SDXC
Optični zoom: 63 x
Digitalni zoom: 100 x
Flash: ne
LCD 2.7" 230k točk
Dimenzije: (VxŠXG): 55..5 mm x 64.5 mm x 109.5 mm
Teža: 212 g

> http://www.enaa.com/oddelki/foto/izd_2550_1202012_panasonic_hc-v100_crna_digitalna_video_kamera

Citat:

Full HD kamera z možnostjo snemanja pri 60 sličicah na sekundi. AVCHD format Kamera ima 34x optični zoom, ki ga lahko nadgradite z digitalnim zoomom v izmeri x 90. HC-V100 snema na SD pomnilniške kartice.

hc_v100.jpg

Osnovne tehnične lastnosti:
Format snemanja: AVCHD, MP4
Ločljivost snemanja: 1080p ( 1920 x 1080 točk) pri 60 fps
Avdio: dolby digital
Snemalni medij: spominska kartica SD/SDHC/SDXC
Optični zoom: 34 x
Digitalni zoom: 90 x
Flash: ne
LCD 2.7" 230k točk
Dimenzije: (VxŠXG): 51.5 mm x 59.5 mm x 112.5 mm
Teža: 181 g
Hvala!

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
izmed teh dveh bi jst V100 (druga)
- senzor imata obe isti
- druga ima večji bitrate pri snemanju
- nardi boljšo fotko, če boš slučajno kdaj uporabu
- ima že vgrajenih 16GB spomina, kar je dober, če te preseneti polni kartica in imaš backup.
- optični zoom je pogojen s stativom. Ti nič ne pomaga zoom do lune, ker se ti roka trese, da boš glih sonce ujel;) Digitalni pa je samo za paparace, ker nardi zmazek.
- ima skoraj 1x močnejšo baterijo
- slabost ima to, da je lažja:) Težjo lažje umiriš v roki.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
s podatki iz mimovrste in podobnih je skoraj ne mogoče primerjat.
Dobit moreš original podatke, kot so http://panasonic.net/avc/camcorder/hd/v100/specifications.html
Tukaj potem vidiš dejanske podatke, ki kaj pomenijo.
Kamera naj ima čim večji senzor, čim večji bitrate snemanja (17 Mbps ima zgoraj omenjeni panasonic). Glede leče bi najbolj zaupal canonu. Imajo pa potem druge še en kup cukrčkov (wifi, daljinc, dvojna baterija...), ki delajo celo zmedo pri nakupu;).
Pravi FullHD (1920x1080), ker kar je manj je vrjetno zato manj, ker ena izmed komponent ne zmore več dat od sebe.

Kot opozorilo, večji kot je bitrate + fullhd, pomeni, da bo kartica prej polna, da bo na disku šlo več prostora, da se potrebuje boljši pc za montiranje... imaš pa zato boljšo sliko;)

Izmed predlaganih bi se morda izognil jvc. Pa ne vem zakaj, mogoče ker jim ni uspelo v naše glave zapčet svoje blagovne znamke:)

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Fusion, hvala za razlago, sem ti dal 5zvezdic!
smile-1.gif
Si bom sedaj malo pogledal po manualih po netu, pa če me bo še kaj zanimal, te kar direktno prek sporočila vprašam.. lp

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Uf 24Mbps bitrate, ki požre baterijo v 1h:) Pa še pri karticah se ne bo smelo šparat:)

Tole imajo pa vrjetno vse kamere omejitev:
Max recording time for MP4 is 30 mins and the max file size is 4GB, when either of these conditions are met recording will stop automatically

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.884
626
113
Baterija in kartice v mojem primeru niso problem, ker bi kamero uporabljal izključno za snemat youtube tutoriale.
Kar se pa tiče max recording time pa spet ni to neka omejitev (zame), ker še v megamiljonskih fimih posamezni kadri ne trajajo več kot pol ure. (Običajno samo nekaj sekund)
wink-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sej odgovoril sem bolj splošno, za vse bralce.a

omejena dolžina je problem pri raznih domačih posnetkih ohceti, birme, krsti, otroške tekme...
tongue-1.gif

hgard

Guru
22. jul 2007
4.079
568
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Tole imajo pa vrjetno vse kamere omejitev:
Max recording time for MP4 is 30 mins and the max file size is 4GB, when either of these conditions are met recording will stop automatically

Tole je pa čudno. Moja kamera je stara že skoraj 5 let, pa lepo naredi novo datoteko, ko se preseže 4GB.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Izmed predlaganih bi se morda izognil jvc. Pa ne vem zakaj, mogoče ker jim ni uspelo v naše glave zapčet svoje blagovne znamke:)

Sicer amaterskih ne poznam, so bili pa vcasih pri TV kamerah pri vrhu
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Od takrat in kakšnega videorekorderja ter hifi stolpa se jih tudi sam spomnem:)

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.078
391
83
Imajo kar nekaj zanimivih modelov in daleč od tega, da bi zaspali ali kaj podobnega. Včasih je kakšen njihov model ocenjen najboljše v svojem segmentu.