Katera tipkovnica in miška

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Lep pozdrav,

Iščem tipkovnico katera naj bi imela naslednje karakteristike:
* nizko profilne tipke (čim bolj nizek profil, tem bolje)!!
* tiho tipkanje
* odzivnost
* elegantna, ne čičke račke gaming

Priporočjivo tudi, ni pa nujno:
* po možnosti phone pad z numlockom
* hitra tipka za kalkulator
* brežičnost

Gledal sem naslednje tipkovnice:
* Logitech dinovo edge
* Razer DeathStalker Essential(moti me zelen odtenek osvetlitve, najraje bi klasično belo)
* HP Wireless Elite keyboard (pri nas nisem našel ali pa ne prodajajo več, tudi cene ne poznam)
* Cherry Strait

Vprašanja:
* Kaj pomeni Slo gravura?
* Pomeni, da je narisano?
* Kako se to pozna pri osvetljavi, se ta gravura osvetli?
* Kako je to podobno originalni tipki?
* Kako je to dobro vidno?

Torej, kar na dan z mnenji, predlogi in odgovori na vprašanja.

Hvala.

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz uporabljam Genius SlimStar i220. Ima klasični razpored tipk, kar je dandanes redko najt. Deluje mi 3 leta brez problema in je nebi menjal za nobeno drugo.

Ima tipko za kalkulator, pogrne pa žal pri pogoju, da je brezžična. Ampak toliko za idejo, da pogledaš pri Geniusu, če ima kaj takega.

SLO gravura pomeni, da so znaki vgravirani, torej ni samo nalepljeno preko (če greš preko s prtsom je rahlo hrapavo). Gravura se ne osvetli, v takšnih primerih je tipka prozorna in prebarvana črno razen tam, kjer je znak.

Osvetljene tipkovnice se svetijo dovolj, da vidiš brez problema v mraku/temi.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Meni osebno je daleč najboljša slim tipkovnica kar sem jih kdaj imel klasična Applova. Tipke za moj okus prekašajo vse kar sem do sedaj preizkusil v rangu slim tipkovnic (tudi Logitech za trikratno ceno Applove) in še zelo kompaktna je, velik plus zame pa je tudi vgrajen usb hub.

apple-aluminum-wired-keyboard-mb110ll-a-ultra-thin-5b7bf.jpg

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.091
2.878
113

* Kaj pomeni Slo gravura? Pomeni, da so SLO znaki dodatno lasersko zgravirani poleg orig. črk
* Pomeni, da je narisano? Da, zgravirano
* Kako se to pozna pri osvetljavi, se ta gravura osvetli? Odvisno od modela tipkovnic, pri nekaterih da, pri nekaterih ne, pri nekaterih nekaj vmes
* Kako je to podobno originalni tipki? Ne razumem povsem?
* Kako je to dobro vidno? Sem napisal gor
cool-1.gif

pozdrav.gif

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Sem danes gledal tudi K serijo in sicer modele 700, 750, 800.
Zanimiva mi je bila 750 a se rahlo bojim kako je z baterijo,...

Pri aplovih me moti, da je preveč bela,...

EDIT: nisem pomislil, da k750 lahko polni tudi umetna svetloba.

Nazadnje urejeno:

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.091
2.878
113
K750 načeloma nima problemov z baterijo, saj lahko dela do 3 mesece v temi in je, če je vse ok vedno na 100%, ker se polni tudi pod umetno svetlobo. Se pa zgodi na vsake toliko kosov, da baterija odpove in se čez noč sprazni, ampak ok saj zato imaš garancijo pa jo lahko uveljaviš. K800 pa meni ni všeč no, ne vem... občutek tipkanja mi ni kul, K750 mi od teh dveh bolj ustreza.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Še dodatno vprašanje:
Novo miško Logitech m705 marathone ali ohranjeno mx performance?
Zanimajo me dodatne tipke (da se jih da programirati, sploh za browsanje in odpiranje programov) in natančnost. Marathone m705 sem uporabljal dosti časa in mi je všeč, torej se splača rabljeno mx performance za 40€ ali novo marathone za 35€?
Ni za gaming.

PS: sem gledal starejšo g300 in me je pritegnila a edino kar me zelo moti je kabel.

Nazadnje urejeno:

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.091
2.878
113
Obe sta v redu, Performance je precej večja, malo več tipk, tako da odvisno kaj ti sede v roke. Performanska se sicer polni ampak 1x na teden jo priklopit na USB ni problem. Je pa res da ima M705 laser na zelo čudni poziciji in so se dostkrat kakšni grafični oblikovalci pritoževali, da ne morejo lepo ravnih črt vlečt, ampak mene ni to nikoli motilo. Mi pa osebno Performance lepše sede v roke, ker je pač večja.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Pa se splača za podobno ceno vzeti rabljeno mx ali raje novo marathone?
Mx me mika, samo me skrbi, da je pri rabljeni guma že kar precej oguljena in ne če jo prodajajo zaradi okvare ali nezadovoljstva.
Je mx tiha?

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.091
2.878
113
PRi obrabljenosti je zelo težko biti pameten. Sam imam to nesrečo, da imam kot kaže čudno kožo, Ph ali kaj vem kaj. Po pol leta je službena Performanska kar obrabljena, vendar ne guma ampak tipki na miški, enako doma pri G9, medtem, ko lahko nekateri imajo miške 3 leta, pa se nič ne vidijo sledi obrabe. Hmmm tiha, nobena miška ni tiha, klik je klik.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Zanimivo.
Glede glasnosti: klik je že klik, samo pri uporabljanju dveh modelov mišk marathone in mx 50, je razlika očitna. Poleg tega pri popravilu marathone, smo pri desnem kliku zamenjali mehanizem z druge rabljene miške in je glasnejši desni klik za vsaj 100%.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.091
2.878
113
To je pa zato, ker si dobil najbrz drugačno stikalo kot pri M705, so tudi med samimi stikali razlike.

Punisher7543

Pripravnik
21. sep 2011
125
0
16
Raje vzemi mx perfomance rablejno. Sem imel obe dve miški + predhodno verzijo mx revolution. Sem isto kupil rabljeno in sem navdušen z njo (performance). Hitra odzivnost, tipke se da programerat (logitech set point), baterija zdrži zelo dolgo, tudi do več tednov če je ne uporabljaš skoz. Lahko jo imaš za igranje igric, grafično urejanje, itd. Rabljeno dobiš za 40€, nova pa je 70€, kar je kar dobra cena glede na to da je bila pred parimi mesci še 100€.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Pri MX Performance kar rad odleti levi gumb, tako da nakupa rabljene jaz ne bi priporočal. Pa nikoli ni bila par mesecev nazaj 100 eur., ampak od vsega začetka 80 eur.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.091
2.878
113
Sama stikala so v performanskah boljsa kot v m705. Na zacetku so bila notri enak stikala, potem pa so v m705 zaceli tlaciti slabsa stikala, tako da tvoja trditev ne drzi vode. Lahko pa odleti katerokoli stikalo.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Imam 2 MX Performance in obe sta že bili na servisu zaradi enake okvare (levo mikrostikalo) v približno enakem obdobju uporabe (tudi prijatelji imajo podobne izkušnje). M705 imam po drugi strani že 5 let in deluje še vedno BP, ampak je ne uporabljam tako frekventno kot MX Performance, tako da je nemogoče podati realno primerjavo, kar pa niti ni bil namen mojega prejšnjega posta. Zgolj to, da če že kupuješ miško višjega cenovnega ranga je boljše dati tistih 20 eur. več (MX Performance se dobi že za 60 eur.) in kupiti novo z polno garancijo.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.491
5.788
113
mam mx 1000 odkar je prišla ven torej bo to zdaj ene 10 let pomojem. 3 leta nazaj sem menjal stikala (3€), to je pa to. baterija še vedno drži en tedn. ni teorije, da jo menjam za kaj drugega
smile-1.gif

glede tipkovnice imam pa logitech ultra x preminum in je zaradi nekaj jeznih udarcev zgubila dve tipki.....
pa nevem s katero jo menjat. Kaj bi blo najbolj podobno ultra x?