Katera tablica za risanke v avtu?

Dwayne

Pripravnik
22. avg 2007
357
0
16
Maribor
Nimam nikakršnih izkušenj s tem, zato rabim malo pomoči.

Torej, kupuje se neka tablica, katere edini namen bo gledanje risank med daljšimi vožnjami.
Kaj je ustrezna velikost, specifikacije, pomembnost znamke (kakovost), cenovni rang? Kaj mi priporočate?
sprasujem se.gif

Hvala v naprej...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.217
7.038
113
Največji problem teh tablic je zaslon, kajti ko direktno butne sonce v njega, bo večina zatajila.

Zato bi bilo potrebno kupiti zelo kvalitetno zadevo, kar pa seveda ne stane 50 EUR, koliko so tablice, ki se prodajajo v raznih šparih.

Rabljena Lumia 2520 se mi nekako zdi najbolj pametna opcija.

map

Guru
6. jul 2008
7.850
1.959
113
najrajš na babi
Za risanke recimo v klasičnem DIVX (.avi) in ne kak ful HD mkv, recimo tudi rabljena Galaxy tab 2. Moreš dobiti za male pare.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
tist ker ima otroke vzadi ima ponavadi na stranskih oknih itak še en kup neki senčnikov. kake čehe vidiš s priprto brisačo:))
vzadi sonce po moje ni problem.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.217
7.038
113
Aja itak, novodobni, razvajeni otroci. Mogoče bi bila smotrno razmislit o vgradnji hifi sistema, da bo doživel risanke v prostorskem zvoku, ipd.

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Doma sem imel še stari Ipad 1 in sem ga oživil ter ga koristim za predvajalnik v avtu. Zaslon ima dovolj kvaliteten, velikost je ok, kupil sem ovitek, s katerim ga brez težav z ježkom zapnem na vzglavje sedeža spredaj in stoji trdno. Preko Itunes gor naložim risanke, predvsem pa glasbene spote (video), da imamo vsi kaj od tega. Midva muziko, otrok pa muziko plus spot za pogledat. S 3.5mm kablom povežem Ipad na ozvočenje v avtu, da je muzika konkretna, dodatno pa sem si za par eur kupil še osnovni BT Trust daljinec s katerim Ipad kontroliram za glasnost, pavzo in play ter komad naprej nazaj. To je to.

Problem sem imel le z daljincem, ker moraš vse kar daš na Ipad pretvorit v TV show, da dela pravilno. Uporabljamo izključno na zelo dolgih vožnjah (recimo letos na morje) in enostavno deluje.