Katera pot je boljsa do Sarajeva?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Michelin predlaga recmo da dve prva je hitra, druga pa priporocena oz najkrajsa
1389658-bosna1quickest.jpg

Priponke

• 1389658-bosna1quickest.jpg
    1389658-bosna1quickest.jpg
    138,5 KB · Ogledi: 5.609

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Ena pot gre iz avtoceste pa na regionalko mimo banja luke, druga gre pa iz avtpceste kasneje in na regionalko mimo tuzle, ceste so baje dol dost slabe zato me zanima katero varianto bi raje izbral po kvaliteti cest?

Njihove konvertibilne marke je vrjetno najceneje nabaviti kar preko bankomata v bosni, kot so to vcasih predlagali za hrvasko da je manj provizije kot ce bi jih menjal v menjalnicah? Maestro kartica od nlbja vrjetno dela na njihovih bankomatih?

tony

Guru
23. jul 2007
9.804
1.577
113
Odločitev je čisto tvoja, če imaš raje več AC, vzemi ta daljšo varianto (če ne bo snega, bi se zanjo odločil tudi sam - ker ko enkrat pade sneg, se itak voziš 40, 50 na uro in je boljša krajša pot kot pa po AC - če je regionalka splužena :p)...

Edit: če bo napovedan sneg, bi jaz, sicer bolj za vsak primer, v kufer dal ketne...
tongue-1.gif

Sam sem se sicer vozil čez Banja luko, ker smo delali (tudi) tam in tam tudi prespali... Sicer pa je do Sarajeva prej ene 8 ur vožnje (fajn je, da se imaš vmes malo odpočit ali pa it jest - še boljše pa dati sopotniku mal za vozit
tongue-1.gif
)

Ceste so pa daleč od katastrofalnih, pač so obične regionalke s po enim pasom v vsako smer, in tudi kakšnih večjih lukenj ni... Vidi se, da je po vojni Evropa v državo vložila nekaj denarja in so ceste popravili... Je pa res, da znajo biti ovinkaste in gredo križem kražem gor in dol po deželi (po dolini reke in recimo čez gorske prelaze)... Poleti je bila pot popolnoma neproblematična, tudi prometa ni veliko... Če te ne ujame sneg, ne boš imel nobenega problema...
zmaga.gif

Srečno!

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ko sem se lani peljal v Sarajevo je bila preko Tuzle lepša cesta in hitreje smo prišli kot preko Banja Luke. Šli smo pa tja preko Tuzle, nazaj preko Banja Luke, pa nam je bilo žal, da nismo šli po isti, ker je bilo mimo Tuzle več obnovljenega.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Najkrajša, zaviješ na LJ obvoznico in potem izhod Fužine...

pazi rabiš vinjento.......

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Vsekakor druga - veliko manj voznje po regionalki.
Drugace sta si obe regionalki precej podobni.

tesfalar

Majstr
1. nov 2008
1.134
100
63
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi: Ne vem pa kak je preko Zenice , je tudi mogoče v redu varianta.
IMHO daleč najboljša varianta.
ZG - Slavonski/Bosanski Brod = 200 km AC
Brod - Zenica 2 uri dobre regionalke
Zenica - Kakanj = pol ure HC, deloma gradbišče AC
Kakanj - Sarajevo = 20 min AC

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.175
7.927
113
Bil pred dvema mesecema! Dol sem šel čez Banja Luko, ker sem imel tam opravke, nato pa je GPS vlekel v Sarajevo čez Vlasinsko planino, kjer je cesta in pokrajina taka, kot če bi bil na Pokljuki. Vleče se u 3pm, pa še cel kup kamenja je bilo po cesti. Nazaj sem šel čez Zenico, Doboj, Bosanski Brod, Slavonski Brod AC in domov. Preko zenice je cesta lokalna, prometa ni preveč, razen na meji med Bosno in Hrvaško ( B. Brod - S. Brod ) znaš čakati na meji, ker Hrvati zavlačujejo...

tesfalar

Majstr
1. nov 2008
1.134
100
63
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:... razen na meji med Bosno in Hrvaško ( B. Brod - S. Brod ) znaš čakati na meji, ker Hrvati zavlačujejo...
Kar je res, je res. Če boš kje čakal boš pri Hrvatih.
Pri Bosancih pa ne pozabi na zeleno karto.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
a greš pri prvi varianti čez Kupres? Tle zna bit problem če je sneg, ker noben ne spluž
smile-1.gif

Nebi vedu ker karkoli hoces pri bosni poblizje pogledat na zemljevidu ne obstaja. Ceprav razumem moras v obeh variantah cez hribe do sarajeva?
Nasplosno je stem snegom problem zaradi ornk klancov al zakaj?

danijel8

Pripravnik
2. nov 2010
201
8
18
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Zakaj zeleno karto?
Zaradi zavarovanja. Brez zelene karte te ne spustijo v BIH, jaz sem jo moral vsakič pokazati + prometno. Če je nimaš jo moraš tam urediti in če me spomin ne vara je 50 evrov (uradno).

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Prvo ruto odpiši, k se ti bo zmešal od vožnje... pa še cesta je tko tko... Kr piči po tej drugi sliki.... pa zelena karta obvezno, to zmeraj iščejo.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Ampak to je zelena karta ki je pri nas 5eur ce se nemotim, sem bil letos na HR in sem zrihtal zeleno karto tko da je vrjetno to vredu tud za bosno ne?

Gledam dve navigaciji in obe silita cez Doboj, torej to je ruta med banjaluko in tuzlo, kaj pa ta routa bi bila kul? PA se cez zenico gre k se ne branim da bi se mal zenico vidu ce je kaj videti od tisga sranja k so ga tm mel?

Nazadnje urejeno:

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.175
7.927
113
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Ampak to je zelena karta ki je pri nas 5eur ce se nemotim, sem bil letos na HR in sem zrihtal zeleno karto tko da je vrjetno to vredu tud za bosno ne?

Gledam dve navigaciji in obe silita cez Doboj, torej to je ruta med banjaluko in tuzlo, kaj pa ta routa bi bila kul? PA se cez zenico gre k se ne branim da bi se mal zenico vidu ce je kaj videti od tisga sranja k so ga tm mel?

Kot sem že napisal, sem se jaz po tej poti vračal in je neprimerno boljša kot preko Banja Luke1