Vsekakor se ne splača dajat 100 eur za čelko za sprehode
Vseeno pa ni najbolj primerna za laufanje in sem jo dal fotru.
Ko sem kupoval novo, mi je blo pomembno, da dobro sveti, da ima širok kot osvetlitve, da je lahka-primerna za tek, dela na AAA (polnilne) baterije in ima opcijo svetenja s srednjo in stranskima ledicama hkrati, obenem pa je fiksna in pri miru tudi med tekom. Vse to ima mammut t-peak, dobil s popustom za 32 eur v iglu sport, 3 leta garancije. Slabost pri tej je gumb, ki se ga je treba navadit in ga je težje pritisnit z rokavicami in mrzlimi prsti in pa mehanizem za nastavljanje kota tut ne zgleda preveč vzdržljiv, je pa res, da je pri meni nastavljen in ga ne prestavljam kaj dosti oz. sploh. Pa trajanje baterij ni ne vem kak dolgo, mogoče 4 ure na max., ima pa indikator stanja baterij, ko čelko izklopiš
Sprobal sem tudi black diamond in petzl, tam do 50 eur. Petzl ta nove so žal "zanič", ker je mehanizem za nastavljanje kota svetenja premehek in čelka ni fiksna med tekom ali hitrejšim pohajkovanjem, Black diamond pa ima res kvalitetno izdelavo in vse, žal pa ne omogoča svetenja srednje ledice in stranskih hkrati.
Dobra izbira bi znala bit Led Lenser SEO5. Bi blo treba v živo videt in probat.