Katera čelna svetilka

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ker sem čisto "not padel" v pohajkovanje po kucljih sedaj rabim še čelno svetilko, ročno v roki je nekoliko nerodno nosit.

Najrajši bi tako ki se fila, ponudba je velika, katero vzet? Morda kako priporočate iz izkušenj?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
lahka, dobro sveti, dolgo držijo baterije, glede na embalažo in izdelavo bi rekel, da je original.
obstaja že nova verzija, ki je malce dražja, ima boljše stranske ledice.
http://www.aliexpress.com/item...1268651986.html

super sveti. je pa "nerodna" z vsemi trakci in kablom na stranskem delu, pa kr velka za v ruzak
http://www.aliexpress.com/item.../663460707.html

kar je blo men najbolj pomembno, da dela na AA/AAA baterije, ker jih lahko dobiš na vsakem voglau al pa tut na kakem kuclju:)

Pa mal povej na kere kuclje boš šel;)

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Moje mnenje: glede na ponudbo cenovno izredno ugodnih kitajskih LED svetilk je neumnost dajati 5 do10x več za nek LedLenser. Sem sprobal oboje,ko je kolega naročil eno preko DX.com,hkrati pa je imel že od prej LedLenser...ni bilo neke razlike v svetilnosti oz.se mi je zdelo da kitajska še bolje sveti
smile-1.gif
S tem da je prva 10 dolarjev,Lenser pa 100 dolarjev...

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Vsekakor se ne splača dajat 100 eur za čelko za sprehode
wink-1.gif
Vseeno pa ni najbolj primerna za laufanje in sem jo dal fotru.

Ko sem kupoval novo, mi je blo pomembno, da dobro sveti, da ima širok kot osvetlitve, da je lahka-primerna za tek, dela na AAA (polnilne) baterije in ima opcijo svetenja s srednjo in stranskima ledicama hkrati, obenem pa je fiksna in pri miru tudi med tekom. Vse to ima mammut t-peak, dobil s popustom za 32 eur v iglu sport, 3 leta garancije. Slabost pri tej je gumb, ki se ga je treba navadit in ga je težje pritisnit z rokavicami in mrzlimi prsti in pa mehanizem za nastavljanje kota tut ne zgleda preveč vzdržljiv, je pa res, da je pri meni nastavljen in ga ne prestavljam kaj dosti oz. sploh. Pa trajanje baterij ni ne vem kak dolgo, mogoče 4 ure na max., ima pa indikator stanja baterij, ko čelko izklopiš
smile-1.gif

Sprobal sem tudi black diamond in petzl, tam do 50 eur. Petzl ta nove so žal "zanič", ker je mehanizem za nastavljanje kota svetenja premehek in čelka ni fiksna med tekom ali hitrejšim pohajkovanjem, Black diamond pa ima res kvalitetno izdelavo in vse, žal pa ne omogoča svetenja srednje ledice in stranskih hkrati.

Dobra izbira bi znala bit Led Lenser SEO5. Bi blo treba v živo videt in probat.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.482
5.023
113
V družini se najde nekaj čelk sumljivega porekla, pa tudi kaka "znamka", npr varta, petzl. Decembra si je sine nabavil H7R.2. Cca 65 € s poštnino iz Nemčije. Kak to sveti... Polnilna, zoom, brezstopenjsko nastavljanje svetilnosti, rdečo ledico zadaj, če si v prometu in še nekaj programov, ki pa verjetno niso uporabni.
Po mojem je več vredna kot tri ali štiri kitajske čunga lunga čelke. S to se da smučati po zaprti progi brez razsvetljave. Preizkušeno.
Res pa je, da se da hoditi tudi po gozdu in skalah brez lučke ob vsaj delni mesečini. Oči se marsičemu privadijo.

Nazadnje urejeno:

alojzp

Pripravnik
4. jul 2013
45
6
8
sam sem čelno svetilko, kupljeno v Lidlu za 4 Eur, predelal na akumulatorsko napajanje (polnilec za telefone v sparu za 12 Eur), ter montiral na pas ( tekaški pas z bidonom). zadaj sem dal še utripajoče led diode. luč se odlično obnese, tečem v glavnem zvečer , letos 310 km v glavnem po temi po gozdu, makadamu in stranskih asfaltiranih poteh.

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Jaz imam pa to: Aliexpress
in: Petzl Tikka XP

Za tekat je Petzl super, ker je zelo lahka in je na glavi skoraj ne čutiš.
Ko pa hočeš zvečer psa na sprehod peljat pa Kitajka zmaga. Ker to pa tako sveti, da je veselje. Pa na glavi zelo lepo stoji, bi jo pravzaprav lahko uporabljal tudi za tek, če bi bila lažja...

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Moje mnenje: glede na ponudbo cenovno izredno ugodnih kitajskih LED svetilk je neumnost dajati 5 do10x več za nek LedLenser. Sem sprobal oboje,ko je kolega naročil eno preko DX.com,hkrati pa je imel že od prej LedLenser...ni bilo neke razlike v svetilnosti oz.se mi je zdelo da kitajska še bolje sveti
smile-1.gif
S tem da je prva 10 dolarjev,Lenser pa 100 dolarjev...

Ko gre za pohajkovanje po centru ljubljane in tivoliju je res brezveze dajati denar za zanesljivo svetilko. Imas prav.

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Kaj ima kdo izkušnje?

http://www.ebay.com/itm/2000Lm...=item1e8ce914a2

To pa nevem kaj bi rabil...

Točno to na tri imam - sicer naročil iz Aliexpressa. Izkušnje so OK, oz. celo boljše kot samo OK.
Na glavi se lepo drži, ni pa ravno lahka - za tekat je ravno ne moreš uporabljati, za sprehode/pohode pa je čisto OK.
Sveti noro.
Baterije pa tudi niso slabe, meni so zdaj preko zime, ko sem hodil psa sprehajat držale 1 teden po kakšne pol ure na dan, je pa res, da ko začnejo pešat potem je razlika v svetilnosti hitro zelo opazna.
No, polnilec je bolj plastik fantastik, sem prvič, ko sem jo dal polnit raje bil zraven za vsak slučaj...
grin1.gif

Skratka, za tistih 19 USD za komplet toplo priporočam.
zmaga.gif