katera banka - pregled

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.577
10.791
113
malo razmišljam, kako je tokrat z bankami,katera je najdražja , katera najbolj ugodna..kakšni so hakelci.. Malo razmišljam da banke lepo živijo od delavnega prebivalstva,ki denar dobi nakazan na banko, potem se veselje začne, naročnine, vodenje računov, transakcije.. Rad bi te zneske znižal naminimum. Kakšne ideje? kakšni pakete katere banke?

Sem pri NLb,kjer običajno nimam nobenih težav, ampak se mi zdi hudičevo drago poslovanje.
Imam vedno pozitivno stanje, brez kreditov, 10 do 15 položnic prek klika vsak mesec, par dvigov na drugih bankomatov, MC, in je to to. Na leto jim verjetno dam ene 50 € če ne več...na suho. za par je to vsaj 100 €

katere so alternative.. predebatirajmo... spet grem pogledat če še obstaja na sparkasse ona varanta - če le ni haklcev.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
NLB nima najcenejšega vodenja računov niti najcenejšega nadomestila za DB in PN v elektronski banki. Najbolj se mi zdi mimo nadomestilo za dvig na drugih bankomatih v SLO.
Pa vseeno, kolikor vem, ni nobena banka brez stroškov vodenja računov, nadomestil za DB in PN, članarin za kartice...

Ni bilo tako dolgo, mislim da v žurnalu, ko je bila narejena primerjava za fizične osebe.
Kakšna dva meseca nazaj sem tudi sam imel terensko raziskavo - skriti kupec (sicer bolj zaradi stanovanjskega kredita), pa so mi tudi taki podatki prišli zraven...

KURKOFF

Pripravnik
8. avg 2007
401
0
16
Na ZPS.si imas kalkulator. Meni je pokazal, da je najbolj ugodna Deželna banka. Drugače pa če imaš vedno 1000€+ na računu izstopa Sparkasse, kjer je v tem primeru večina storitev "brezplačnih".
Sam sem pri Volksbank (2,4€ vodenje računa, trajnik 0,23€, Online položnice 0,33€). Všeč mi je, da "male" banke ne zaračunavajo provizije za dvig na drugih bankomatih.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Da te cepijo tako ali drugače in da bistvene razlike ni nikjer...
Pri kreditu je bila daleč najboljša Banka Koper, najslabša pa SKB. Za BK je sledila Unicredit (ki mi je koregirala ponudbo, potem ko sem povedal za ponudbo BK), nato Gorenjska Banka in Abanka.
Sta mi pa UC in SKB ponudili za mamljivo ceno zlato VISA kartico, ki nudi veliko stvari (na kar sem sedaj z zlatim računom navajen na NLB) in še kaj več...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
NLB nima najcenejšega vodenja računov niti najcenejšega nadomestila za DB in PN v elektronski banki. Najbolj se mi zdi mimo nadomestilo za dvig na drugih bankomatih v SLO.
Pa vseeno, kolikor vem, ni nobena banka brez stroškov vodenja računov, nadomestil za DB in PN, članarin za kartice...
Je, kot že omenjeno, Sparkasse.
Velja sicer, če imaš v povprečju meseca 1000 EUR na računu. (če imaš kaj denarja, potem to ni problem, ker nikjer drugje ne boš za vloženih 1000 EUR dobil obresti, ki bi pokrile stroške, ki jih banke sicer zaračunajo)

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Pri Sparkasse je jeba, ker nimajo opcije zavarovanja kredita preko zavarovalnice, ampak samo hipoteka/poroki, kar pa je pri kakem srednje visokem potrošniškem kreditu nadležno, ker bajte jim menda za 10k ne boš zastavil, poroka pa tudi danes ni enostavno dobit.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pa verjetno solidarni porok...
Počakajmo, da se mama banka v celoti reorganizira in kaj bo potem sploh še ostalo v Ljubljani...

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Nlb je tak draga da glava pece. Lupijo te tak da boli in to na vsakem koraku. Sreco imajo da vecina janezev misli da je menjava banke nekaj strasnega in ne upajo. Sploh upokojenci.
Jaz sem pri sparkasse zaenkrat presrecen. 4€ vodenja, MC zastojn, brez provizij na bankomatih, uporaba spletne banke brezplacno in placevanje poloznic brez provizije. Kaj ces vec
smile-1.gif

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
40
Citat:
Uporabnik KURKOFF pravi:
Drugače pa če imaš vedno 1000€+ na računu izstopa Sparkasse, kjer je v tem primeru večina storitev "brezplačnih".

Velja isto za Udobni plus račun, kjer ni treba met 1000€ na TRRju

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Tudi moj glas gre Sparkasseju...Že 5 let pri njih, nikoli nobenih problemov..brezplačni dvigi na vseh bankomatih, tudi v EUR območju, brezplačana MC kartica, brez provizije plačevanje položnic preko spletne banke....vse to za 4 EUR/mesec

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Stardo pravi:
Velja isto za Udobni plus račun, kjer ni treba met 1000€ na TRRju
Ja, tam edino okoli 4 EUR na mesec plačaš, ki pri "1000EUR" ni.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.577
10.791
113
sparakasse res zgleda dobra opcija zame.. "klik" vidim da je na certifikat kar je verjetno podobna logika kot od NLbja.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
S tem da lahko uporabiš državni certifikat (SIGEN-CA), ki je spet... zastonj.