Kater vizir?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Ne morem se odločit kater vizir bi vzel, ima kdo izkušnje s katerim od prvih dveh ?
Se vidljivost dosti zmanjša podnevi? Pa ponoči?
Črnega načeloma nebi,ker vem da je ponoči vozit jeba...

Nagibam se k prvi sliki,ampak tudi drug mi je OK.

confused-1.gif

180B.gif

24B.JPG

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
chaser_eagle_red_p.jpg

Oba vizirja imata ceno enako, 80€ , tko da to mi je vseeno, gre se mi samo zato če je kateri izmed omenjenih manj funkcionalen, potem pa tudi seveda da nekak "paše skup".

Črnega sem 99% odpisal,ker potem ponoči oziroma zvečer ni šanse da imaš zaprt vizir.

Nazadnje urejeno:

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Meni osebno je bolj vše sivo srebrni, nekak preveč vpadljivo mi deluje prelivanje barv.
Drugače pa poglej še na Visorshop imajo neka znižanja. Poštnina pa naj bi prišla 12 funtov v Slovenijo(sem spaševal ker bom moral tudi sam menjati)

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Pa vse kar sem pogledal je Out of Stock, nej grejo u k....
grin1.gif

Sej moj je sicer še cist OK vizir,ampak bi imel malenkost temnejšega, pa tudi če se notri ne vidi prec, nebo nič škodilo. Še najbolj se mi dopadejo te "odbojne barve" .

Bom šel enkrat pogledat če imajo kje na zalogi,pa da vidim skozi katerega se bolje vidi oziroma če je sploh razlika, bi pa imel original, predvsem zaradi tega ker ima Arai zračnike na vizirju, pa tudi dvojno sipco proti rosenju imam.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.769
169
63
imajo tile vizirji še kako "funkcijo" ali so le zatemnjeni? V mislih imam polarizacijo ali pa fotokromacijo.
Polarizirana očala so praviloma manj zatemnjena od navadnih. Vendar uspešno odstranjuejo bleščave, fotokromatska stekla pa svojo zatemnjenost spreminjajo gleda na osvetljenost z UV žarki.
Sam bi vzel čimmanj zatemnjen polarizacijski vizir - če obstaja.

lp

vuk

Pripravnik
19. nov 2007
499
4
18
Sam imam za mojo Shoei-ko crn in metaliziran vizir in ti iz lastnih izkusenj povem,da je tudi metaliziran ponoci neuporaben. Ce grem na malo daljse fure si vzamem prozorn vizir vedno zraven.
Drgac pa vozim vecino casa metaliziranega, prehodi sonce-senca so lepe vidni kot samo z crnim. Tistega uporabljam le ob najlepsem soncu. Je pa seveda to samo moj pogled na te zadeve.

motofix

Pripravnik
18. feb 2008
92
1
6
Ljubljana
Jest mam na moji Arai RX7RR, ta prvo varianto, metaliziran vizir ( zgleda kot mavrica). Preglednost podnevi skor kot z prozornim vizirjem, vozim se čez celo leto, tko da tud jesen ko se prej stemni, ni panike domov po temi pridt. 100 krat bolj uporaben kot klasičen črni vizir.
699267-arai.jpg

Priponke

• 699267-arai.jpg
    699267-arai.jpg
    84,3 KB · Ogledi: 365

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
jaz imam takšnega, če odmislimo obliko je identičen drugemu prikazanemu:
20090629072911_29.6.20096-18-42_0003_resize.JPG

podnevi ne rabiš imeti sončnih očal, saj zatemni ravno toliko, da sonce in bleščanje ni moteče.

vožnja ponoči je muka. raje si vzamem tistih 30s časa in zamenjam vizir.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Men se zdi tvoj črn, un na sliki je pa silver, na nek način k špegu ko ga gledaš od spredaj.

jaka33

Pripravnik
5. sep 2007
281
0
16
Jaz imam na Arai Condor zrcalni vizir (Blue Iridium Visor).
Super stvar. Itak pa da ponoči ni šans, da voziš z njim.
Se da' pa kolikor toliko normalno vozit ob oblačnem vremenu.

Nazadnje urejeno:

jaka33

Pripravnik
5. sep 2007
281
0
16
Vem da je off.topic: ampak glede na to,da vas ima nekaj od vas tukaj ARAI -
kako čistite "zunanje zračnike na čeladi" ?
V tistih plastičnih "spojlerčkih" se namreč kar močno
nabira umazanija, pa insekti,...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Sej drgac če koga zanima, prodam mojo, staro tri četrt leta, ker mi negre vizualno skupi z motorjem in opremo, tko da imam eno drugo poslikavo ogledano.

motofix

Pripravnik
18. feb 2008
92
1
6
Ljubljana
Jest svojo Arai čistim po sledečem postopku:

-poberem ven notranjo oblogo ki jo ročno operem
- zunanjost čistim z Motulovim sprejem Wash&Wax
-vizir operem z vodo
- z kompresorjem in pištolo za izpihovanje z notranje strani piham v zračnike