Kater TV?

Michkena

Pripravnik
4. avg 2007
763
-9
16
odločam se za nov Tv, ne vem še LED ali plazma, pa velikost zaslona... oddaljenost kavč:TV je ene 2,5 m...

kaj svetujete?

thnx.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Iz kakšnega izvora gledaš TV ?
Antena (DVB-T),kabelska , IP-TV (Siol,T-2,Amis) - to je zelo pomemben podatek !
Pa v trgovini je potrebno biti pazljiv saj se tam predvajajo namenski posnetki v fullHD, kar doma ne počneš prav pogosto.
TVje v trgovini je potrebno izbirati z takim signalom, kot ga uporabljaš doma.

BDW: V torek je nekdo prišel k meni gledat TV, ker je nad svojim novim za 2kE zelo razočaran - danes mislim, da je že zamenjal in ša privarčeval 1kE
evil.gif

Fly

Guru
21. jul 2007
2.636
505
113
optimalna je zelo subjektivna ocenia. Jaz imam na 2.2 razdalje 47" pa če bi še enkrat kupoval bi kupil večjo. Ko se navadiš ni čisto nič velika. Tudi žena pravi, da bi bila komot večja (ker sva tudi pred nakupom malo razmišljala da ne bi bila prevelika). Aja pa ne gledava ravno veliko hd vsebin.

Clancy

Majstr
20. avg 2007
822
394
63
Citat:
Uporabnik Michkena pravi:
odločam se za nov Tv, ne vem še LED ali plazma, pa velikost zaslona... oddaljenost kavč:TV je ene 2,5 m...

kaj svetujete?

thnx.

Za to razdaljo, bi 42" diagonala, nekako bila dovolj. Je pa boljše, če je večja.
Priporočam ti pa plazmo. Za manj denarja dobiš, boljšo kvaliteto slike namreč.

Napiši še, koliko si pripravljena odšteti za televizijo.

Michkena

Pripravnik
4. avg 2007
763
-9
16
pretehtal je Panasonic TX-P42GT30E... mislim, da bo v redu špilal...

hvala vsem... lp.

sass

Guru
1. sep 2007
5.202
845
113
odlična izbira, jaz imam 50" in sem zelo zadovoljen. glede velikosti pa tako: 50" gledam z razdalje 3,5m in je ravno prav. poskusil sem gledati EP v košarki, s fotelja z razdalje kake 2m, pa ni šlo, mi je bila slika moteče prevelika. poleg tega je bil DVB-C signal preveč kompresiran, okoli igralcev so se na trenutke videle "kockice". skratka moral sem se preseliti nazaj na kavč in mi ne pade več na pamet, da bi šel bližje, sploh če signal ni HD.