Sedaj imam Nokio 620. WP ugaša, vendar telefon še dela. Razmišljam, da bi ga dal hčeri, jaz bi pa kupil nekaj novejšega in boljšega. Mika me iphone in izkušnja z iOS, ki ga precej hvalijo. Je pa ovira visoka cena, saj mi je kar hudo dati za telefon več kot 300 eur. No, tako sem prišel do dveh kandidatov in sicer iphon SE in iphon 6, ki se po ceni toliko ne razlikujeta in sem morda še pripravljen dati zanju, če sta dandanes še dovolj dobra mobilnika. Iphone SE 32 GB se da dobiti novega za cca 300 eur, iphone 6 32 GB za nekoliko več. Prednosti SE so zmogljivosti, me pa malo skrbi majhen ekran, ki ni dosti večji od moje 620. Sedaj me pa zanima, kako je pa z delovanjem iphona 6, ki je že precej star model. Ali je dandanes že prepočasen za normalno uporabo? Iphone 6s kot vidim je podobno zmogljiv kot SE, vendar je predrag, tako da odpade. Torej, kaj bi vzeli raje, manjšega in bolj zmogljivega SE ali večjega in starejšega 6? Če 6 še vedno dobro deluje, bi raje vzel 6 kot SE, nasprotno pa SE.
Oziroma, je pa še 3. možnost in sicer Moto G5 plus, ki stane okoli 250 eur, ki zgleda kar zmogljiv za ta denar, vendar je pač na Androidu, kar mi niti ni tak problem, saj imam izkušnje le z wp, ne pa z iOS in Android. Sem razmišljal tudi o Nokii 5 in 6, vendar na ocena na gsmarena ni ravno dobra, tako da bi potem od Androida raje vzel Moto G5 plus.
Kaj priporočate: iphone SE, iphone 6, Moto G5 plus?
Oziroma, je pa še 3. možnost in sicer Moto G5 plus, ki stane okoli 250 eur, ki zgleda kar zmogljiv za ta denar, vendar je pač na Androidu, kar mi niti ni tak problem, saj imam izkušnje le z wp, ne pa z iOS in Android. Sem razmišljal tudi o Nokii 5 in 6, vendar na ocena na gsmarena ni ravno dobra, tako da bi potem od Androida raje vzel Moto G5 plus.
Kaj priporočate: iphone SE, iphone 6, Moto G5 plus?