Kater prenosnik izmed 4-ih naštetih :)?

wasiriki

Pripravnik
8. okt 2007
131
0
16
Živjo,
kupujem svoj prvi prenosnik do 800eur max(skupaj z miško in torbo), spodaj sem našel 4 z najboljšimi karakteristikami, grafično sem gledal da ima 1GB, ter Intel Core i3 oziroma i5 (kar je verjetno najboljše), rabil bi pa za excel, kšno risanje v avtocadu, gledanje filmov in PES 2010 (oziroma da bo vsaj PES 2014 tud delov)
grin1.gif

1. /prenosnik-lenovo-ideapad-y560-213-ghz-crn
2. prenosnik-asus-k52jc-ex089-226-ghz
3. prenosnik-asus-k52jr-sx028v-226-ghz
4. prenosnik-dell-inspiron-15r-213-ghz-crn

Zanima me kerga bi vi vzeli na vašem mestu?
Hvala za odgovor
smile-1.gif

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Ker tudi meni dišijo igre (in ne le starejše), bi vzel prvega saj ima daleč najboljšo grafiko izmed teh. Je pa res, da ima procesor slabši, a mislim, da ta grafična odtehta, saj tudi PES bo zahteval vedno boljše komponente (predvsem grafiko).

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
HP @ so-doo.si

Cena (z DDV):
800,00 €

Core i7-720QM 1.6Ghz,
4092MB DDR3
500GB hdd 7200 rpm SATA,
15.6” High Definition BrightView Widescreen (1366 x 768)
BLUERAY Super Multi DVD±R/RW Double Layer Light Scribe
NVIDIA GeForce GT 230M, do 2815MB (1GB DDR3 ram)
Ethernet 10/100BT
Intel PRO/Wireless 3945ABG
CardReader, NUMERIČNA tipkovnica
Wireless networking
BLUETOOTH,
HP Pavilion WebCam z integriranim mikrofonom

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Aja pa še eno vprašanje, kdo ima laptopa za igrice? In še bolj pomembno vprašanje, kdo pri 25ih igra igre? Dam roko v ogenj da se že 10 let nisem taknil igrice.

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
??

jest imam HP Paviliona 18"4 z to grafično....pa mi vse HD filme v full HD resoluciji špila brez problema, tudi preskakovanje dela brez zatikanja....
da ne govorim kako glatko vzletijo tisti demo ptiči
cheer.gif

kolk prenosnikov pa je v SLO z takimi oz boljšimi grafičnimi?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Aja pa še eno vprašanje, kdo ima laptopa za igrice? In še bolj pomembno vprašanje, kdo pri 25ih igra igre? Dam roko v ogenj da se že 10 let nisem taknil igrice.

Vsak racunalnik je za igrice
cheer.gif

Jaz vsake toliko rabim kaksno strategijo, v kateri zmeljem navidezne vojacke, sicer bi se mi zmesalo
10.gif

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Če smo že pri strategijah.. naj mi en pove ime kakšne novejše zadeve.. pa da mi od prenaporov ne umre laptop...

konfiguracija: core 2 duo T5600, 4GB DDR2, GeForce 7600go 256MB

kaj je dobra strategija te dni? svoje čase smo razturavali red alert pa warcraft 2 :D

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Noben ni rekel, da je grafična slaba ni pa glih odlična. Ati radeon 5730 jo poseka na celi črti, je pa 5730 v rangu ati radeon 4670 na stacionarcu, oz. geforce 9600gt, in nobena izmed teh grafičnih ni nek biser za igre. (sicer zaenkrat na resoluciji 1680+1050 še dela večino iger na high brez AA, a čez 4 leta bo pa že kriza...) Glede full hd-ja, to še meni na integrirani grafični predvaja, tako da to ni neko zahtevno opravilo za grafično kartico. In če misli avtor čez 4 leta še igrati PES, boljše, da vzame malo boljšo grafično... In zakaj ne bi pri 25ih letih igral igre? Ker jih ti ne igraš, jih pa sedaj noben ne sme al kaj? Prav tako je del zabave, namesto da eno fuzbal tekmo pogledaš, pa 2 urce igrce nabijaš...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
Če smo že pri strategijah.. naj mi en pove ime kakšne novejše zadeve.. pa da mi od prenaporov ne umre laptop...

konfiguracija: core 2 duo T5600, 4GB DDR2, GeForce 7600go 256MB

kaj je dobra strategija te dni? svoje čase smo razturavali red alert pa warcraft 2 :D

Vidim, da si bolj fan RTS, jaz sem za turn-based zadeve, razen Total War serije. Ce cesa od Total War se nisi preigral, potem bi jaz na tvojem mestu najprej poskusil Medieval 2 (ko se navelicas, je pa se expansion z Ameriko), in seveda Rome, ki je za moje pojme dalec najboljsa igra iz Total War serije in sem jo preigral v veliki kampaniji prakticno z vsemi drzavami.

Empire je precej beden, ker vojskovanja v bistvu ni vec ampak je samo eno preganjanje s parimi genericnimi enotami po zemljevidu, starejsa prvi Medieval in Shogun ti pa najbrz ne bi bila vizualno vsec.

Meni se nove verzije C&C, Red Alert in podobnih zdijo obupno bedne - nastancas maso tankov in se z njimi zapeljes cez nasprotnikovo bazo, ce ti uspe, kontrole pa itak nimas nobene nad dogajanjem, ko se enkrat zacne bliskati. Se mi zdi da je bilo v originalnih verzijah to bistveno boljse (sem preigral vse tovrstne od Dune 2 dalje).

Sicer pa trenutno igram Hearts of Iron 3 (z dodatkom Semper Fi). Bugov je se vedno nekaj, dodali so se nekaj novih, surrender eventi so povsem
bonk.gif
, ampak je zanimivo vsake toliko casa preigrati. Premisljujem, da bi surrender evente preprosto pobrisal (igra je mocno konfigurabilna), ker so cisto nerealni in unicujejo igro - ce bi bili vsaj opcija za zmagovalca, bi bilo OK, ne pa da je rezultat vsiljen in povsem nelogicen.