Kater od teh dveh?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Tekstov je bolj berljiv, torej povprečnemu bralcu "najlažji", govorimo za neformalno dopisovanje:

1.)

Re: Kateri pajek Lasiodora Parahybana ali Lasiodora Striatipes?

Imam hibano, sicer nekaj manj kot 7LS, kaj se tiče napadalnosti, moja kar naprej se postavlja na zadnje tace in grozi, je pa zadnje čase večinoma zaprta v bunkerju in je
ni kaj dost za videt.

Raste pa ko goba, po levitvi nisem mogo vrjet, kot da mam drugega pajka.

____

2.)

Imam L. Parahybano, sicer nekaj manj, kot 7 cm LS, kar se tiče napadalnosti se moja, kar naprej postavlja na zadnje noge in grozi. Zadnje čase je večinoma zaprta v skrivališču in je ni , kaj dosti za videti.

Raste pa kot goba, in po levitvi nisem mogel vrjeti, da imam drugega pajka.

__

Ni prvi tekst malo čuden?
confused-1.gif

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.181
494
83
Drugi je bolj razumljiv, sam so pa v njem vejice čisto narobe postavljene.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Moj je taprvi, tadrugi pa od admina ki me je citiral in nato popravil.

Kot na kakem portalu slavistov. Pa nebi jaz nič "rekel", ampak ko naleti z vejicami pred "in" ipd...

Recimo da sem jaz FAIL on pa Epic FAIL, one demotivational...
smile-1.gif
Forum ma 5 aktivnih uporabnikov ki vsak dan
nakljuvamo kak post ali dva (vsi se nanašajo samo na pajke, ker "splošno" foruma ni), pa še teh 5 uporabnikov
admin terorizira s slovnico in popravlja, kak pa sami vidite.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.226
3.586
113
Marlbor
Drugi tekst je totalno nerazumljivo napisan, sploh pa na koncu "... in po levitvi nisem mogel verjeti, da imam drugega pajka".
bonk.gif

To je tak napisano, kot da imaš po levitvi res drugega pajka.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
To so pa ti dripci, ki si postavijo svoj forum, ker so se na vseh ostalih skregali in so vsi pametni na svojem kupu gnoja.
Ne vem kaj me bolj razkuri; nepoznavanje bontona za mizo, ali nepoznavanje slovnice.

B81

22. jul 2007
38.167
11.288
113
Povej kateri forum, mater me razpizdi taki kekec, ko oni na mojpes forumu, tisti je šele bil fašist
grin1.gif

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
S slovnico ste vsi skregani: avtor naslova, avtor re-ja in avtor popravkov.
bonk.gif

Sestavek brez repa in glave in niti pod razno ni jasno, kaj bi si radi povedali.
rolleyes-1.gif

alanis

Pripravnik
5. okt 2010
34
0
6
Oba sta težko berljiva in se mora človek kar malce trudit, da razume, kaj pisec hoče povedat. Ampak meni osebno je težko predvsem zato, ker ne poznam tematike. Ma drugi pisec... če že gre popravljat, naj popravi. Višek idiotizma se mi zdi, da se gre grammar nazija, pa očitno nima pojma. Mislila sta pa verjetno nekaj takega?

Imam L. Parahybano, ki je velika nekaj manj kot 7 cm LS. Kar se tiče napadalnosti, se pogosto postavlja na zadnje noge in grozi. Zadnje čase je večinoma v skrivališču, tako da jo redko vidim.
Raste pa kot goba - po levitvi je bila tako drugačna, da sem mislil, da imam drugega pajka.

Pa tudi jaz ne bom trdila, da je to perfektno, ampak vsaj presledkov -pred- vejico ne grem delat. Kaj pa pomeni LS?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
LS pomeni "legs span" velikost pajka (velikost nog/celote), tako lastniki pajkov merimo svoje primerke, meri se pa po diagonali od prve leve (ali desne)
tace do zadnje desne (ali leve) tace. So pa drevesne sorte lahko manjše kljub večji LS cimetraži, zato ker imajo drevesne sorte
tace dost bolj naprej.

LSpan2nd.jpg

Američani (kot vedno nekaj posebnega) pa merijo od desne sprednje do desne zadnje.

LSpan.jpg

Lahko pa še meriš BL/BS (body length/span)

BL.jpg

Nekaterim ogaben hobi, jaz pa nebi mogo brez njega
smile-1.gif

alanis

Pripravnik
5. okt 2010
34
0
6
Brrrr, to pa ne more bit preveč zabavno merit
smile-1.gif
No, sam če že maš pajka, ti je verjetno čis fajn. Se jih verjetno meri kot svojo moškost - vsakič upaš da bo kej večji :D

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Nekako takole ja
smile-1.gif
Pajka pač moraš zasačit ko pleže po steklu in se ustavi, nato uletiš z metrom, kater je ponavadi kar na terariju
in zadevo zmeriš in se greš prec na forum pohvalit, da je tvoj pajek kvalificiran da ga nafutraš z malim zajcem
smile-1.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.251
891
113
ksz

danes sem brskal po disku in sem našel ene stare vice:

Pride zelje k frizerju, pa ga frizer vpraša: "Kako vas pa ostrižem?"
Zelje mu odvrne: "Na ohrovt, prosim."