Kater internet je najbolj zanesljiv v Trebnjem?

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.455
346
83
34
Raje več denarja kot pa manj in šrot. Rabimo samo telefon, fax in internet. T2 VDSL? Siol? Ali kaj tretjega? Nočem, da ga serje, ker gre za trgovino.

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Če že izbiraš internet preko telefonske parice, pol je glede da podporo najboljša izbira SiOL. Ali imaš možnost kabla?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Če je res potrebno, lahko dva naročiš, pa ko en crkne, imaš drugega.
Recimo kaki DSL pa kabelska.
Ali mobilno (GSM&co)
(ali oni brezžični, Lastovka, Ario , kar je pač dostopno pri vas)

1980

Pripravnik
25. jun 2009
242
0
16
Citat:
Uporabnik mmx pravi:
Če že izbiraš internet preko telefonske parice, pol je glede da podporo najboljša izbira SiOL. Ali imaš možnost kabla?

Od kje ti ta ideja, da je boljša podpora od Siola kot od T-2?

Uporabljam na dveh lokacijah T-2 po ta novem, od tega en krat sem jih potreboval in lahko rečem, da so izredno profesionalni od klicnega centra do samih tehnikov na terenu. Sicer imam izkušnje tako od Siola kot tudi od Telemacha.

Pri Telemachu gre biti pozoren, ker ne nudijo 24 urne podpore.

Sicer pa predplačniški mobilni internet ala KLIK naj bo vedo pri roki, ker nikoli ne veš, kdaj se lahko kaj zgodi kot recimo presek kablov in podobno.

Lp.

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Po odzivu na neuradnem T-2 forumu. Uporabniki se razpisujejo predvsem na težave z neznanjem študentov na telefonski podpori in togosti administranitvno-računovodskih zadevah ter pri morebitnem zavračanju ali popravljanju računov oz pri vrnitvi preplačil.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik mmx pravi:
Po odzivu na neuradnem T-2 forumu. Uporabniki se razpisujejo predvsem na težave z neznanjem študentov na telefonski podpori in togosti administranitvno-računovodskih zadevah ter pri morebitnem zavračanju ali popravljanju računov oz pri vrnitvi preplačil.

A SIOLovega nikoli ne čitaš
confused-1.gif

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.539
291
83
Jah na siol-u ti v 2 urah zamenjajo Modem tut ob vikendih..kar pri t-2 ne morem trdit..

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Odvisno katero izkušnjo bereš. So dobre in slabe vsepovsod.
Kaj je "povprečje" pa bog ve.
Zato pa sem rekel, vzemi dva, pa lahko en crkne pa ti še vedno dela drugi. (lahko se seveda zgodi, da oba crkneta, takrat je vseeno katerega bi vzel...).

Tak na oko bi rekel, da če bi neradi imeli izpade (oziroma manj kot sicer), se vzameta dva različna ponudnika. Ali celo tri. Ali pa kaka ponudba za pravne osebe. Odvisno kako pomembna je povezanost.
Cena dveh "fizičnih" paketov je po moje znosna za vsako firmo, ki ima nekaj prometa.

Nazadnje urejeno:

1980

Pripravnik
25. jun 2009
242
0
16
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Zato pa sem rekel, vzemi dva, pa lahko en crkne pa ti še vedno dela drugi. (lahko se seveda zgodi, da oba crkneta, takrat je vseeno katerega bi vzel...).

Tak na oko bi rekel, da če bi neradi imeli izpade (oziroma manj kot sicer), se vzameta dva različna ponudnika. Ali celo tri. Ali pa kaka ponudba za pravne osebe. Odvisno kako pomembna je povezanost.
Cena dveh "fizičnih" paketov je po moje znosna za vsako firmo, ki ima nekaj prometa.

Se strinjam z napisanim, sicer pa lahko račune za telekomunikacijske storitve uveljavljaš v stroške
grin1.gif

Lp.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik stein pravi:

Že je na istemu kablu imaš lahko tudi štiri pa nič ne pomaga, ko kabel pretrgajo
cry12bpy.gif

Tako je imela Telia backup za našo tujino - isti kabel drugi dve vlakni
rolleyes-1.gif

Ko so ob gradnji ceste kabel pretrgali pa erorr 404
10.gif

Še jaz imam doma boljši backup, ker imam namontiran USB WiFi ključ na strehi in poskeniranih par odprtih omrežij 2,2km stran
evil.gif

1980

Pripravnik
25. jun 2009
242
0
16
Citat:
Uporabnik mmx pravi:

Možno, moja izkušnja je do sedaj bila OK, sicer pa ko se gre za plačilo, vsi komplicirajo do amina, tukaj ni izjema niti SIOL ali kdo drug
grims-1.gif

Kaj ti pove primer, da sem prejel račun od Telekoma-Siol račun v višini 0,60€ zamudne obresti, noter v koverti pa reklamnega materjala, najmanj v 2x vrednosti navedenega zneska
smirk-1.gif

Sicer pa ja, nisem imel nekih slabih izkušenj s Siolom, ampak enostavno so me prisilili mobitelovci v to, da jih prekinem, isto pa lahko povem, da enak tretman imam pri T-2, sam da nekoliko več stvari za enak denar, govorim za takrat ko sem urejeval zadeve.

Lp.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Raje več denarja kot pa manj in šrot. Rabimo samo telefon, fax in internet. T2 VDSL? Siol? Ali kaj tretjega? Nočem, da ga serje, ker gre za trgovino.

Jaz imam telekomovo optiko pa sem zadovoljen. Mislim da se je samo 1x zgodilo, da je crknil za par ur.

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
949
91
28
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Robert pravi:
Citat:
Uporabnik mmx pravi:

A SIOLovega nikoli ne čitaš
confused-1.gif

Mmx se je specializiral posebno za T2.
hysterical-1.gif
V temi Novo pri T-2 je 3/4 objav njegovih.
10.gif

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.539
291
83
Jst vem za nekaj primerov ko so ob vikendih jim zamenjali modem po klicu so pršli je minlo 2 ure...Tko da jst vem da je res ...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Jaz vem za dva teleta z dvema glavama....

A to garantirajo, da v vsakem primeru zamenjajo v dveh urah?

jinetera

Pripravnik
7. sep 2007
551
9
18
Telekom ima dejansko v vsakem področju serviserja tudi med vikendom (sobota 8.00 do 19.00 in nedelja 8.00 do 16.00).
V dveh urah če je v bližini, isti dan pa sigurno...
Trebnje ni daleč od Novega mesta, tako da je 2 uri kar realno...