Kater 10.1" netbook izbrat?

top_shit

Pripravnik
13. maj 2011
555
0
16
SONY vs.HP

Oziroma kaj boljšega?

Rabim pa v glavnem za excell, word, gledanje risank za otroka (za na pot) + internet ... igric z njim ne bom igral !!!

Bo(sta) zgornji (a) dovolj dober (ra) za to?

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Povezava ti ne deluje. Jaz sem tudi v nabavi nekaj podobnega pa nimam izkušenj s temi mini prenosniki. Ali ima kdo kakšen nasvet glede nakupa, zaradi mene je lahko tudi acer ali pa asus.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.264
340
83
Če hočeš sploh kaj naredit (razen risank gledat) vzemi nekaj z ločljivostjo ekrana večjo od 1024x600 (mislim da je nekaj modelov z večjo ločljivostjo pri 10 palcih).

top_shit

Pripravnik
13. maj 2011
555
0
16
Ja, povezava ne dela ... šlo je za HP za 250 EUR in za Sonya za 270 EUR ... ne da se mi še enkrat iskat ...

OK, hvala za nasvet glede ločljivosti ...

Nazadnje urejeno:

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
ja.. ima HDMI izhod, lahko gledaš HD vsebino recimo na TV
in tudi na tem malem monitorju. pač dela.

lp

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Sam si lastim ta prenosnik Toshiba NB 550. Obvezna je nadgradnja RAM-a (na 2GB, več ni možno), moti me črna nekontrastna tipkovnica, z win 7 starter deluje bolj bogo vse skupaj, dokler ne odinštaliraš vseh Toshibinih butastih dodatkov, ki po pravici povedano ne vem komu koristijo.

Nekako sem bil z FS Amilo mini bolj zadovoljen, WIN XP so laufali odlično za računalnik za tako "švoh" konfiguracijo in ga nebi menjal, če ne bi spustil dušo po 3 letih skoraj vsakdanje uporabe (čeprav zadeva še dela ampak iščem PATA disk 1.8")

V glavnem, ja, Toshiba. Všečna zadeva, ko se jo polotiš (odstranitev odvečne krame, upgrade RAM-a), stock varijanta bi kmalu romala nazaj v trgovino. Zvočniki kljub zvenečemu imenu nič posebnega, tisti dolby kar koli že imam izklopljen, ker drugače stalno poka v zvočnikih, ko se izvede kakšen proces, ki ni del predvajanja filma ali glasbe ali zgolj premakneš miško. Baterija je pravi cukr proti Amilotu, včasih pozabim, kje sem spravil polnilec...

Aja kot zanimivost: Win 7 starter ne omogoča menjave ozadja (wallpaper), samo v opozorilo, mene je pač to na rit vrglo, ko sem zvedel.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Win 7 starter je tudi pri meni letel precej hitro dol.. Sploh, ker je bilo en kup balasta od Asusa.. Tudi upgrade RAMa sem naredil (EEE). Sedaj dela precej boljse - pac za tisto, za kar potrebujem to igracko
smile-1.gif

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Ja, res je, tudi sam sem mišljenja, da windowsi 7 starter niso ravno top izbira za take male mlinčke. V prihodnosti bom probal naložit kakšno Home varijanto, če bo kaj bolje, vendar dvomim. Poleg vsega pa še te dodatki ubijejo še tisto malo hitrosti, kar jih teli netbooki premorejo. Saj pravim, FS Amilo Mini mi je bil res top z winXP, za filme, muziko, diagnostiko za avto, na morju sem še celo eno staro streljačino odšpilal (HALO), v glavnem vse kar sem rabil.

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
ksz

ČE JE kaka ideja o HD predvajanju potem se AMD C50/C60 obnese precej bolje. NA WIn 7 Starter pa nikakor nima smisla dajati več kot 2 gb rama. Ga ne podpira. Umetno pa vendarle.

Nazadnje urejeno:

Sniper

Fizikalc
24. jul 2007
169
34
28
ksz
Prva stvar ki sem jo naredil na toshibi nb550d je nadgradnja rama na 2GB in instalacija win7 pro. Tisto win7 starter sranje tudi z 2GB rama bolj bogo dela zaradi vseh toshibinih "uporabnih" dodatkov. Zadeva je zdaj precej hitrejša. Hd filmi se predvajajo, kakšna flash igrica pa zna biti problem. Baterija mi zdrži nekaj čez 7 ur wireless brskanja po internetu. Aja če naložiš primeren operacijski sistem, lahko ram nadgradiš tudi na 4GB. Uradna omejitev 2GB je zaradi win7 starter.

tonek

Pripravnik
3. dec 2011
210
0
16
Sem pred nakupom netbook-a, pa mer zanimata ravno ta modela .Nagibam se k SONY Vaio VPC-M11M1E/B. A mi lahko kdo iz prve roke pove kako j zadovoljen- uporaba za osnovne namene( facebook, internet, word..) Več se mi zdi ,da za tako igračko tako ni za dat.
Prosim za kakšen nasvet.
hvala