Kataster

19. jul 2007
2.894
1.609
113
Kateri elektronski kataster priporočate (GURS, PISO, .....), ki:

- omogoča elektronsko merjenje dolžine in povšine (da izrišem parcelo, ki je odmaknjena 4 m od mej)

- ima kvaliteno poravnan kataster in ortofoto posnetek (npr. PISO ima zamaknjeno za ccs 1,5 m)

če so možni kakšni enostavni ovinki, je tudi to možno

19. jul 2007
2.894
1.609
113
Citat:
Uporabnik sparkyboy pravi:
Tako je. Tem zahtevam ne ustreza noben javni.

OK, sem sedaj bolj na jasnem, bom pa spremenil vprašanje:

a) kje na intermetu pogledati kvaliteno poravnan kataster in ortofoto posnetek (npr. PISO ima zamaknjeno za ccs 1,5 m)

b) s katerim (relativno enostavnim) programom na skici (bitni ali vektorski) merit razdalje in površine (kakšni arhitekturni CAD programi odpadejo)

19. jul 2007
2.894
1.609
113
Citat:
Uporabnik sparkyboy pravi:
Lej, za nek približek bodo dobri vsi ti javni, ki imajo funkcijo merjenja razdalj, površin.
Atlas okolja od ARSO: http://gis.arso.gov.si/atlasokolja/profile.aspx?id=Atlas_Okolja_AXL@Arso

Če rabiš bolj natančno, pa sledi geodet.

Super, to je nekaj takega, kar sem iskal. (Tega od ARSO-ta nisem poznal
redface-1.gif
).

Lahko bi bil malo bolj natančen, ampak za osnovo bo v redu.

(Tudi ta ima kataster in ortofoto zamaknjen za ~ 1,5 m, verjetno itak vsi uporabljajo iste baze, tako da me to ni presenetilo).

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
tale zamik semi zdi da imajo narejen zanalasc,dase potem noben ne more sklicevat na ne te mape.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
kot je že nekdo napisal. Nobeden javni kataster ni točen. Če iščeš parcelo je dober, če pa iščeš meje ali površine je pa dober samo, da se skregaš s sosedi. Če hočeš imeti tično določeno mejo zaznamovano v naravi z mejnikom, uradno... ti lahko naredi samo geometer.
PS. Nekje je natančnost 1,5m kot pišeš, nekje je pa 5m, mogoče še več....ali pa manj. (0,5m)