Jaz mam vsako leto probleme s kašljem, da enkrat v celem mesecu samo pokašljujem in ne neha in ne neha ... Letos, kot po čudežu, prvič po nekje 20-ih letih nisem kašljal skoraj nič, kaj še le en mesec ... zakaj, pa nimam pojma. Ta kašelj se mi vedno pojavi med februarjem in marcem ali marcem in aprilom.
Drugače, ko sem kašljal, sem nekje v sredini meseca že imel čisto suhi kašelj, da me je že grlo peklo pa popizdaval sem zraven, še jesti nisem mogel v miru ... komaj sem do ust prišel z žlico, sem se že mogel stran obrniti, da sem zakašljal.
K doktorju pa sem šel zaradi tega kašlja 15 let nazaj nekje, ki je samo nekšna brezvezna zdravila priporočal pa sirupe ... bolj sem jih sprobaval, slabše je bilo, od takrat pa sem se odločil, da bom skos ozdravel s čakanjem. Ko je bil mesec dni naokrog, sem vedel, da bom počasi ozdravel, če tudi me je grlo tako peklo, da bi si ga najrajši ven odrezal z jeze - po domače povedano.
Sicer pa še morem povedati, da nimam nobenih trajnih posledic, ali kakšne bolezni, in kot glavni podatek - ne kadim in nisem nikoli kadil, tako da mislim, da je za moj kašelj razlog letno obdobje, ko gre zima h koncu in se približuje pomlad. Vsaj tako si mislim.
Sicer pa ti pod mus nekaj priporočam, če samo kašljaš ... Obvezno jej med med med in med ... Meni to tako pomaga, da medu nobeno zdravilo ne seže "do kolen". Ko začnem kašljati, takoj letim v kuhinjo, pa si namažem na kruh margarino pa polno meda, tako, da ga v enem tednu cel liter pojem ... in verjami, da to zelo pomaga! Vsaj meni.