"Kasko" za kolesarje in kolesa

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Je tole ok, je sploh potrebno... ?
Mika me zaradi;
- da me odpelejo domov, če mi feltna poči nek v vukojebini
- krijejo stroške če se komu v avto skantam

Tole glede odbitne franšize mi ni najbolj jasno
redface-1.gif
Od 100-500€ plačam, samo če se skantam v avto? Prevoz zaradi feltne je pa free?

Za kasko kolesa, je pa že prestar vrjetno (4leta, pa takr je bil doberg jurja vreden)

http://www.triglav.si/zavarova...s-in-kolesarjev

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
ZM ima kolesarkso odgovornost bolj ugodno (ni odbitne franšize pri materialnih škodah, pri telesnih pa je 200€)

So jih skoraj čisto prekopirali
evil.gif

Odgovornost je "potrebna" za tiste ki to nimate orejenega preko zavarovanja premoženja (stanovanjska oprema),
kjer je ponavadi ključena že civilna odgovornost... preveri če to imaš že krito in če je vse ustrezno s pogoji...

Če nimaš, je to pametno, ker kolesarji vozijo velikokrat proti pravilom in povzročijo nesrečo, odšodnino pa je na koncu
treba plačat in zato je to pametno...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Hvala za opozorilo glede odgovornosti. Ker sem podnajemnik, res nimam takih stvari zavarovanih iz hiše.

ZM nima cenika na spletu? Se bojim, da je potrebno še kr nekaj doplačila na tistih 24,90€? Bom poklical.
Je pa boljš, ker za avto ni odbite franšize.
Za počeno feltno ti krijejo pa prevoz ali delo serviserja do 100€. Nisem pa zasledil, kolkrat lahko koristim to asistenco za serviserja.

http://www.zav-mb.si/ostala-zavarovanja/druga-zavarovanja/zavarovanje-koles-e-koles-in-kolesarjev/

Nazadnje urejeno:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.773
15.836
113
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
ZM ima kolesarkso odgovornost bolj ugodno (ni odbitne franšize pri materialnih škodah, pri telesnih pa je 200€)

So jih skoraj čisto prekopirali
evil.gif

Odgovornost je "potrebna" za tiste ki to nimate orejenega preko zavarovanja premoženja (stanovanjska oprema),
kjer je ponavadi ključena že civilna odgovornost... preveri če to imaš že krito in če je vse ustrezno s pogoji...

Če nimaš, je to pametno, ker kolesarji vozijo velikokrat proti pravilom in povzročijo nesrečo, odšodnino pa je na koncu
treba plačat in zato je to pametno...

467716-post_slo.gif

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
vprašaj ane
cheer.gif

Priponke

• 1758599-Posebni_pogoji_za_zavarovanje_pomoci_na_cesti_za_kolesa_AXA_KOLESA_ver_2.pdf
    191,7 KB · Ogledi: 251

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
Odgovornost za take zadeve je večino vključena že v stanovanjskih policah, tak da je to nategovanje, večina vas ima stanovanjsko polico tak da ma tam odgovrnost od 15.000 eur pa dalje tud tam do 100.000 in več pa cela evropa krita. Kraja kolesa je tudi pokrita po stanovanjski polici, kadar je kolo v zaklenjenem in dobro zaprtem prostoru, (stanovanju, kleti, hiši, pomožnem objektu). Kako je z kraju po kasko polici ne vem treba pogoje pogledat, kolko sem zasledil pa to zaj ponujajo ZM, triglav, pa AS z Hervisom v navezi.

Triglav ima omejitev pri kraji "pa vključuje še nevarnosti vlomske tatvine (samo iz zaklenjenih prostorov; navadna tatvina ni krita), ropa, požara, toče, strele, eksplozije, viharja, manifestacije in demonstracije, padca letala in potresa"
ZM nima nič napisanih omejitev vsaj na spletu, treba pogoje pogledat
AS pa vidim da ti naredijo kar B1 kasko isto kot za avto, kjer seveda manjka potem kraja, požar, vandalizem, naravne katastrofe,...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Nategovanje? Daj na blef povej oceno, koliko oseb v starosti od 18. do 30. let ima sklenjeno svojo polico zavarovanja stanovanja?

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
Citat:
Uporabnik bluub pravi:
Odgovornost za take zadeve je večino vključena že v stanovanjskih policah,
to je napisano že en post višje...

Citat:
tak da je to nategovanje, večina vas ima stanovanjsko polico tak da ma tam odgovrnost od 15.000 eur pa dalje tud tam do 100.000 in več pa cela evropa krita.
večina jih sploh ne ve, da ima to krito, seveda tisti ki imajo, po statistikah naj bi bilo zavarovanih nekje 60% nepremičnin, vendar spet nimajo vse vključene civilne odgovornosti in niso vedno vključeni vsi stanujoči na teh naslovih... raje najprej preveri če imaš ti...

Citat:
[
Kraja kolesa je tudi pokrita po stanovanjski polici, kadar je kolo v zaklenjenem in dobro zaprtem prostoru, (stanovanju, kleti, hiši, pomožnem objektu). Kako je z kraju po kasko polici ne vem treba pogoje pogledat, kolko sem zasledil pa to zaj ponujajo ZM, triglav, pa AS z Hervisom v navezi.
Triglav ima omejitev pri kraji "pa vključuje še nevarnosti vlomske tatvine (samo iz zaklenjenih prostorov; navadna tatvina ni krita), ropa, požara, toče, strele, eksplozije, viharja, manifestacije in demonstracije, padca letala in potresa"
ZM nima nič napisanih omejitev vsaj na spletu, treba pogoje pogledat
AS pa vidim da ti naredijo kar B1 kasko isto kot za avto, kjer seveda manjka potem kraja, požar, vandalizem, naravne katastrofe,...

Čist malo ti je zmanjkalo da bi lahko napisal da obvladaš, kraja skratka ni vključena v kasku, ker se ne da zagotoviti zadostnega varovanja, da se pecikel ne bi ukradel... ža se matematično ne izide...

Prav tako je obvezno zavarovanje nepotrebno, saj imamo ABS, pa ESP, pa ASR, pa... se niti ne moremo zaleteti...