kasko izračun

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
kdo mi lahko izračuna kasko, če se kdo tukaj bavi z zavarovalništvom?
hvala

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Kaskov imaš en kup..
Samo pri ZM je Kasko 5+, pa Polni kasko, Fleksi kasko, Super polni kasko, Delni kasko...
Potem imaš pa še Zavarovalnico Triglav in njihov(e) kasko(e), pa Grawe, Tilio, Generali, Slovenico...
Bolj natančen boš po mojem moral bit...
Pa manjkajo še avtomobil => znamka, letnik, kubikaža oz. moč, premijski razred, ponekod izkušnje itd

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
vem,da obstaja veliko kaskov.
torej, če ti na pm povem za kak avto gre in vse o avtu, mi ti izračunaš kasko?
ali si mi samo prišel povedati, da obstaja veliko kasko načinov?

torej osnovni kasko za:
bmw, 530dA xd touring, letnik 2006, 170kw, veliko opreme.
fino bi bilo, če kasko vsebuje krajo.
to, da obstaja pa veliko kaskov pa vem. spraševal sem samo, če lahko kdo približno izračuna.
hvala

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Pri kasku je važna samo novonabavna vrednost tvojega vozila skupaj z vso dodatno opremo. Pri Triglavu je tam nekje 2,44% za 1% odbitno franšizo. Ker je letnik 2006 ti znižajo znesek za 10%, pa malo ti še spustijo če izbereš njihov servis za popravilo.
Za krajo pa ne vem kakšen je procent od vrednosti vozila.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
no, hvala, vsaj eden, ki zna malo pomagat.
hvala
nahrung002.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
To je polna cena, ki jo potem lahko znižaš še za bonifikacijo, ki jo imaš (do 50% cene). No pa še stalnostni popust (do 10%) ter razne paketne popuste.
Za info mene pride kasko za avto cca 14000€ tam nekje 130€.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
V bistvu je navedena cena samo osnova (kasko z 1% odbitno franšizo od novonabavne vrednosti avta). Tako, da ga koriščenje vsake škode stane še izgube bonusa ( za 3PR) in dodatnih 140€ (razen elementarnih nesreč in odvinso od zavarovalnice morda še vandalizma).

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Imaš prav, nimam pa odbitne franšize ampak 5% soudeležbo. Za šipo, manjše poškodbe ... plačam 5% od škode, če je pa kaj več je pa tako ali tako totalka, ker je avto star že šest let. Sem v najnižjem razredu tako, da imam ob uveljavljanju škode še vedno 50%.
Pred dvemi leti me je dobila toča in je prav fino, ko ti avto brez stroškov popravijo
smile-1.gif
.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Daj mi pošlji (pos zasebno) še podatke: Iz katerega kraja si, ker pri ZM je premija odvisna tudi od kraja bivanja. Katero dadatno opremo ima avto, če imaš morda že kaj bonusa od prejšnjega avta, ali si mladi voznik z. kdaj si naredil izpit B kategorije.

Jaz sem zastopnik ZM in Generali, pa ti bom izračunal.
smile-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Mare2 pravi:
Daj mi pošlji (pos zasebno) še podatke: Iz katerega kraja si, ker pri ZM je premija odvisna tudi od kraja bivanja.

A objavis kako se spreminja glede na kraj, torej npr. tabelo kjer pise za vsak kraj ali vsako reguijo ali kakorkoli je ze razdeljeno, kaksen faktor se uposteva ?

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Nimam pooblastila zavarovalnice za objavo navedene tabele.
smile-1.gif

Sem le njihov zavarovalni zastopnik.

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik Mare2 pravi:
Daj mi pošlji (pos zasebno) še podatke: Iz katerega kraja si, ker pri ZM je premija odvisna tudi od kraja bivanja.

A objavis kako se spreminja glede na kraj, torej npr. tabelo kjer pise za vsak kraj ali vsako reguijo ali kakorkoli je ze razdeljeno, kaksen faktor se uposteva ?

Računa se predvsem to, koliko avtomobilov je ukradeno v tistem mestu - več ko jih maznejo, višja je teritorialna segmentacija premije kombinacij. Npr. za avto, ki ga jaz kupujem, je razlika med KR in LJ za faktor 3,87 (v LJ torej tolikokrat dražje). Ni pa ravno neka blazno visoka cifra. Pa ni ravno odvisno od kraja bivanja ampak od kraja, kjer je avto prijavljen. aka registrska tablica. Menda.