Kasko in predrta guma, poškodovano platišče

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Včeraj sem po nesreči zadel v eno nizko kamnito škarpo. In danes zjutraj opazim prazno gumo in rahlo poškodovano lito platišče. Guma je na enem delu raztrgana.

Da ne naredim kakšne neumnosti - kako je pametno ravnati na zavarovalnici.
Tole (v prilogi) imam na zavarovalni polici.
1828547-Capture.JPG

Priponke

• 1828547-Capture.JPG
    1828547-Capture.JPG
    26 KB · Ogledi: 1.651
Nazadnje urejeno:

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Glede na to, da zagotovo ne bi šlo skozi niti zlonamerno dejanje tretjih oseb niti kaj drugega, se mi zdi najbolj primerno, da po pravici poveš, kako je bilo. Pri Triglavu bi tudi v tem primeru izgubil bonus.

Skratka, izgubiš 3 PR in plačaš soudeležbo. Morda ne bo dovolj menjati samo eno gumo.
frown-1.gif

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Ja, saj nameravam povedati po pravici
cool-1.gif

Tam ob strani pri kasku piše premijski razred 01 (drugod pa 04). Kaj to sploh pomeni?
Od jeseni itak ne mislim več imeti kaska, zato sedajle padec premijskega razreda ni več tako pomemben. Ampak za kdaj kasneje se bo pa to verjetno ohranilo?

Menjati eno ali več gum? To je pa drugo vrpašanje - so stare nekaj mesecev in res ne vem, kaj je smiselno.

Shaban

Fizikalc
14. apr 2010
1.001
1
36
Obe gume obvezno pa preveri optiko ker si očitno dobro udaril...

Btw: Če si iz LJ. ti lahko zrihtam optiko za 35€
wink-1.gif

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Udarec niti ni bil močan - vozil sem rikverc v temi po klancu navzdol in udaril v nizko škarpo (narejeno iz ostrega kamenja, sunce jim j...).
In guma je preklana ...

Shaban

Fizikalc
14. apr 2010
1.001
1
36
Aha, vseeno bo treba obe gume menjat na osi (tako ti bo rekel vsak vulkanizer) odločitev je pa tvoja..
Tisto dobro ki ti ostane pa lahko daš za rezervo
wink-1.gif

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Saj - sranje. Sicer guma še nima veliko km in bom mogoče poskusil zamenjati eno.

Ampak s temi zavarovanji pa v družini nimamo sreče, vsakič je tako (pa ne le pri avtu, tudi druge zadeve), da izvisimo. Saj ne bi rad nič služil s tem, ampak imam pa toliko slabih izkušenj v okolici, da je že res čuden prizvok.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
In kaj si zdaj izvisel, oziroma o čem bluziš. Uveljavljaš lahko kasko, soudeležbe boš najbrž imel 50eur, saj škoda ne bo višja od 1000eur.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.705
3.315
113
Jaz sem enkrat v Avtopralnici opazil, da ima zadnja desna guma bulo. In to na par mesecev starem avtu, torej praktično nova guma. Ne vem kje sem zadel, niti se česa takega ne spomnim, verjetno je že kje mimogrede šla čez robnik, platišče ni bilo poškodovano. Ker so bile nove gume enake dimenzije pregrešno drage sem kupil rabljeno za pol cene z montažo, ki je imela kakšen milimeter manj profila pa leto dni starejša je od ostalih. Nobenih problemov od takrat.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Glede PR mi lahko poskenirano polico pošlješ na email.

Bonus se lahko uporabi tudi po preteku 4 leta 11 mesecev, 29 dni, vsaj pri meni to velja.
Gume, če so res do 2 meseca stare, probaj dobit isti profil, isto znamko, moralo bi biti v redu.
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Koliko stane nova guma? Kot vidim boš plačal 50 evrov pri zavarovalnici.
Poškodba platišča je kakšna? Lepotna ali funkcionalna?
Jaz bi zavarovalnico pustil na miru, poiskal drugo gumo in konec. Kako star avto?

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
Citat:
Uporabnik krava pravi:
Saj - sranje. Sicer guma še nima veliko km in bom mogoče poskusil zamenjati eno.

Ampak s temi zavarovanji pa v družini nimamo sreče, vsakič je tako (pa ne le pri avtu, tudi druge zadeve), da izvisimo. Saj ne bi rad nič služil s tem, ampak imam pa toliko slabih izkušenj v okolici, da je že res čuden prizvok.

V tem primeru je super ta varianta s 5% soudeležbo oz. minialno 50€, tako da se ti splača koristit kasko, če je nova guma vredna vsaj 100€ + stroški popravila platišča. Zavarovalnica ti bo priznala popravilo platišča oz. menjavo če resno poškodovano, za gumo pa ti bodo odšteli nekaj amortizacije, ampak samo za eno gumo, če res nisi veliko km naredil, kupi samo eno, oziroma premontiraj sprednje/zadnje...

Premijski razred 4 pomeni da imaš 50% bonusa, nižji razredi pa pomenijo da manj zgubiš v primeru koriščenja kaska, v tovjem primeru greš iz pr 1 (50%) v pr 4 ki je tudi 50%, edino ob obnovi izgubiš 5% popust na zvestobo ( nevem ker butec se je spomil to tako poimenovati - j'bi ga Triglav ( čakam Mateja, da kaj zajoka na zadnji del))

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.553
927
113
Si bom kar tole temo sposodil - imam ravno vprašanje glede tega dela, ki je na zgornji sliki.

Imam precej podobno kot avtor te teme, le da imam pri splošnem avtomobilskem kasku 1% odbitne franšize od nabavne vrednosti novega vozila, pod popusti in doplačila pa imam še 20% doplačilo: odkup posledic prve škode.

Če jaz to prav zastopim (ker pri tem nisem najbol domač), to pomeni, da če jaz koristim kasko, plačam samo tist 1% novega avta (kar bi bilo mislm da nekje 150€) neglede na to, koliko je škode (do vrednosti totalke) in ohranim PR?

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.024
194
63
Zavarovalnice itak gledajo, da bodo čimbolje prišle skozi. Je mar čudno, kakšne zaslužke imajo? Jaz sem pri eno leto starem avtu v 3 mesecih 2x uveljavljal kasko... enkrat parkirišče, drugič točo.... v skupni vrednosti cca 2000€.
Še najbolj sta komplicirala možakarja na cenitvi škode. A proti dokazom pač nista imela kaj, čeprav sta hotela vse izpodbijati.