Kartuše HP neoriginalne na Ebay-u

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Tisti, ki ste že kupili kakšno neoriginalno kartušo na ebay-u, mi svetujte, pri katerem prodajalcu naj vzamem, da ne bo problemov s kartušami.
Ali podatki o količini (v mililitrih) črnila držijo? Da ni potem manj noter, kot se oglašuje.
Kaj pa kvaliteta; ali je sploh opazna kakšna razlika?

Do sedaj sem prakticiral samo originalne kartuše, ampak se mi zdi, da so svinjsko drage
evil.gif

palin

Pripravnik
15. apr 2011
30
0
6
imaš lokalcev pol preveč, ne razumem kaj skačeš na ebay. v primeru defekta boš pa kaj?
je slovenska kvaliteta kar primerljiva s tujino, oziroma na nekaterih področjih boljša.
s HP kartušami je riziko če je elektronsko stestirana ter če so vse šobe OK, tisto črnilo naj te ne skrbi toliko ker je v vsakem primeru polnjena več kot polni HP (moje izkušnje).
Kvaliteta se opazi, vendar je treba bit kar zelo pozoren. za domačo uporabo pa bodi brez skrbi.

prodajalcev ti ne bom priporočal ker kot pravim imaš v SLO dovolj ponudbe pa večina ti bo v primeru kakršnihkoli problemov pomagal

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Zakaj skačem na Ebay? Zato, ker pri mojih cca. 80 nakupih na Ebayu za isto stvar pri nas še nisem našel konkurenčne cene!
Če je neka stvar na Ebayu z vključeno poštnino vred, cenejša vsaj za 1 cent, kot pri nas (pa verjemi, da so razlike bistveno veeeečje), naročim na Ebayu. Čisti princip.

Je pa res, da cene kartuš do sedaj še nisem pregledoval na SLO trgu.

Torej trdiš, da pri nas obstaja konkurenčna ponudba temu?

link

Če ja, potem rade volje kupim pri nas.

palin

Pripravnik
15. apr 2011
30
0
6
potem pa po principu naprej
smile-1.gif

predlagam da pogledaš če se da dobit "new compatible" ker sedaj iščeš "re-manufactured compatible". new compatible je praviloma še za kakšen cent cenejša (vsaj pri tonerjih, kjer se jaz bolj ukvarjam).

priporočam pa da prodajalca prej vprašaš če je elektronsko testirana(vezje/čip) ter post-testirana(šobe) ter če je spucana da ni samo na novo nafilana, mora najprej original črnilo ven ker je drugačno. ostalo pa nima kaj bit, razen če je en jebeštrga črnilo notr.

mi smo pa kakšen evro dražji od tele ponudbe.
"All inkjets are produced in our China facility" - bo tole najbrž razlog
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

vuk

Pripravnik
19. nov 2007
499
4
18
Kje pri nas torej dobit HP tonerje po pametnih cenah? Iscem za HP COLOR LASERJET CP 1215 N.

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
Ko sem iskal za moj HP 1600 color laserjet, sem našel pri nas Original: cca 300 €, obnovljene :230€, ebay XXL pack Nemčija: 75€ + 10€ poštnina.

Naročil na ebayu, plačal preko PayPal, dobil čez 2 dni zjutraj ob 7h domov. Izpis normalen, zadovoljen maksimalno.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
364XL kupuj pa bo ali Ebay kompatibilne če obstajajo.

Josipe, pa si jemal dvojne 338 in 343 original itd?

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Evo, ravno sem prečekiral. Pred dvema letoma sem nabavil točno tale set, pri točno tem prodajalcu

link

se pravi, ena črna, ena barvna in 60 listov za prinatnje fotk. Cena je bila točno 10.- EUR nižja. A so se v dveh letih kartuše toliko podražile, ali je samo ta prodajalec dvignil ceno. Je pa res, da ima sedaj stroške pošiljanja v SLO samo še 5 EUR, pred dvema letoma jih je pa imel 8 EUR.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
cene draži proizvajalec 2-3x letno po kak € na rundo, ravno sedaj gredo s 1.5 epsonove gor 0.5-1€.

ury

Pripravnik
20. apr 2010
167
19
18
spet malo pozno odpisujem na poste:

torej, jaz osebno nisem imel problemov z nobeno kartušo za katerikoli printer sem kupil. Je pa res da je na ebayu prodajalcev malo morje, tako da verjetno jih je večina v redu včasih pa naletiš na kakega ki prodaja defekte. Jaz sem barvo za polnit kupoval kar iz Velike Britanije in sem bil zelo zadovoljen, cena pa je bila 4€/100 ml kar je smešnica. Sem pa v LJ pri enem "dilerju" kupoval barvo pomoje je bila še ista flaška pa sem dal 4x več
bonk.gif
tako da zaokrožek vsega tega je da se na ebayu definitivno splača kupovat barvo/kartuše